Ο νέος σεισμός της Τουρκίας αφήνει ερείπια ερείπια

  • Η Laura Picker στο Hadley και ο Oliver Slow στο Λονδίνο
  • BBC News

τίτλος βίντεο,

ΔΕΙΤΕ: Βίντεο Dashcam δείχνει τη στιγμή του νέου σεισμού στην Τουρκία

Οι διασώστες αναζητούν ξανά ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια μετά από δύο νέους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.

Σεισμοί μεγέθους 6,4 και 5,8 βαθμών σημειώθηκαν στα νοτιοανατολικά, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου ισχυροί σεισμοί κατέστρεψαν και τις δύο χώρες στις 6 Φεβρουαρίου.

Προηγούμενοι σεισμοί στην Τουρκία και τη Συρία έχουν σκοτώσει 44.000 ανθρώπους και έχουν αφήσει δεκάδες χιλιάδες άστεγους.

Κτίρια που αποδυναμώθηκαν από τον σεισμό κατέρρευσαν και στις δύο χώρες τη Δευτέρα.

Η Υπηρεσία Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας ανέφερε ότι ένας σεισμός 6,4 βαθμών σημειώθηκε στις 20:04 τοπική ώρα (17:04 GMT), ενώ τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε σεισμός 5,8 βαθμών.

Οι τρεις θάνατοι σημειώθηκαν στην Antakya, στο Defne και στο Samandak, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, καλώντας τους ανθρώπους να μην εισέρχονται σε επικίνδυνα κτίρια.

Ο κ. Soylu είπε ότι 213 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Αναφορές από την πόλη της Antakya έκαναν λόγο για φόβο και πανικό στους δρόμους καθώς ασθενοφόρα και ομάδες διάσωσης προσπαθούσαν να φτάσουν στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, όπου είχαν καταρρεύσει τοίχοι κτιρίων που είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές.

«Νόμιζα ότι η γη θα χωριζόταν κάτω από τα πόδια μου», είπε η τοπική κάτοικος Muna al-Omar στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, καθώς έκλαιγε κρατώντας τον επτάχρονο γιο της. Ήταν σε μια σκηνή σε ένα πάρκο στο κέντρο της πόλης όταν έγινε ο νέος σεισμός.

Ο Αλί Μασλάμ, 18 ετών, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι έψαχνε για τα πτώματα των μελών της οικογένειας από προηγούμενους σεισμούς όταν έπληξαν τους τελευταίους σεισμούς.

«Δεν ξέρεις τι να κάνεις… Κρατήσαμε ο ένας τον άλλον και μπροστά μας άρχισαν να πέφτουν οι τοίχοι», είπε.

Στη Συρία, 470 άνθρωποι φέρονται να νοσηλεύτηκαν μετά τους σεισμούς της Δευτέρας, οι οποίοι έγιναν αισθητοί και στην Αίγυπτο και τον Λίβανο.

λεζάντα εικόνας,

Διασώστες εργάζονται σε ένα κτίριο που κατέρρευσε στο Haday της Τουρκίας.

λεζάντα εικόνας,

Ο κόσμος αντιδρά μετά τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την Αντάκια της νότιας Τουρκίας τη Δευτέρα.

Εάν θέλετε να μιλήσετε με έναν δημοσιογράφο του BBC, συμπεριλάβετε έναν αριθμό επικοινωνίας. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:

Εάν δεν μπορείτε να διαβάσετε αυτήν τη σελίδα και να δείτε τη φόρμα, θα πρέπει να επισκεφτείτε την έκδοση για κινητά του ιστότοπου του BBC για να υποβάλετε την ερώτηση ή το σχόλιό σας ή να μας στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]. Συμπεριλάβετε το όνομα, την ηλικία και την τοποθεσία σας σε οποιαδήποτε υποβολή.

READ  Το Anker Charging Gear έχει έκπτωση έως και 50% στην Prime Day

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *