Ο Έλον Μασκ αντιμετωπίζει τον πειρασμό να κάνει ιδιωτικό το Tesla του 2018

Περισσότερα από τέσσερα χρόνια αφότου είπε ότι έλαβε χρηματοδότηση για να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο, ο Elon Musk θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί αυτή τη δήλωση σε μια δίκη που ξεκίνησε την Τρίτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, κ. Η μήνυση υποβλήθηκε από επενδυτές, οι οποίοι είπαν ότι ο Μασκ δεν έδωσε τα χρήματα για να πάρει ιδιωτική την Tesla και ενήργησε απερίσκεπτα στη συζήτηση του concept. Εάν οι ενάγοντες βρουν ένα ένορκο να αποφανθεί υπέρ τους, η Tesla και ο κ. Ο Μασκ θα μπορούσε να αναγκαστεί να πληρώσει δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Κύριος. Η έρευνα επικεντρώθηκε σε όσα είπε ο Μασκ Στο Twitter, που αγόρασε τον Οκτώβριο. “Σκεφτείτε να πάρετε την Tesla στα 420 $. Οικονομικά ασφαλής” Έγραψε σε ανάρτηση Στις 7 Αυγούστου 2018.

Η μετοχή της Tesla ανέβηκε μετά τη δημοσίευση του tweet, αλλά βυθίστηκε μετά την αποτυχία της πρότασης. Οι ενάγοντες, ο Glenn Littleton και άλλοι επενδυτές, μηνύουν τον κ.

Εταιρεία, κ. Ο Μασκ και οι δικηγόροι του υπερασπίστηκαν τη θέση, λέγοντας ότι δεν ήταν μια απερίσκεπτη πράξη.

Κύριος. Ο Μασκ και η Τέσλα διευθέτησαν μια ξεχωριστή αγωγή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με το σχέδιό του να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία. Πλήρωσαν πρόστιμο στην SEC και ο κ. Ο Μασκ συμφώνησε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Tesla και να ζητήσει από έναν δικηγόρο να εξετάσει ορισμένες δηλώσεις που έκανε για την εταιρεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπόθεση των επενδυτών κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ από τον κ. Η δοκιμή έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τον Μασκ και την Τέσλα. Η εταιρεία πουλάει λιγότερα αυτοκίνητα από όσα υποσχέθηκαν τα στελέχη και οι αναλυτές, Αναγκάζει την Tesla να μειώσει τις τιμές. Τα έσοδα του Twitter έχουν πέσει κατακόρυφα Επειδή ο κ. Πολλές εταιρείες δεν προβάλλουν πλέον διαφημίσεις στην πλατφόρμα μετά την ακανόνιστη συμπεριφορά του Μασκ και την απόφασή του να απολύσει την πλειοψηφία των εργαζομένων της εταιρείας.

READ  Preakness Stakes 2023: Ζωντανές ενημερώσεις, ώρα έναρξης, αποδόσεις στοιχήματος

Αυτή η περίπτωση ο κ. Οι νομικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι θα μπορούσε να είναι δύσκολο για τον Musk και την Tesla. Ανώτερος περιφερειακός δικαστής Edward M. Ο κ. Τσεν είπε πέρυσι ότι έπαιρνε την Tesla προσωπικά. Οι αναρτήσεις του Μασκ στο Twitter το 2018 ήταν ψευδείς και, σύμφωνα με τα λόγια των επενδυτών, ο κ. για την αλήθεια όταν κάνεις εσκεμμένα ανεύθυνες δηλώσεις.

Ο καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν Adam C. “Έχετε ήδη λάβει συνοπτική κρίση για αμέλεια και παραποίηση”, είπε ο Pritchard. “Αυτές είναι οι δύο πιο κοινές υπεράσπιση που έχουν οι κατηγορούμενοι.”

Ωστόσο, ο δικαστής Τσεν δεν τάχθηκε στο πλευρό των επενδυτών σε άλλα σημεία της υπόθεσής τους – κάτι που θα μπορούσε να δώσει στον Μασκ μια πορεία προς τη νίκη. Οι ενάγοντες έχασαν χρήματα στη μετοχή της Tesla, κ. Οι νομικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι θα ήταν απαραίτητο να αποδειχθεί ότι ο Μασκ δεσμευόταν από τη δήλωση, όπως π.χ. ότι έλαβε τη χρηματοδότηση.

Κύριος. Ο Μασκ θα μπορούσε να κερδίσει.

Στα δικαστικά έγγραφα, οι δικηγόροι του έχουν επισημάνει δηλώσεις που πιστεύουν ότι ταιριάζουν σε αυτή την περιγραφή. Για παράδειγμα, ο κ. Ο Alex Spiro, ένας από τους δικηγόρους του Μασκ, υποστήριξε ότι οι κινήσεις στη μετοχή της Tesla θα μπορούσαν να προκλήθηκαν από την «αβέβαια τεκμηριωμένη» ανακοίνωσή του ότι «εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει ιδιωτική την Tesla».

«Οποιοσδήποτε απλός κατηγορούμενος θα τακτοποιούσε αυτή την υπόθεση, αλλά έχει κάτι που αξίζει να δοκιμάσει», είπε ο κ. είπε ο Πρίτσαρντ.

Τέσλα, κ. Ο Μασκ και ο κ. Ο Σπύρο δεν απάντησε στα αιτήματα για σχολιασμό.

READ  Το «Super Mario Bros. Movie» βαρέλια στα 678 εκατομμύρια δολάρια Παγκόσμιο Ταμείο - Προθεσμία

Κύριος. Ενώ ο Μασκ πάλευε πάντα να δείξει ότι έχει τα χρήματα για να αναλάβει την Tesla ιδιωτικά, μπορεί να επιδιώξει να εισαγάγει νέα στοιχεία και μαρτυρίες στο δικαστήριο υπέρ του. Είπε ότι το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησε να παράσχει χρηματοδότηση.

Επιβλέποντας τα οικονομικά της Σαουδικής Αραβίας ο κ. Τα γραπτά μηνύματα μεταξύ του Musk και του Yasir Al-Rumaian εμφανίστηκαν στα δικαστικά αρχεία στις αρχές του περασμένου έτους. Αυτά τα νέα, κ. Ο Μασκ εμφανίζεται να ρωτά για την οικονομική δέσμευση για τη συμφωνία. Ο κ. Τέσλα δεν έδωσε αρκετές πληροφορίες. απάντησε ο Αλ Ρουμαγιάν.

«Αυτή είναι μια πολύ αδύναμη δήλωση και δεν αντικατοπτρίζει τη συνομιλία που είχαμε στην Tesla», είπε ο κ. έγραψε ο Μασκ σε μια ομιλία του τον Αύγουστο του 2018. «Είπατε ότι σίγουρα ενδιαφέρεστε να πάρετε την Tesla ιδιωτική και θέλετε να το κάνετε ήδη από το 2016».

«Αυτή είναι η επιλογή σου, Έλον», κ. απάντησε ο Αλ Ρουμαγιάν. «Δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κάτι για το οποίο δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες», είπε αργότερα στην ομιλία.

Κύριος. Η νομική ομάδα του Μασκ, ο κ. Η υπόθεση προσπάθησε να αναγκάσει τον al-Rumai και άλλους υπαλλήλους του ταμείου της Σαουδικής Αραβίας να καταθέσουν στη δίκη. Ωστόσο, οι δικηγόροι του ταμείου δήλωσαν στο δικαστήριο την Πέμπτη ότι οι κλήσεις ήταν «νομικά ελαττωματικές» και «ειλικρινά, επιπόλαιες». Την επόμενη μέρα, ο κ. Οι δικηγόροι του Μασκ είπαν στο δικαστήριο ότι δεν θα ασκήσουν περαιτέρω προσφυγές.

Εκπρόσωπος του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας δεν απάντησε στα αιτήματα για σχολιασμό.

Αργότερα τον Αύγουστο του 2018, ο κ. Ο Μασκ είπε σε μια ανάρτηση στο blog ότι η Tesla θα παραμείνει δημόσια εταιρεία.

Η υπόθεση ξεκινά σε μια πολύ διαφορετική εποχή για την Tesla. Το 2018, η αυτοκινητοβιομηχανία αγωνίστηκε πολύ για να αυξήσει την παραγωγή. Σύντομα, τα προβλήματα υποχώρησαν και οι πωλήσεις αυξήθηκαν ραγδαία. Η εταιρεία άρχισε να τα πηγαίνει τόσο καλά που πολλοί επενδυτές πίστευαν ότι θα κυριαρχούσε στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η κεφαλαιοποίηση της Tesla έχει ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

READ  Μικρά σκάφη: Η πληρωμή στη Γαλλία για να σταματήσει τις διαβάσεις είναι λογικό, λέει ο πρωθυπουργός

Όμως πέρυσι, οι επενδυτές επανεκτίμησαν τις προοπτικές της εταιρείας λόγω των απογοητευτικών μεγεθών πωλήσεων και ο κ. Ο Μασκ πούλησε μεγάλες ποσότητες μετοχών για να συγκεντρώσει χρήματα για την εξαγορά του Twitter. Η τιμή της μετοχής της Tesla έχει υποχωρήσει περίπου 65 τοις εκατό το περασμένο έτος.

Κύριος. Ο Μασκ και οι δικηγόροι του προσπάθησαν να καθυστερήσουν τη δίκη, συμπεριλαμβανομένου του αιτήματος την περασμένη εβδομάδα στον δικαστή Τσεν να μεταφέρει την υπόθεση στη Δυτική Περιφέρεια του Τέξας, η οποία περιλαμβάνει το Όστιν, όπου η Tesla θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία το 2021. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η περιοχή του κόλπου, το πρώην σπίτι του Τέσλα, ήταν «γεμάτη» με «προκατειλημμένες και αρνητικές ιστορίες για τον κ. Μασκ» που θα μπορούσαν να προκαταλάβουν τους ενόρκους. Ο δικαστής Τσεν την Παρασκευή απέρριψε αυτό το αίτημα.

Αυτός είναι ο κ. Η δικαστική μάχη του Μασκ δεν είναι η μόνη.

Στο Εφετείο των ΗΠΑ για το δεύτερο κύκλωμα, προσπαθεί να μπλοκάρει τις μερίδες Η συμφωνία που κατέληξε με την SEC Στην έκκληση αυτή, ο κ. Ο Μασκ υποστηρίζει ότι οι διατάξεις του διακανονισμού, οι οποίες εμποδίζουν την ικανότητά του να κάνει δημόσιες δηλώσεις για ορισμένα θέματα της Tesla, παραβιάζουν τα δικαιώματά του στην Πρώτη Τροποποίηση.

Στο Δικαστήριο του Ντέλαγουερ, η Tesla είναι μέτοχος Προσπάθεια ακύρωσης Το 2018 ο κ. Ο Μασκ έλαβε ένα μεγάλο πακέτο αποζημίωσης. Ένας δικαστής του Ντέλαγουερ μπορεί να ανακοινώσει μια απόφαση τις επόμενες εβδομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *