Ο Polio Paul, ο οποίος πέρασε τα τελευταία 70 χρόνια σε έναν σιδερένιο πνεύμονα, πεθαίνει σε ηλικία 78 ετών.



CNN

Ο Πολ Αλεξάντερ, ο οποίος πέρασε τα περισσότερα από τα τελευταία 70 χρόνια σε έναν σιδερένιο πνεύμονα και αψήφησε τις προσδοκίες με το να γίνει δικηγόρος και συγγραφέας, πέθανε τη Δευτέρα το απόγευμα σε ηλικία 78 ετών, δήλωσε ο αδελφός του Φίλιπ Αλεξάντερ.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε την Τρίτη Σελίδα GoFundMe Δημιουργήθηκε για να βοηθήσει να πληρώσει για τη στέγαση και την υγειονομική περίθαλψή του.

“Το να διαβάζεις όλα τα σχόλια και να γνωρίζεις ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι εμπνέονται από τον Paul είναι απολύτως απίστευτο. Είμαι τόσο ευγνώμων”, δήλωσε ο Phillip στη σελίδα GoFundMe.

Η ακριβής αιτία του θανάτου του Παύλου είναι ασαφής. Ο Φίλιππος είπε ότι νοσηλεύτηκε πριν από τρεις εβδομάδες για μόλυνση από τον Covid-19, αλλά δεν βρέθηκε θετικός αυτή την εβδομάδα.

“Πωλ, θα σου λείψει, αλλά θα σε θυμόμαστε πάντα. Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες την ιστορία σου μαζί μας”, δήλωσε στη σελίδα ο Κρίστοφερ Ούλμερ, ο διοργανωτής του έρανου του GoFundMe.

Ο Paul εμφάνισε πολιομυελίτιδα το καλοκαίρι του 1952, σε ηλικία 6 ετών. Αυτή ήταν η κορύφωση της επιδημίας της πολιομυελίτιδας. Περισσότερες από 21.000 περιπτώσεις παραλυτικής πολιομυελίτιδας αναφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες εκείνο το έτος. Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CDC, η πολιομυελίτιδα θεωρείται ότι έχει εξαλειφθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα χάρη στα εμβόλια που αναπτύχθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Εξαιτίας αυτής της ασθένειας, ο Paul έμεινε παράλυτος μέχρι το λαιμό του και δεν μπορούσε να αναπνεύσει μόνος του. Τοποθετήθηκε σε έναν σιδερένιο πνεύμονα, ο οποίος, σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του, ήταν ένας μεγάλος μεταλλικός κύλινδρος που άλλαζε την πίεση του αέρα για να προκαλέσει αναπνοή.

READ  Ο Ερντογάν αναζητά νέα θέση στις επαναληπτικές εκλογές στην Τουρκία

Η μητέρα του Paul, Doris Alexander, έγραψε στην αυτοβιογραφία της, “Οι γιατροί μας είπαν ότι ο Paul δεν μπορούσε να επιβιώσει. Υπήρξαν μερικές διακοπές ρεύματος και έπρεπε να αντλήσουμε χειροκίνητα τους πνεύμονές του. Οι γείτονές μας έτρεχαν και μας βοηθούσαν να το αντλήσουμε.

Ο Παύλος πέρασε τις επόμενες επτά δεκαετίες στον Σιδερένιο Πνεύμονα. Τον Μάρτιο του 2023, ανακηρύχθηκε ο μακροβιότερος επιζών σιδερένιος πνεύμονας στον κόσμο Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Οι φιλοδοξίες του Παύλου δεν περιορίζονταν από τη θέση του. Έμαθε τεχνικές αναπνοής που του επέτρεπαν να αφήνει τον σιδερένιο πνεύμονα για ώρες τη φορά. Αποφοίτησε από το κολέγιο, απέκτησε πτυχίο νομικής και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου για 30 χρόνια.

Δημοσίευσε την αυτοβιογραφία του «Three Minutes for a Dog: My Life in an Iron Lung» αφού έμαθε πώς να αναπνέει ελεύθερα για τουλάχιστον τρία λεπτά. Σύμφωνα με το βιβλίο, ένας σκύλος χαρίστηκε.

Ο Paul είπε στο CNN το 2022 ότι εργαζόταν σε ένα δεύτερο βιβλίο. Επέδειξε τη διαδικασία της γραφής χρησιμοποιώντας ένα στυλό στερεωμένο σε ένα πλαστικό ραβδί που κρατούσε στο στόμα του για να χτυπήσει τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο.

“Έχω μερικά μεγάλα όνειρα. Δεν πρόκειται να αποδεχτώ τους περιορισμούς κανενός”, είπε στη συνέντευξη και πρόσθεσε: “Η ζωή μου είναι απίστευτη.

Τον Ιανουάριο ίδρυσε το «Πολιό Γάλα». Λογαριασμός TikTok, όπου περιέγραψε τα επιτεύγματα της ζωής του και ρώτησε «Πώς πηγαίνεις στην τουαλέτα;». Απαντήθηκαν ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή σε έναν σιδερένιο πνεύμονα όπως και “Πώς μένεις θετικός;” Τη στιγμή του θανάτου του είχε 300.000 followers και πάνω από 4,5 εκατομμύρια likes.

Ο Paul ήταν επίσης υπέρμαχος του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας. Στο πρώτο του βίντεο TikTok, είπε: «Εκατομμύρια παιδιά δεν προστατεύονται από την πολιομυελίτιδα. Πρέπει να είναι πριν χτυπήσει μια άλλη πανδημία.

READ  California Weather Live: Προειδοποίηση για πλημμύρες για το Σαν Φρανσίσκο μετά από αποχετεύσεις καταιγίδων Montecito και Santa Barbara

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *