Ηνωμένες Πολιτείες 2-0 Μεξικό (24 Μαρτίου 2024) Ανάλυση παιχνιδιού

ο Αμερική Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών συνέχισε την κυριαρχία της στο CONCACAF Nations League — και στους περιφερειακούς αντιπάλους της Μεξικό — με νίκη 2-0 και τρίτο συνεχόμενο τίτλο την Κυριακή το βράδυ στο AT&T Stadium στο Άρλινγκτον του Τέξας.

Τάιλερ Άνταμς Βρόντηξε στο πρώτο ημίχρονο, και Τζιοβάνι Ρέινα Ένα σκληρό βόλεϊ πρόσθεσε ένα δεύτερο γκολ μετά την ανάπαυλα, δίνοντας το περίφημο «U.S.Από δύο στο μηδέν«Το σκορ και η έκταση της ανάκαμψης μετά από μια απογοητευτική νίκη Ιαμαϊκή Πέμπτη στα ημιτελικά του Nations League.

– Ροή στο ESPN+: LaLiga, Bundesliga και άλλα (ΗΠΑ)

«Δεν βάζω τέτοια γκολ συνέχεια, αλλά είμαι χαρούμενος που σκοράρω ένα σήμερα», είπε ο Άνταμς, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο προληπτικά.

Ο Άνταμς, ο οποίος επέστρεψε από τραυματισμό για να παίξει με την Μπόρνμουθ της ομάδας του, πρόσθεσε: «Πάντα σηκώνομαι για μεγάλα παιχνίδια».

Το αποτέλεσμα είδε την ομάδα του Γκρεγκ Μπέρχαλντερ να διατηρεί το στέμμα της στο Nations League, έχοντας κερδίσει τις δύο πρώτες εκδόσεις της διοργάνωσης το 2021 και το 2023 και επέκτεινε το αήττητο της σερί εναντίον του Μεξικού σε επτά αγώνες ρεκόρ.

Ο Άνταμς, κάνοντας το πρώτο του ξεκίνημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από 475 ημέρες, ανέτρεψε το παιχνίδι στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου. Γκιγιέρμο Οτσόα και να δώσει στους Αμερικανούς ένα μικρό προβάδισμα στο ημίχρονο.

«Οι άνθρωποι έχουν πολλά ερωτηματικά για αυτό, για εκείνο», είπε ο Άνταμς. «Όταν όμως έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε και να δούμε τι κάνουμε κάθε εβδομάδα, κάθε εβδομάδα, συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε».

Καθώς το Μεξικό πάλευε να επιστρέψει στο παιχνίδι, ο Ρέινα πέτυχε μια κακή απομάκρυνση στην περιοχή του πέναλτι και έριξε ένα βόλεϊ δίπλα στον κοντινότερο του Οτσόα για να διπλασιάσει το προβάδισμα των Αμερικανών.

READ  Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε την αποτυχημένη εκτόξευση δορυφόρου «τη μεγαλύτερη αποτυχία»

Ο διαιτητής Ντρου Φίσερ σταμάτησε να παίζει λίγο πριν την ολοκλήρωση της λήξης, αφού ο Αμερικανός τερματοφύλακας άκουγε επανειλημμένα φωνές κατά των ομοφυλόφιλων από το πλήθος. Ματ Τέρνερ Εκτέλεσε τα γκολ του.

Ο περσινός ημιτελικός του Nations League μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού στο Λας Βέγκας έληξε τέσσερα λεπτά νωρίτερα λόγω των φωνών των Μεξικανών οπαδών, που εδώ και χρόνια χλεύαζαν τους τερματοφύλακες των αντίπαλων ομάδων.

Οι παίκτες του UMSNT πανηγυρίζουν μετά την νίκη του Μεξικού στον τελικό του Nations League της CONCACAF.

Ο Άνταμς, ο οποίος έχει προβληματιστεί από έναν τραυματισμό του δεξιού μηριαίου που χρειάστηκε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, δεν έπαιξε για τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 πριν μπει στο 63ο λεπτό την Πέμπτη και μετά αποχωρήσει στο 100ο λεπτό λόγω περιορισμού λεπτών.

Από τις 11 Μαρτίου 2023 έως τις 13 Μαρτίου, περιορίστηκε σε μία εμφάνιση 21 λεπτών όταν επέστρεψε από τραυματισμό για την Μπόρνμουθ με 20 λεπτά πρόσθετο χρόνο εναντίον της Λούτον Τάουν στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Άνταμς συνοδεύεται από τον Τζος Γουλφ ως ο μόνος Αμερικανός που σκόραρε τα δύο πρώτα γκολ τα τελευταία 40 χρόνια. τρία; Ο Άνταμς σκόραρε επίσης σε ένα φιλικό με το Μεξικό τον Σεπτέμβριο του 2018.

Με ένα λεπτό να απομένει στο ρολόι, ο Johnny Cardoso αντικαταστάθηκε από τον Adams νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο της Κυριακής.

“Τυπικός Τάιλερ, μαλώνουμε στα αποδυτήρια και θέλει να παίξει. Παιδιά ρωτούν γιατί δεν μπορεί να παίξει περισσότερο;” είπε ο Μπέρχαλτερ. “Τον ήθελα στο παιχνίδι γιατί το έκανα, είναι θέμα ασφάλειας. Θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι θα επιστρέψει υγιής γιατί έχει πολλά παιχνίδια να παίξει.”

Ο Μπέρχαλντερ συμφώνησε όριο λεπτών με την Μπόρνμουθ. Ο Άνταμς είπε ότι περιορίστηκε στα 60 λεπτά όταν επιστρέψει στη δράση με την ομάδα του αυτό το Σαββατοκύριακο.

READ  Η Nike ανταποκρίνεται στις αντιδράσεις για τα κιτ πίστας της Team USA, επιτρέποντας στους αθλητές να φορούν σορτς

«Το να βγαίνεις έξω την τελευταία στιγμή ήταν προφανώς απογοητευτικό, ειδικά αφού πέτυχε ένα γκολ και βοήθησα την ομάδα», είπε ο Άνταμς. «Λοιπόν, ναι, καταλαβαίνω ότι πρέπει να είμαστε έξυπνοι σχετικά με το μακροπρόθεσμο σχέδιο».

Ο Ρέινα, ο οποίος έχει περιοριστεί σε ένα πρωτάθλημα για την Μπορούσια Ντόρτμουντ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ αυτή τη σεζόν, σημείωσε το όγδοο διεθνές του γκολ. Σέντρα του Κρίστιαν Πούλισιτς αποκρούει ο αμυντικός Γιόχαν Βάσκεθ. Η μπάλα ξέφυγε από τον Αμερικανό επιθετικό Χάτζι Ράιτ και πίσω στον Βάσκεθ. Ο Ρέινα αναπήδησε τη μπάλα και κέρδισε τον Οτσόα στο κοντινό δοκάρι από τα 16 μέτρα.

«Είναι καλό για ταχύτητα», είπε η Ράινα. «Είμαστε μαζί με τον βασικό μας όμιλο τώρα και νομίζω ότι ξέρουμε τι χρειάζεται για να κερδίσουμε μεγάλα παιχνίδια και τουρνουά και ελπίζω ότι μπορούμε να το πάρουμε στο Κόπα Αμέρικα και να έχουμε μια εξαιρετική πορεία εκεί».

Ο Fisher καταλόγισε ένα πέναλτι για την πρόκληση του Anthony Robinson στον Santiago Gimenez λίγο μετά το γκολ του Reina. Όμως, μετά από έλεγχο βίντεο από την Τατιάνα Γκουσμάν της Νικαράγουας, ο διαιτητής σταμάτησε το φάουλ και χάρισε στον επιθετικό μια κίτρινη κάρτα για προσομοίωση.

Ο Μπέρχαλντερ έκανε πέντε αλλαγές από την αρχική ενδεκάδα της Πέμπτης στη νίκη της Πέμπτης στην παράταση με 3-1 επί της Τζαμάικα, προσθέτοντας τον δεξιό μπακ Sergino Test, τον κεντρικό αμυντικό Tim Ream, τους μέσους Adams και Reina και τον επιθετικό Right. Αντικαταστάθηκαν από τους Joe Scally, Miles Robinson, Yunus Musa, Malik Tillman και Fowler Balogan.

Ο προπονητής του Μεξικού Χάιμε Λοζάνο έβαλε τον δεξιό μπακ Χόρχε Σάντσες και τον επιθετικό Χίρβινγκ Λοζάνο για τους Τζούλιαν Αραούχο και Τζούλιαν Κουινόνες.

READ  Το Twitter αντιδρά στην αποχώρηση του Teixeira μετά το Hill

Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το Μεξικό προετοιμάζονται τώρα για το Copa America του καλοκαιριού, το οποίο θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου. Από εκεί και πέρα, προσβλέπουν σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 που θα διοργανωθεί από κοινού. ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.

«Πριν το καταλάβουμε, το 2026 θα είναι εδώ», είπε ο Berhalter.

Το γκολ του Dexter Lembigisa στο 41ο λεπτό έδωσε στη Τζαμάικα τη νίκη με 1-0 επί του Παναμά στον αγώνα για την τρίτη θέση.

Σε αυτή την ιστορία χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από το Associated Press.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *