Οι Χρυσοί Ιππότες του Βέγκας προκρίθηκαν για να αντιμετωπίσουν τους Florida Panthers στον τελικό του NHL Stanley Cup.

Καλές εικόνες

Ο Matthew Tkachuk των Florida Panthers και ο Jonathan Marchault των Golden Knights του Βέγκας.



CNN

Οι Χρυσοί Ιππότες του Βέγκας νίκησαν τους Ντάλας Σταρς με 6-0 στον 6ο αγώνα των Τελικών της Δυτικής Περιφέρειας και προκρίθηκαν στους Τελικούς του Κυπέλλου Στάνλεϊ. Florida Panthers.

Το Vegas θα κάνει τη δεύτερη εμφάνιση του στους τελικούς του Stanley Cup στην έκτη σεζόν του franchise. Η ομάδα είχε μια αξιοσημείωτη πορεία στο Stanley Cup το 2018 – την εναρκτήρια σεζόν του – αλλά Χάθηκε από τους Washington Capitals.

Η Φλόριντα είναι μέρος του NHL για σχεδόν 30 χρόνια, αλλά κάνει το δεύτερο ταξίδι της στους τελικούς του Κυπέλλου Stanley αφού κέρδισε τους Τελικούς της Ανατολικής Διάσκεψης έναντι των Carolina Hurricanes. Η μοναδική προηγούμενη βολή των Panthers σε ένα πρωτάθλημα ήρθε τη σεζόν 1995/96, όταν η ομάδα απέτυχε απέναντι στην Colorado Avalanche.

Οχι. Το Νο. 8 Panthers κέρδισε τους Hurricanes με 4-3 την περασμένη εβδομάδα και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του NHL που μπήκε στη σεζόν ως ο σύλλογος με τη χαμηλότερη κατάταξη και σαρώνει την καλύτερη από τις επτά σειρές για να κλείσει μια θέση στους τελικούς.

Όπως και οι ομάδες τους, οι Τελικοί του Κυπέλλου Stanley θα δώσουν στους προπονητές Paul Morris από τη Φλόριντα και Bruce Cassidy από το Vegas την ευκαιρία να κερδίσουν τον πρώτο τους τίτλο στη δεύτερη προσπάθειά τους.

Tony Gutierrez/AP

Ο Jake Oettinger των Dallas Stars αμύνεται καθώς ο Keegan Kolzer του Vegas κάνει ένα πέρασμα κατά τη διάρκεια του 6ου παιχνιδιού των τελικών της Δυτικής Διάσκεψης του NHL.

READ  Ο Πάπας Φραγκίσκος αφαιρέθηκε ουλώδης ιστός και επιδιορθώθηκε μια κήλη κατά τη διάρκεια μιας 3ωρης επέμβασης στην κοιλιά

Ο Morris ήταν προπονητής των Hurricanes στους τελικούς του Stanley Cup του 2002 πριν χάσει από τους Detroit Red Wings, ενώ ο Cassidy οδήγησε τους Boston Bruins στους Τελικούς το 2019, αλλά έχασε σε επτά παιχνίδια από τους St. Louis Blues.

Οι Vegas έχουν επίσης μερικά μέλη της ομάδας τους που έχουν προσωπικό κίνητρο να νικήσουν τους Panthers.

Ο Jonathan Marchessault και ο Reilly Smith κατευθύνθηκαν στον πάγο στη Φλόριντα πριν αφεθούν ελεύθεροι αφού κρίθηκαν περιττοί. Έκτοτε, ο Marchessault έγινε ο κορυφαίος όλων των εποχών του Vegas σε γκολ, ασίστ, πόντους και παιχνίδια, ενώ ο Smith είναι δεύτερος σε γκολ, τέταρτος σε ασίστ, τρίτος σε πόντους και τέταρτος σε παιχνίδια.

Ο Marchesault και ο Smith οδηγούν τους Golden Knights στο σκοράρισμα όλων των εποχών στα πλέι οφ.

«Μου θυμίζουν την ομάδα που είχαμε την πρώτη χρονιά: ενάντια σε όλες τις πιθανότητες», είπε ο Marchessault για τους Panthers μετά τη νίκη της Δευτέρας.

Steph Chambers/Getty Images

Οι Χρυσοί Ιππότες πανηγυρίζουν αφού κέρδισαν τα αστέρια στο 6ο παιχνίδι.

“Έχουν δουλέψει σκληρά για να είναι εκεί. Είναι όλα προς τιμήν τους. Έχουν μια εξαιρετική ομάδα σε όλη τη σύνθεση και έναν καλό τερματοφύλακα. Ναι, είναι σίγουρα συναρπαστικό να τους παίζεις και θα είναι μια καλή σειρά.

Ο Marchald είναι μέρος μιας μεγάλης ομάδας ομάδων του Βέγκας με αναμνήσεις από πρώτο χέρι από την ήττα στους Τελικούς του 2018.

Ο William Carlson, ο Reilly Smith, ο William Carrier, ο Brayden McNabb και ο Shea Theodore και ο Marchessault συμμετείχαν πριν από πέντε χρόνια.

READ  Οι ΗΠΑ λένε ότι ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος κατέρριψε αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Όσο για τη Φλόριντα, σχεδόν 30 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στους Τελικούς, επιστρέφουν με μια βολή στο Stanley Cup.

Ο Μάθιου Τκάτσουκ οδήγησε τη σεζόν με 21 (εννιά γκολ, 12 ασίστ) πόντους, αλλά περισσότερο από αυτό, ο 25χρονος ανέβηκε σε κρίσιμες στιγμές που η ομάδα του τον χρειαζόταν.

Σκόραρε τρία γκολ παράτασης στα πλέι οφ, συμπεριλαμβανομένου του νικητή του παιχνιδιού στο power play με 4,9 δευτερόλεπτα να απομένουν στο 4ο παιχνίδι εναντίον της Καρολίνα.

Ο Tkachuk είπε ότι οι Panthers του απολαμβάνουν την αίσθηση ότι αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθος στις δύο τελευταίες διαδρομές.

«Είναι ένα συναίσθημα να μένεις πίσω και να προσπαθείς να αποδείξεις στους ανθρώπους ξανά λάθος», είπε ο Tkachuk.

Joel Auerbach/Getty Images

Ο Tkachuk πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του αφού πέτυχε το νικητήριο γκολ κόντρα στους Carolina Hurricanes.

«Ξέρουμε τι έχουμε [the locker room]. Ξέρουμε πώς να παίζουμε, ξέρουμε τον σωστό τρόπο παιχνιδιού, ξέρουμε τι μας κάνει επιτυχημένους. Το να είμαστε με παιδιά, να βλέπουμε ελπίδα και να βρίσκουμε γαλήνη για εμάς είναι πραγματικά υπέροχο.

Και πρόσθεσε: «Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι στο ρινγκ τώρα. Είναι ακόμα λίγες εβδομάδες μακριά. Το συζητήσαμε στο σαλόνι και ελπίζω να είναι οι καλύτερες εβδομάδες της ζωής μας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι.

Η πορεία της Φλόριντα στο Stanley Cup φαίνεται απίθανη, δεδομένης της ιδιότητάς της ως ομάδας χαμηλών σπορών και του ιστορικού χαρακτήρα της αντιπαράθεσής της. Παρά το γεγονός ότι η Βοστώνη έσπασε το ρεκόρ της κανονικής περιόδου του NHL για τις περισσότερες νίκες (65) και τους περισσότερους πόντους (135) σε μία μόνο σεζόν, οι Panthers κέρδισαν τους Bruins στον πρώτο γύρο.

READ  Η διαφάνεια του Cam Whitmore μετά τη λαχειοφόρο αγορά τελειώνει, ο Victor Wembaniama γίνεται Spur. Ζωντανές ενημερώσεις σε μεγάλο βαθμό

Η καλύτερη σειρά των επτά μεταξύ των Ιπποτών και των Πάνθηρων ξεκινά το Σάββατο στο Λας Βέγκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *