Κατάρρευση γέφυρας Βαλτιμόρης: 6 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή πλοίου στη γέφυρα

τίτλος βίντεο,

Αμερικανική Ακτοφυλακή: 6 αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Έξι άνθρωποι αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί μετά τη σύγκρουση πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με τη γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

Το Λιμενικό ανέστειλε προσωρινά την επιχείρηση έρευνας και ξεκίνησε την επιχείρηση διάσωσης.

Η γέφυρα μήκους 2,6 χιλιομέτρων (1,6 μίλια) καταστράφηκε όταν ένα πλοίο προσέκρουσε σε ένα στήριγμα.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι υπήρχε «ηλεκτρικό πρόβλημα» στο πλοίο και έγινε κλήση κινδύνου λίγα λεπτά πριν από τη συντριβή.

Σκάφη και ελικόπτερα συμμετείχαν σε μαζική προσπάθεια έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των έξι αγνοουμένων. Άλλοι δύο ανασύρθηκαν από το νερό, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο υποναύαρχος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ Shannon Gilreath δήλωσε αργότερα το βράδυ ότι οι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί με βάση τη θερμοκρασία του νερού στο οποίο έπεσαν και το χρονικό διάστημα που βρίσκονταν κάτω από το νερό.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι συμμετείχαν σε συνεργείο κατασκευής που επισκεύαζε τις λακκούβες όταν κατέρρευσε η γέφυρα.

Η προσοχή στράφηκε τώρα στη διερεύνηση του τι πήγε στραβά καθώς μια ομάδα ειδικών στην ασφάλεια των μεταφορών επιβιβάστηκε στο πληγωμένο σκάφος με την ελπίδα να ανακτήσει τον καταγραφέα δεδομένων του.

τίτλος βίντεο,

Παρακολουθήστε: Η γέφυρα καταρρέει καθώς το πλοίο συγκρούεται

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dally με σημαία Σιγκαπούρης χτύπησε σε μια στήλη στήριξης στη γέφυρα 47 ετών στη 01:30 (05:30 GMT), προκαλώντας την κατάρρευσή της.

Αναχώρησε από τον τερματικό σταθμό στο Port Breeze περίπου στις 00:45 για το Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα.

Μια ομοσπονδιακή κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ είπε ότι το πλοίο “έχασε την πρόωση” ενώ έφευγε από το λιμάνι.

Σύμφωνα με μια μη ταξινομημένη έκθεση της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομής για το περιστατικό, το πλήρωμα προειδοποίησε τους μεταφορείς του Μέριλαντ για πιθανή σύγκρουση.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Γουές Μουρ είπε ότι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι «οι αρχές ειδοποιήθηκαν για ένα ηλεκτρικό πρόβλημα» και είπε ότι το πλοίο έχασε την ισχύ πριν σπάσει μία από τις κολώνες που στηρίζουν τη γέφυρα.

Πολλά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός τρακτέρ-ρυμουλκού μεγέθους 1, βυθίστηκαν στο νερό κάτω, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βαλτιμόρης, η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ και άλλες υπηρεσίες από την πολιτεία του Μέριλαντ συμμετέχουν στη διάσωση.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης Τζέιμς Γουάλας επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι διασώθηκαν και ένας από αυτούς «μεταφέρθηκε σε τοπικό κέντρο τραυματισμών… σε κρίσιμη κατάσταση».

Ο κ. Wallace είπε ότι η παλίρροια ήταν μια πρόκληση για τις επιχειρήσεις διάσωσης. Μια άλλη μεγάλη ανησυχία για τις ομάδες διάσωσης είναι οι συνθήκες παγετού κοντά στη γέφυρα με θερμοκρασίες αέρα περίπου 3C (37,4F).

Ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ ​​χαρακτήρισε το περιστατικό ως μια «ανείπωτη τραγωδία», λέγοντας ότι «υπάρχουν άνθρωποι, ζωές, ψυχές…στο νερό και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βγούμε έξω, αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κάνουμε». πρεπει να ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ.”

Ο υπουργός Μεταφορών του Μέριλαντ, Paul Wiedefeld, δήλωσε ότι οι μηχανικοί βρίσκονται στο σημείο για να προσδιορίσουν τις δομικές επιπτώσεις της κατάρρευσης.

λεζάντα εικόνας,

Άποψη drone του τόπου συντριβής

Η ναυτιλιακή εταιρεία Synergy Marine Group είπε στο BBC ότι στο πλοίο επέβαιναν 22 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα πλήρωμα από την Ινδία και δύο ντόπιοι της Βαλτιμόρης που υπηρετούσαν ως πιλότοι στο λιμάνι, και ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι πιλότοι είναι άνθρωποι με τοπικές γνώσεις που επιβιβάζονται σε πλοία και βοηθούν στους ελιγμούς τους μέσα και έξω από το λιμάνι.

Το πρακτορείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η ακριβής αιτία του περιστατικού δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί και ότι «συνεργάζεται πλήρως» με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Η ναυτιλιακή εταιρεία Maersk είπε ότι είχε ναυλώσει το πλοίο και μετέφερε το φορτίο των πελατών της.

«Είμαστε τρομοκρατημένοι από αυτό που συνέβη στη Βαλτιμόρη και οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους επηρεάστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Κανένα προσωπικό και πλήρωμα της Maersk δεν επέβαιναν στο πλοίο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα επισκεφθεί τη Βαλτιμόρη σύντομα και ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα.

«Έδωσα οδηγίες στην ομάδα μου να μετακινήσει τον ουρανό και τη γη για να ανοίξει ξανά το λιμάνι και να ξαναχτίσει τη γέφυρα το συντομότερο δυνατό», είπε.

Είπε ότι η κατάρρευση ήταν ατύχημα και «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πληρώσει ολόκληρο το κόστος αυτής της γέφυρας» – ένα κόστος, είπε, που θα πρέπει να εγκριθεί από τα μέλη του Κογκρέσου.

READ  Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο King επαινεί το «θάρρος» της Ουκρανίας στην επέτειο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *