Η Megan Rapinoe αποσύρεται στο τέλος της σεζόν NWSL: αυτό που έκανε το USWNT να πρωταγωνιστεί σε έναν τόσο μοναδικό παίκτη

Δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIFA και το 2019 Χρυσή Μπάλα γυναικών Η νικήτρια Megan Rapinoe θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν NWSL 2023, ανακοίνωσε το Σάββατο. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε:

ΑθλητικόςΆμεση ανάλυση:

Τι κάνει τον Robinho τόσο μοναδικό παίκτη;

Ο Ραπινόε ήταν ένας σπάνιος παίκτης. Στο απόγειο της καριέρας του, ήταν μια δημιουργική δύναμη που μπορούσε να μεταφέρει μπάλες που άλλαζαν το παιχνίδι από τη θέση του στα άκρα. Η εμβληματική πάσα της στο 122ο λεπτό στην Άμπι Γουάμπαχ εναντίον της Βραζιλίας το 2011 βοήθησε να φέρει την εθνική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ στα μάτια του κόσμου και η Ρομπινό εκμεταλλεύτηκε πλήρως την υπεράσπιση ζητημάτων εκτός γηπέδου, συμπεριλαμβανομένης της ίσης αμοιβής. Φυλετική δικαιοσύνη.

Πήγαινε βαθύτερα

Εμπνευσμένη από τη Megan Rapinoe, η καμπάνια ίσων αμοιβών «DOPE» της Burlington High Seahorses δείχνει τον αντίκτυπο USWNT

Όταν βγήκε δημόσια ως ομοφυλόφιλος πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο περιοδικό Out, βοήθησε στη δημιουργία μιας πολιτιστικής στιγμής στον αθλητισμό, συμβάλλοντας στην τρέχουσα δυναμική για μεγαλύτερη αποδοχή των αθλητών LGBTQ+ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν ακολούθησε τα βήματα του Colin Kaepernick και έγινε ο πρώτος λευκός αθλητής που γονάτισε κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ το 2016, βοήθησε να αναγκάσει το Ποδόσφαιρο των ΗΠΑ να αντιμετωπίσει τις δικές του πολιτικές σχετικά με την αντιαθλητική συμπεριφορά και τις εσωτερικές αξίες, με την ομοσπονδία να απαγορεύει τη γονατιστή το 2017. Μια άμεση απάντηση στον Robineau, λοιπόν Κατάργηση της πολιτικής το 2020 «Μια συγγνώμη από τους μαύρους παίκτες και τους υποστηρικτές μας».

Η ειλικρίνεια του Rapinoe σε θέματα όπως ο σεξισμός, η ομοφοβία και ο ρατσισμός βοήθησε στη μετατόπιση της “ασφαλούς” μετάβασης των παικτών με βάση τη δημόσια εικόνα, αποδεικνύοντας ότι, τουλάχιστον για τους κορυφαίους παίκτες, η δημόσια υπεράσπιση έχει έναν τρόπο να περιηγηθεί. Για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την εκπροσώπηση των Ηνωμένων Πολιτειών – οι οποίες

Τι είπε ο Ρομπίνιο;

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους, εσάς, τον Vladko (Antonovski), το US Soccer, όλους όσους έπαιξα, όλους τους προπονητές μου. Δεν μπορώ να φανταστώ πού θα με είχε οδηγήσει αυτό το όμορφο παιχνίδι. Νιώθω περήφανος που μπόρεσα να εκπροσωπώ αυτή τη χώρα και αυτή την ομοσπονδία τόσα χρόνια. Είναι πραγματικά το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ και είμαι πολύ ευγνώμων», είπε ο Ραπινόε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο.

«Θέλω να απολαμβάνω κάθε στιγμή και να τη μοιράζομαι με τους συμπαίκτες, τους φίλους και την οικογένειά μου και να τη μοιράζομαι με τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαι πολύ ευγνώμων που μπορώ να το κάνω με αυτόν τον τρόπο.

Αργότερα το Σάββατο, μια συναισθηματική Crystal Dunn συλλογίστηκε την καριέρα του Robineau και τον χρόνο που πέρασαν μαζί ως συμπαίκτες του USWNT.

«(Η Μέγκαν) ήταν απίστευτος άνθρωπος, άνθρωπος, φίλος, συμπαίκτης». είπε ο Νταν στους δημοσιογράφους. “Την αγαπώ τόσο πολύ. Ήταν τόσο σημαντική για μένα στην καριέρα μου… Εκτός γηπέδου, είναι απολύτως καταπληκτική.”

Απαιτείται ανάγνωση

(Φωτογραφία: Michael Thomas Shroyer / USA Today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *