Το κάλυμμα κινητήρα μιας πτήσης της Southwest Airlines αποκολλήθηκε κατά την απογείωση

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ξεκινά έρευνα μετά την πτώση του κινητήρα της πτήσης της Southwest Airlines και χτύπησε σε πτερύγιο κατά την απογείωση στο Ντένβερ. Το κάλυμμα είναι ένα προστατευτικό κάλυμμα πάνω από έναν κινητήρα αεροσκάφους.

Ένας κινητήρας που κρέμεται από το φτερό της πτήσης 3695 της Southwest Airlines την Κυριακή.Χάλκινο γυαλί

Η πτήση 3695 της Southwest Airlines επέστρεψε με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντένβερ γύρω στις 8:15 π.μ. τοπική ώρα την Κυριακή, αφού ο πιλότος ανέφερε το περιστατικό, ανακοίνωσε η FAA. Το αεροπλάνο πέταξε στο William B. Houston. Ο άντρας πήγε στο αεροδρόμιο.

Σε ανακοίνωσή της, η Southwest Airlines είπε ότι εργάζεται για να προσελκύσει πελάτες σε μια άλλη πτήση προς το Χιούστον μετά την ασφαλή προσγείωση της πτήσης 3695 στο Ντένβερ και ότι τα πληρώματα συντήρησης επιθεωρούσαν το αεροπλάνο.

Ο Φρανκ Σάνγκερ, ο οποίος επέβαινε στο αεροπλάνο, εξέφρασε σοκ για την κατάσταση του αεροπλάνου όταν προσγειώθηκε.

«Μπορείτε να δείτε ένα πάνελ του κινητήρα του τζετ έχει αφαιρεθεί, σε όλη τη διαδρομή», είπε ο Sanger σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε τη Δευτέρα στην εκπομπή «Today» του NBC.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό τις τελευταίες ημέρες με αναφερόμενη βλάβη εξοπλισμού σε πτήση της Southwest Airlines. Η FAA διερευνά μια καταγγελία Πυρκαγιά στον κινητήρα σημειώθηκε πριν από την απογείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Preston Smith του Lubbock Πέμπτη.

Οι πτήσεις της United Airlines μαστίζονται επίσης από ζητήματα ασφάλειας πρόσφατα, με οκτώ αναφερόμενα περιστατικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο Σάσα Τζόνσον, αντιπρόεδρος εταιρικής ασφάλειας της United, δήλωσε σε δήλωση ότι η FAA θα διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην εταιρεία.

READ  Κόκκινος συναγερμός έχει εκδοθεί στην Ευρώπη καθώς ο καύσωνας φέρνει προειδοποιήσεις για την υγεία

«Τις επόμενες εβδομάδες, θα αρχίσουμε να βλέπουμε την FAA στη λειτουργία μας καθώς θα αρχίσουν να εξετάζουν ορισμένες από τις διαδικασίες εργασίας, τα εγχειρίδια και τις εγκαταστάσεις μας», είπε ο Τζόνσον.

Τα περιστατικά έρχονται στον απόηχο του εκτοξευόμενου ελέγχου που αντιμετωπίζει η Boeing και η αεροπορική βιομηχανία, μετά από έρευνες της FAA, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών μετά την έκρηξη της πόρτας της Alaska Airlines.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *