Πώς εμφανίζεται ο δάγγειος πυρετός;

ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ, Πουέρτο Ρίκο (AP) — Ο υπουργός Υγείας του Πουέρτο Ρίκο κήρυξε επιδημία αυτή την εβδομάδα μετά την έξαρση των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού.

Η επικράτεια των ΗΠΑ των 3,2 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει αναφέρει τουλάχιστον 549 κρούσματα μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με ένα σύνολο 1.293 πέρυσι. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν αναφερθεί στην πρωτεύουσα του Σαν Χουάν.

Περισσότερα από 340 άτομα έχουν νοσηλευτεί με τον ιό που μεταδίδεται από τα κουνούπια, σύμφωνα με το νησί. τμήμα Υγείας.

Τι είναι ο δάγκειος πυρετός;

Οι ιοί του δάγκειου πυρετού μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω του τσιμπήματος ενός μολυσμένου κουνουπιού. Σύμφωνα με τον CDC.

Τα κουνούπια μολύνονται όταν δαγκώνουν κάποιον που έχει μολυνθεί από τον ιό.

Ο ιός μπορεί να προκαλέσει συντριπτική κεφαλαλγία, πυρετό, έμετο, εξάνθημα και άλλα συμπτώματα. Αν και οι περισσότεροι πάσχοντες δεν έχουν συμπτώματα, οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε διαρροή πλάσματος και θάνατο.

ο Αναφορές CDC 7 συνολικά κρούσματα δάγκειου πυρετού στο Οχάιο το 2024, συμπεριλαμβανομένων των κομητειών Cuyahoga και Lorain, ωστόσο, κανένα κρούσμα δεν εντοπίστηκε τοπικά.

Ενώ ο δάγκειος πυρετός έχει αναφερθεί σε περισσότερες από τις μισές ΗΠΑ φέτος, μόνο 3 περιπτώσεις στη Φλόριντα πιστεύεται ότι προκαλούνται από ενδημικές λοιμώξεις. Δείχνουν δεδομένα CDC.

Πέρυσι περισσότερα από 5 εκατομμύρια κρούσματα δάγκειου πυρετού αναφέρθηκαν παγκοσμίως. Σχεδόν το 80% από αυτά εμφανίζονται στο δυτικό ημισφαίριο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Περίπου 3 εκατομμύρια κρούσματα έχουν αναφερθεί στην περιοχή μέχρι στιγμής φέτος, με τους υγειονομικούς αξιωματούχους να αναφέρουν ότι οι αυξημένες βροχοπτώσεις και η αυξημένη υγρασία και ζέστη που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων.

READ  Ο DeSantis δεν τραυματίστηκε μετά το τροχαίο στο Τενεσί

Το Πουέρτο Ρίκο ανέφερε για τελευταία φορά επιδημία δάγκειου πυρετού το 2012.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *