Το Collapsed Interstate 95 στη Φιλαδέλφεια θα ανοίξει ξανά σε 2 εβδομάδες, λέει ο κυβερνήτης

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (AP) — Ένα κατεστραμμένο τμήμα του Interstate 95 Ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια δήλωσε το Σάββατο ότι θα ανοίξει ξανά εντός δύο εβδομάδων στη Φιλαδέλφεια, αφού συνοδευόταν από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σε μια περιοδεία με ελικόπτερο στο κρίσιμο τμήμα του αυτοκινητόδρομου. Κλειστό Μεταφορές Ανατολικής Ακτής Από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

“Το κάνουμε εδώ στο Philly”, είπε ο κυβερνήτης Josh Shapiro μετά από μια πτήση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας που περιλάμβανε μέλη του Κογκρέσου και τον δήμαρχο της πόλης.

Ο Μπάιντεν περιέγραψε μια ουσιαστική αρχική ομοσπονδιακή δέσμευση και μακροπρόθεσμη υποστήριξη για μια μόνιμη λύση στον κύριο δρόμο. «Ξέρω πόσο σημαντικός είναι αυτός ο αυτοκινητόδρομος» προς τη Φιλαδέλφεια και τον Βορειοανατολικό Διάδρομο, είπε. “Κάθε μέρα, 150.000 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 14.000 φορτηγών, ταξιδεύουν με αυτό. … Είναι σημαντικό για την οικονομία μας και σημαντικό για την ποιότητα ζωής μας.”

Ο Shapiro πρόσφερε ένα χρονοδιάγραμμα που θα ήταν ευπρόσδεκτα νέα για τους μετακινούμενους και τους φορτηγατζήδες μεγάλων αποστάσεων, λέγοντας με τον Μπάιντεν στο πλευρό του: “Μπορώ να πω με σιγουριά ότι το I-95 θα ανοίξει ξανά μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Θα έχουμε κίνηση πίσω από την εξαιρετική δουλειά που γίνεται εδώ.

«Οι άνθρωποι εδώ στο Philly έχουν μια πραγματική ανανεωμένη αίσθηση πολιτικής υπερηφάνειας μέσω αυτού του έργου», είπε, προσθέτοντας ότι «κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει στην κοινότητά μας».

Ένα τμήμα του κύριου αυτοκινητόδρομου βορρά-νότου της Ανατολικής Ακτής κατέρρευσε νωρίς το πρωί της Κυριακής μετά από κατάρρευση τρακτέρ-ρυμουλκού που μετέφερε βενζίνη. Ανατράπηκε σε ράμπα και πήρε φωτιά. Αξιωματούχοι της πολιτειακής τροχαίας δήλωσαν ότι ο οδηγός προσπάθησε να πάρει μια στροφή και έχασε τον έλεγχο.

READ  Η ειδική κριτική επιτροπή του Fulton ολοκληρώνει την έρευνα του Trump

«Έχω δώσει οδηγίες στην ομάδα μου… να κινήσει τον ουρανό και τη γη για να το κάνει όσο πιο γρήγορα γίνεται», είπε ο Μπάιντεν. «Σε ό,τι με αφορά, δεν υπάρχει κανένα σημαντικό έργο στη χώρα αυτή τη στιγμή», είπε, ενημερώνοντας τον περιφερειάρχη. Ο πρόεδρος το περιέγραψε ως ένα σχέδιο «όλα τα χέρια» για την αντιμετώπιση της «κρίσης».

“Είμαστε μαζί σας. Θα είμαστε μαζί σας μέχρι να ξαναχτιστεί, μέχρι να τελειώσουν όλα”, είπε στο συνέδριο.

Το σχέδιο της Πενσυλβάνια για τη δουλειά περιλαμβάνει τη μεταφορά 2.000 τόνων ελαφρών υάλινων τεμαχίων για ταχεία ανακατασκευή, με τα συνεργεία να εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο μέχρι να ανοίξει η διαπολιτεία στην κυκλοφορία. Αντί να ξαναχτίσουν αμέσως την υπερυψωμένη διάβαση, είπε ο Shapiro, θα χρησιμοποιήσουν ανακυκλωμένο γυαλί για να γεμίσουν την περιοχή που έχει καταρρεύσει για να αποφευχθούν καθυστερήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού για άλλα υλικά.

Μετά από αυτό, μια γέφυρα αντικατάστασης θα κατασκευαστεί δίπλα της για να εκτρέψει την κυκλοφορία, ενώ τα συνεργεία εκσκάπτουν το γέμισμα για να αποκαταστήσουν την έξοδο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Μπάιντεν είπε ότι ο σχεδιασμός ήταν «απίστευτα καινοτόμος για να γίνει αυτή η δουλειά σε χρόνο ρεκόρ».

Ο Υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζιγκ επισκέφθηκε την περιοχή την ΤρίτηΥποσχέθηκε ότι η κεντρική κυβέρνηση θα παράσχει την απαραίτητη βοήθεια για την αποκατάσταση της ζημιάς, αν και προειδοποίησε ότι η ζημιά θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές των καταναλωτικών αγαθών βραχυπρόθεσμα, καθώς οι φορτηγατζήδες πρέπει τώρα να διανύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις.

Μαζί με τον Μπάιντεν στο ελικόπτερο Marine One του προέδρου ήταν ο Shapiro, οι γερουσιαστές Bob Casey και John Fetterman, και ο βουλευτής Brendan Boyle και ο δήμαρχος Jim Kenney, όλοι Δημοκρατικοί. Αργότερα το Σάββατο, ο Μπάιντεν επρόκειτο να παρευρεθεί σε μια εκδήλωση εκστρατείας για το 2024 με συνδικαλιστές στο συνεδριακό κέντρο.

READ  Ο πρώην βοηθός του Τραμπ, Πίτερ Ναβάρο, οδηγείται στη φυλακή μετά από ιστορική υπόθεση περιφρόνησης

___

Για να παρακολουθήσετε ένα ζωντανό βίντεο της κατασκευής από το Υπουργείο Μεταφορών της Πολιτείας, μεταβείτε στη διεύθυνση: https://www.penndot.pa.gov/RegionalOffices/district-6/Pages/AlertDetails.aspx

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *