Οι beta προγραμματιστών της Apple είναι πλέον δωρεάν για λήψη και εγκατάσταση

Όσοι διαθέτουν δωρεάν λογαριασμούς προγραμματιστών Apple μπορούν να έχουν πρόσβαση σε beta προγραμματιστών για το πιο πρόσφατο λογισμικό της εταιρείας, ενώ έχουν και αυτοί που πληρώνουν. Υποδεικνύεται από τον χρήστη Ενημερώσεις λογισμικού iSoftware στο Twitter και επιβεβαιώθηκε από Σελίδα σύγκρισης προγραμμάτων προγραμματιστών της Apple, οι εκδόσεις beta του λειτουργικού συστήματος μπορούν πλέον να εγκατασταθούν χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε την ετήσια χρέωση 99 $ για το Πρόγραμμα προγραμματιστών της Apple. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι χρήστες θα μπορούν να εγκαταστήσουν διάφορες beta, συμπεριλαμβανομένου του iOS 17 δωρεάν από σήμερα και θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Ιούλιο για τη δημόσια beta. Δηλαδή, αρκεί να έχουν λογαριασμό προγραμματιστή Apple.

Μετά το WWDC χθες, η Apple κυκλοφόρησε την έκδοση beta για προγραμματιστές του iOS 17, στην οποία σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, οι χρήστες της δωρεάν βαθμίδας έχουν πλέον πρόσβαση. Ενώ μπορεί να φαινόταν προηγουμένως ότι το άνοιγμα της πρόσβασης σε δωρεάν λογαριασμούς σήμαινε ότι το κοινό μπορούσε επίσης να τους κατεβάσει, τώρα καταλαβαίνουμε ότι κανείς δεν έχει πρόσβαση σε beta για προγραμματιστές. Πρέπει να έχετε Apple ID ή λογαριασμό εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα προγραμματιστών. Το εμπόδιο εισόδου των 99 $ έχει αρθεί.

Νωρίτερα φέτος, η Apple έκανε μια αλλαγή στον τρόπο διανομής beta στους προγραμματιστές. Προηγουμένως, οι προγραμματιστές έπρεπε να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν ένα προφίλ διαμόρφωσης για κάθε συσκευή. Αλλά το σύστημα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να εγκαθιστούν beta απευθείας στις συσκευές τους, ελέγχοντας μια επιλογή στις ρυθμίσεις ενημέρωσης λογισμικού. Παρά την αλλαγή, η Apple πρέπει να πληρώνει 99 $ ετησίως για να αποκτήσει πρόσβαση στις beta προγραμματιστών. Τώρα, οι χρήστες που δεν θέλουν να πληρώσουν δεν χρειάζεται να περιμένουν τη δημόσια beta, η οποία είναι πάντα διαθέσιμη δωρεάν, αλλά συνήθως κυκλοφορεί αργότερα από τις beta για προγραμματιστές. Φέτος, η Apple λέει ότι οι δημόσιες beta θα πρέπει να φτάσουν τον Ιούλιο.

READ  Το κάλυμμα κινητήρα μιας πτήσης της Southwest Airlines αποκολλήθηκε κατά την απογείωση

Ενδέχεται να υπάρχουν σφάλματα και προβλήματα και αποθαρρύνουμε ιδιαίτερα την εκτέλεση της beta στις κύριες συσκευές σας, ειδικά στις αρχές του κύκλου. Αυτές οι beta προορίζονται για προγραμματιστές με δευτερεύουσες συσκευές για να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους σε νέο λογισμικό. Ορισμένες εκδόσεις beta, όπως το watchOS 10, το TVOS 17, το HomePod 17 και το AirPods, εμποδίζουν την επαναφορά σε δημόσιο, σταθερό λογισμικό. Για αυτές τις πλατφόρμες, μόλις εγκαταστήσετε την beta, είναι συνήθως διαθέσιμη το φθινόπωρο μέχρι να κυκλοφορήσει η επόμενη δημόσια έκδοση. Εγκαταστήστε αυτές τις beta αυστηρά με δική σας ευθύνη. Αλλά όσοι αποστρέφονται τον κίνδυνο και είναι μέρος του σχεδίου προγραμματιστή μπορούν να το κατεβάσουν τώρα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (10:15 μ.μ. ET): Αυτό το άρθρο έχει ενημερωθεί για να διευκρινιστεί ότι ενώ οι beta προγραμματιστών είναι πλέον διαθέσιμες σε όσους διαθέτουν δωρεάν λογαριασμούς, αυτό δεν είναι ατύχημα και δεν είναι ανοιχτό σε κανέναν. Για να κάνετε λήψη της έκδοσης beta για προγραμματιστές, πρέπει να έχετε ένα Apple ID ή λογαριασμό που σχετίζεται με το πρόγραμμα προγραμματιστή.

Όλα τα προϊόντα που προτείνει το Engadget επιλέγονται από τη συντακτική μας ομάδα, ανεξάρτητα από τη μητρική μας εταιρεία. Ορισμένες από τις ιστορίες μας περιέχουν συνδέσμους συνεργατών. Εάν αγοράσετε έναν από αυτούς τους συνδέσμους, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Όλες οι τιμές είναι σωστές τη στιγμή της δημοσίευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *