Ο Πενς θυμήθηκε μια τεταμένη ανταλλαγή απόψεων με τον βοηθό Τζον Ίστμαν καθώς παραβιάστηκε το Καπιτώλιο

«Υπήρχε ένα μεγάλο, δυνατό «μπουμ μπουμ μπουμ»», θυμάται ο Τζέικομπ. «Ξαφνικά έσπασε το τζάμι. Το παράθυρο ήταν πιθανώς περίπου 35 ή 40 πόδια από το σημείο που βρισκόμασταν.

Για τον Τζέικομπς, ο οποίος εμφανίστηκε την Τετάρτη μέσω του Zoom, ήταν η πρώτη φορά που συναντούσε τον Eastman πρόσωπο με πρόσωπο μετά την ανταλλαγή email στις 6 Ιανουαρίου. Και ήρθε κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες.

Σήμερα, ο Τζέικομπς θεωρείται ένας από τους κύριους ελέγχους στην προσπάθεια του Τραμπ να παραμείνει στην εξουσία παρά την ήττα στις εκλογές. Ο Eastman, από την άλλη πλευρά, παλεύει να διατηρήσει την άδεια του δικηγορικού καταστήματος, ακόμη και όταν υπάρχουν πιθανές ποινικές διώξεις ως μέρος των αργών προσπαθειών λογοδοσίας από στελέχη του μπαρ για δικηγόρους που βοήθησαν να σχεδιάσουν και να διευκολύνουν το σχέδιο του Τραμπ.

Ο Τζέικομπς περιέγραψε προηγουμένως τον καφέ – αλλά αποκάλυψε την Τετάρτη ότι έφτασε στη μέση της σύνταξης ενός email που έφτασε στα εισερχόμενα του Eastman στις 6 Ιανουαρίου 2021, στις 2:14 μ.μ. Κτίριο. Είχε τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος του όταν άκουσε για το ατύχημα — συνοδευόμενος από τον στρατιωτικό βοηθό του Πενς, που μετέφερε το πυρηνικό του ποδόσφαιρο — πίσω στην αίθουσα της Γερουσίας. Καθώς κρατούσαν την αναπνοή τους και περίμεναν οδηγίες από την αστυνομία, ο Τζέικομπ πληκτρολόγησε μια παθιασμένη τελευταία γραμμή: «Χάρη στη βλακεία σας είμαστε τώρα υπό πολιορκία».

Ο Τζέικομπς ήταν ο πρώτος μάρτυρας που κλήθηκε από δικηγόρους της Καλιφόρνια για να καταθέσει για τη συμπεριφορά του Ίστμαν τις εβδομάδες πριν από τις 6 Ιανουαρίου – εκτός από τον Ήστμαν – και ήταν ο Ίστμαν που είπε ξεκάθαρα ότι ο Πενς θα μπορούσε να ήταν μόνος εκείνες τις εβδομάδες. Ο Τραμπ βρίσκεται στην εξουσία διεκδικώντας την άνευ προηγουμένου εξουσία να απορρίπτει (ή απλώς να αρνείται να μετρήσει) τους προεδρικούς υποψηφίους του Τζο Μπάιντεν. Προέτρεψε τους Ρεπουμπλικανούς νομοθέτες της πολιτείας να εγείρουν τοπικές προκλήσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα και να διορίσουν «εναλλακτικά» ψηφοφόρους υπέρ του Τραμπ. Όταν κανένα από τα νομοθετικά σώματα δεν συμφώνησε, ο Eastman έστρεψε τη θεωρία του προς τον Πενς, ισχυριζόμενος ότι είχε την πλήρη εξουσία να αποφασίσει το αποτέλεσμα των εκλογών, κάτι που ο Πενς απέρριψε κατηγορηματικά.

READ  Γιατί οι μετοχές μπορεί να εξακολουθούν να ανεβαίνουν ακόμη και όταν οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων εξασθενούν

Μάλιστα, ο Τζέικομπς κατέθεσε την Τετάρτη, Ιαν. 2, 2021, αφού επέστρεψε από οικογενειακές διακοπές και συναντήθηκε με το προσωπικό, ο Πενς πήρε μια σταθερή απόφαση ότι δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια για να παρεμποδίσει την προσέλευση των προεδρικών ψηφοφόρων. Ήδη έκλινε έντονα προς αυτή την κατεύθυνση και εξέφραζε τη θέση του εντός του Λευκού Οίκου εδώ και εβδομάδες. Αλλά αυτή η συνάντηση της 2ας Ιανουαρίου εδραίωσε τη θέση του, είπε ο Τζέικομπ. Αυτός και το επιτελείο του αποφάσισαν εκείνη την ημέρα ότι ο Πενς θα εκδώσει μια επιστολή εξηγώντας την απόφασή του στον αμερικανικό λαό το πρωί της 6ης Ιανουαρίου.

Ιαν. Η απόφαση του Πενς ήρθε δύο ημέρες προτού οποιοσδήποτε στην τροχιά του συναντήσει τον Eastman, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά με τον Τζέικομπς στις 4 του 2021 και ώθησε τον Πενς να καθυστερήσει τη συνεδρίαση καταμέτρησης των ψήφων για να δώσει στις πολιτείες χρόνο να επανεξετάσουν την απόφαση. της εκλογής. Ο Ίστμαν θα έκανε αρκετές προσπάθειες να πείσει τον Τζέικομπς, αλλά ο Τζέικομπς και ο Πενς συνέχισαν να απορρίπτουν την ιδέα ότι ο Πενς θα μπορούσε νόμιμα να διεκδικήσει οποιαδήποτε εξουσία για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Την Τετάρτη, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Eastman, Ράνταλ Μίλερ, προσέφερε σαφή υποστήριξη για τη συμπεριφορά του πελάτη του, πιέζοντας επανειλημμένα τον Τζέικομπς για τις διανοητικές διαμάχες σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων του Εκλογικού Κολλεγίου που μένουν εδώ και χρόνια. Ο Μίλερ πίεσε τον Τζέικομπς σε άρθρα αναθεώρησης νόμου υποστηρίζοντας ότι πτυχές των διαδικασιών του Κογκρέσου για την καταμέτρηση των εκλογικών ψήφων ήταν αντισυνταγματικές και κατανοούσε τη διαδικασία και την 240χρονη ιστορία της στη δυσλειτουργική πορεία του ίδιου του Τζέικομπς. Σε ένα σημείωμα στις 8 Δεκεμβρίου 2020, στον Πενς κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο Τζέικομπς σημείωσε ορισμένες ασάφειες στο νόμο και το Σύνταγμα σχετικά με τις εκλογικές καταμετρήσεις και διαφωνίες μεταξύ μελετητών σχετικά με τα χαρακτηριστικά του.

READ  Το ηλιακό σύστημα χτυπήθηκε από παλμό ακραίας ακτινοβολίας - Απίστευτη έκρηξη ακτίνων γάμμα 10.000 ετών

Αλλά ο Τζέικομπς έχει σίγουρα λόγους να αμφιβάλλει ότι ορισμένες από τις αποχρώσεις του Νόμου Καταμέτρησης Εκλογών του 1887 και της 12ης Τροποποίησης – δύο πυλώνες της κυβέρνησης των ΗΠΑ που δημιούργησε τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων στις εκλογές της 6ης Ιανουαρίου – απλώς υπάρχουν. Σε καμία ιστορική ή νομική βάση, ο Πενς δεν θα είχε την εξουσία να αποφασίσει το αποτέλεσμα των εκλογών – ή ακόμη και να ξεκινήσει μια διαδικασία σε όλη την επικράτεια που θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα.

Ο Τζέικομπς είπε επίσης ότι συμφωνεί με ορισμένες από τις ανησυχίες του Eastman για εκλογικές «παρατυπίες», προσθέτοντας ότι ο ίδιος και ο Πενς συμμερίζονται τις ανησυχίες ότι οι αλλαγές της εποχής του Covid στις εκλογικές διαδικασίες σε μερικές πολιτείες είχαν άδικα κλίση προς τους Δημοκρατικούς. Αλλά καμία από αυτές τις παρατυπίες δεν θα άλλαζε το τελικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, ακόμα κι αν μερικές ακόμη πολιτείες είχαν ακολουθήσει το δρόμο του Τραμπ.

Ο Τζέικομπς κατέθεσε ότι πολλά από τα μέλη των βίαιων συμμοριών που κατέλαβαν το Καπιτώλιο τροφοδοτούνταν από τη δυσπιστία που είχαν δημιουργήσει ο Τραμπ και ο Ίστμαν στους υποστηρικτές του πρώην προέδρου. Απέρριψε τη συμβουλή του δικηγόρου του Eastman, ο οποίος δεν είχε άμεση γνώση των προθέσεων του όχλου.

Στα τεστ προέκυψαν εξαιρετικά στοιχεία που έδειχναν ότι τα μέλη της συμμορίας είχαν εστίαση με λέιζερ στον Πενς, σημείωσε. Τα βίντεο τους έδειχναν να μιλούν και να εκρήγνυνται από θυμό για το τι θα μπορούσε να κάνει ο Πενς αφού έμαθε ότι δεν επρόκειτο να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του Τραμπ. Φυσικά, κάποιοι από τη συμμορία «κρεμούν τον Μάικ Πενς», σημείωσε ο Τζέικομπ.

READ  Το Klimt Landscape Show είναι τόσο περισσότερο όσο και λιγότερο από το αναμενόμενο

«Απλώς εξετάζω όσα έγραψαν και είπαν εκείνη την ημέρα», είπε ο Τζέικομπ.

Ο Τζέικομπς εξιστόρησε πώς άρχισε να συντάσσει ένα άρθρο – το οποίο δεν δημοσίευσε ποτέ – καταρρίπτοντας τις θεωρίες του Eastman της 6ης Ιανουαρίου ενώ κρυβόταν από τον όχλο μαζί με τον Πενς και το πλήρωμά του σε μια υπόγεια αποβάθρα φόρτωσης του Καπιτωλίου. Είπε ότι δούλεψε το κομμάτι για λίγες μέρες ως «καθαρτική» άσκηση. Ωστόσο, είπε ότι επέλεξε να μην το εκτελέσει εν μέρει επειδή μπορεί να περιλαμβάνει διοικητικά προνόμια και άλλες προστασίες.

Ωστόσο, ο πυρήνας του αδημοσίευτου άρθρου – η άποψή του για τις προσπάθειες του Eastman να συμβουλεύσει τον Τραμπ – ταιριάζει ακριβώς με τις υποθέσεις που παρουσιάζει ο δικηγόρος.

«Έφερε το επάγγελμά μας σε ανυποληψία», θυμάται ο Τζέικομπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *