Κατάρρευση γέφυρας Βαλτιμόρης: Δύτες βρίσκουν δύο πτώματα σε βυθισμένο φορτηγό

  • Της Madeline Halbert
  • BBC News, Νέα Υόρκη

πηγή εικόνας, Καλές εικόνες

Τα πτώματα δύο ανθρώπων ανασύρθηκαν από ένα κόκκινο φορτηγό που βυθίστηκε στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης.

Οκτώ εργάτες οικοδομής βρίσκονταν στη γέφυρα όταν ένα πλοίο τη χτύπησε και πνίγηκαν στο νερό από κάτω.

Δύο από τους εργάτες διασώθηκαν εκείνη την ημέρα, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται για τους άλλους τέσσερις – όλοι θεωρούνται νεκροί.

Τα συνεργεία διάσωσης εργάζονται για την αντιμετώπιση επικίνδυνων υλικών και ερευνητές ατυχημάτων βρίσκονται στο σημείο.

Τα τέσσερα από τα έξι άτομα που έχασαν τη ζωή τους στην κατάρρευση της γέφυρας έχουν κατονομαστεί μέχρι στιγμής.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, η αστυνομία του Μέριλαντ αναγνώρισε τους δύο εργάτες που διέσωσαν από το φορτηγό από δύτες ως Αλεχάντρο Ερνάντες Φουέντες, 35 ετών, και Ντόρλιαν Ρονιάλ Καστίγιο Καμπρέρα, 26 ετών. Ο κ. Fuentes είναι από το Μεξικό και ο κ. Cabrera από τη Γουατεμάλα.

Ωστόσο, η αστυνομία είπε ότι οι δύτες δεν μπορούσαν πλέον να εισέλθουν με ασφάλεια στο νερό λόγω του σκυροδέματος και των συντριμμιών που βρέθηκαν στον ποταμό. Χρησιμοποιούν τώρα σαρώσεις σόναρ και πιστεύουν ότι τα οχήματα με τα άλλα σώματα «δεσμεύονται από την επιφάνεια και το σκυρόδεμα» που κατέβηκε από τη γέφυρα, είπε ένας αξιωματούχος.

Δύο άλλοι αγνοούμενοι που θεωρούνται νεκροί έχουν κατονομαστεί: ο Miguel Luna, με καταγωγή από το Ελ Σαλβαδόρ, και η Manor Suazo Sandoval, πολίτης Ονδούρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού είπε νωρίτερα ότι δύο από τους πολίτες του εικάζεται ότι είναι νεκροί – ο ένας από τους οποίους έχει αναγνωριστεί τώρα ως ο κύριος Φουέντες – και ο άλλος διασώθηκε από το νερό.

READ  Preakness Stakes 2023: Ζωντανές ενημερώσεις, ώρα έναρξης, αποδόσεις στοιχήματος

Οι αρχές δήλωσαν αργά την Τετάρτη ότι ένα άτομο στο νοσοκομείο απεγκλωβίστηκε αφού ανασύρθηκε από το νερό.

Οι πρώτοι ανταποκριτές πέρασαν ώρες την Τρίτη ψάχνοντας τα νερά του ποταμού Patapsco για έξι εργάτες οικοδομής που επισκεύαζαν βαθουλώματα στη γέφυρα όταν το πλοίο χτύπησε περίπου στη 01:30 π.μ. (05:30 GMT). Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ διέκοψε την έρευνα κατά τη δύση του ηλίου, όταν οι θερμοκρασίες του νερού έπεσαν και οι ώρες πέρασαν, πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θεωρήθηκαν νεκροί.

τίτλος βίντεο,

ΔΕΙΤΕ: Σύγκρουση πλοίου κατέρρευσε γέφυρα στις ΗΠΑ

Οι αρχές υποσχέθηκαν να παραδώσουν τα πτώματα των δύο στους συγγενείς τους.

«Χρειαζόμαστε κλείσιμο για αυτές τις οικογένειες», είπε ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Γουές Μουρ στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

«Η υπόσχεσή μου προς αυτούς είναι η εξής: Θα αφιερώσω κάθε πόρο για να διασφαλίσω ότι θα κλείσετε», είπε.

Αλλά η κίνηση είναι προκλητική, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιναύαρχος της ακτοφυλακής Peter Gautier.

Κολυμπούσαν σε κρύο νερό με μεταλλικά υπολείμματα από τη γέφυρα που είχε πέσει στο ποτάμι.

Ο κ. Gautier είπε ότι το φορτηγό πλοίο ήταν σταθερό αλλά είχε πάνω από 1,5 εκατομμύριο γαλόνια μαζούτ και λιπαντικό.

Στο πλοίο επέβαιναν περίπου 4.700 εμπορευματοκιβώτια, 56 από τα οποία περιείχαν επικίνδυνα υλικά.

«Το Λιμενικό Σώμα κινήθηκε επιθετικά για να επιβιβαστεί στο πλοίο και έχουμε πληρώματα», είπε ο κ. Γκοτιέ.

Η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών Τζένιφερ Χόμαντι είπε ότι ορισμένα κοντέινερ που περιείχαν επικίνδυνα υλικά «παραβιάστηκαν».

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει βράχους με γερανούς βαριάς ανύψωσης που μεταφέρουν περίπου 1.000 τόνους για να αφαιρέσει τμήματα της γέφυρας που έχουν πέσει στο νερό.

τίτλος βίντεο,

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρώην δύτης του FBI εξηγεί τους κινδύνους διάσωσης της Βαλτιμόρης

Ο ναυτιλιακός εμπειρογνώμονας Τζιμ Μπέλινγκχαμ δήλωσε στο BBC ότι οι έρευνες για το τι πήγε στραβά με το πλοίο θα είναι κρίσιμες.

«Ένα τεράστιο πλεονέκτημα είναι ότι το πλοίο δεν βυθίστηκε, επομένως έχουν πρόσβαση στα κούτσουρα της γέφυρας και τα αρχεία για το τι συμβαίνει», είπε.

Οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι ένας καταγραφέας δεδομένων που ελήφθη από το πλοίο κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες.

Το Thali κατευθυνόταν προς τη Σρι Λάνκα όταν ξαφνικά έχασε την ισχύ του και συνετρίβη στη γέφυρα της Βαλτιμόρης προτού προκληθεί καταστροφή.

Μια κατάρρευση γέφυρας σε μεγάλο λιμάνι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και την οικονομία των ΗΠΑ, λένε αξιωματούχοι.

Ο Μουρ είπε ότι η κατάρρευση της γέφυρας μπορεί να επηρεάσει 8.000 θέσεις εργασίας και χαρακτήρισε το περιστατικό «παγκόσμια κρίση».

«Η εθνική οικονομία και η παγκόσμια οικονομία εξαρτώνται από το λιμάνι», είπε, προσθέτοντας ότι 80 δισεκατομμύρια δολάρια (63,4 δισεκατομμύρια λίρες) φορτίου διήλθαν από εκεί πέρυσι.

Ο γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών του Μέριλαντ, Paul Wiedefeld, τόνισε ότι η αντικατάσταση της γέφυρας δεν είναι μια γρήγορη διαδικασία, αλλά διαβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι “οι αξιωματούχοι εργάζονται για να καταλήξουν γρήγορα σε ένα σχέδιο για την αντικατάσταση αυτής της γέφυρας. Μπορούμε να αποκαταστήσουμε το λιμάνι και να πάρουμε το η κοινότητα κινείται ξανά».

Οι ειδικοί λένε ότι η κατάρρευση της Key Bridge θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλειες έως και 15 εκατομμυρίων δολαρίων (£11,8 εκατομμύρια) την ημέρα μέχρι να ανοίξει ξανά η λωρίδα πλοίων.

Ο αμερικανός γερουσιαστής Μπεν Κόρντιν από το Μέριλαντ δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι η πολιτεία θα λάβει τους πόρους που χρειάζεται για να ανοικοδομήσει και να ξεκινήσει τις εργασίες για μια γέφυρα αντικατάστασης «χάρη στην κυβέρνηση Μπάιντεν».

«Το άνοιγμα της ναυτιλιακής λωρίδας είναι προτεραιότητά μας γιατί έχει αντίκτυπο στη χώρα μας και στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού», είπε.

Οι ερευνητές ελπίζουν επίσης να προσδιορίσουν εάν τα βρώμικα καύσιμα έπαιξαν ρόλο στη θανατηφόρα συντριβή. Οι ειδικοί στη ναυτιλία λένε ότι το μολυσμένο καύσιμο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τις κύριες γεννήτριες ενέργειας του πλοίου, προκαλώντας το σκοτάδι του πλοίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *