Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο χτυπήθηκε από νέα μαζική ρωσική επίθεση με drone – Δήμαρχος

  • Του Jaroslav Lukiv
  • BBC News

λεζάντα εικόνας,

Αξιωματούχοι του Κιέβου λένε ότι πολλά κτίρια χτυπήθηκαν από θραύσματα drone

Η Ρωσία εξαπέλυσε μια νέα μαζική επίθεση με drone στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο είπε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε όταν συντρίμμια από drone έπεσαν κοντά σε ένα βενζινάδικο. Μια γυναίκα τραυματίστηκε.

Συνολικά, η Ρωσία εκτόξευσε 54 drones καμικάζι σε ουκρανικούς στόχους, 52 από τα οποία καταρρίφθηκαν, σύμφωνα με την αεροπορία της Ουκρανίας.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περισσότερα από 40 drones καταρρίφθηκαν μόνο στο Κίεβο.

Αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα.

Η Ρωσία – η οποία ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της τον Φεβρουάριο του 2022 – έχει εντείνει τις επιθέσεις της στο Κίεβο τις τελευταίες εβδομάδες, επιδιώκοντας να παραβιάσει την άμυνα της πρωτεύουσας.

Νωρίτερα την Κυριακή, ενεργοποιήθηκαν προειδοποιήσεις αεροπορικής επιδρομής σε 12 περιοχές της Ουκρανίας, από το Volyn στα βορειοδυτικά έως το Dnipropetrovsk στα νοτιοανατολικά.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Klitschko προέτρεψε τους κατοίκους του Κιέβου να «παραμείνουν σε καταφύγια», προειδοποιώντας για κύματα επιθέσεων με drone και μια «δύσκολη» νύχτα μπροστά.

Είπε ότι τουλάχιστον δύο πολυώροφα κτίρια σε διαφορετικές συνοικίες της πρωτεύουσας έπιασαν φωτιά λόγω πτώσης θραυσμάτων drone.

Οι αρχές του Κιέβου ανέφεραν επίσης ότι αποθήκες στη νότια συνοικία Holosiyivsky καίγονταν.

Ορισμένοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι σκόπιμα στόχευσε το Κίεβο, καθώς οι κάτοικοι ετοιμάζονται να γιορτάσουν την Ημέρα του Κιέβου – η ίδρυση της πόλης πριν από 1.500 χρόνια και μια δημοφιλής γιορτή πριν από τον πόλεμο.

READ  Οι αμερικανικές μετοχές ανεβαίνουν μετά τα αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό, η Fed αυξάνει τις ελπίδες για παύση

Υπήρξαν επίσης αναφορές για εκρήξεις στην πόλη Zhytomyr, δυτικά του Κιέβου.

Ο αεροπορικός συναγερμός τέθηκε αργότερα στην πρωτεύουσα και σε ολόκληρη τη χώρα.

Στις τελευταίες της επιθέσεις, η Ρωσία χρησιμοποίησε τα λεγόμενα drones καμικάζι και μια ποικιλία πυραύλων κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων.

Οι επιθέσεις έγιναν πριν από μια ουκρανική αντεπίθεση.

Το Σάββατο, ένας από τους υψηλότερους αξιωματούχους ασφαλείας της Ουκρανίας είπε στο BBC ότι η χώρα ήταν έτοιμη να ξεκινήσει μια τέτοια επιχείρηση.

Ο Oleksiy Danilov, γραμματέας του ισχυρού Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η επίθεση για την ανακατάληψη του εδάφους από τις δυνάμεις κατοχής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν θα ξεκινήσει «αύριο, μεθαύριο ή μια εβδομάδα».

Η Ουκρανία σχεδιάζει αντεπίθεση εδώ και μήνες. Όμως ήθελε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να εκπαιδεύσει στρατεύματα και να αποκτήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από δυτικούς συμμάχους.

«Αργά ή γρήγορα, φυσικά, αυτή η κλιμάκωση μπορεί να πάρει μια νέα διάσταση που δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία κινδυνεύει να κλιμακώσει τον πόλεμο σε πρωτοφανή επίπεδα.

τίτλος βίντεο,

Δείτε: Ρωσικό πολεμικό πλοίο χτυπήθηκε από ουκρανικά drone;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *