Το πλοίο συγκρούστηκε με την κινητή γέφυρα Φράνσις Σκοτ

Μια μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ κατέρρευσε μερικώς το πρωί της Τρίτης, στέλνοντας δεκάδες ανθρώπους στον ποταμό κάτω, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ένας εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Βαλτιμόρης είπε στο NBC News ότι το περιστατικό αναφέρθηκε στη γέφυρα Francis Scott Key, μια μεγάλη μεταλλική κατασκευή που μεταφέρει το Interstate 695 πάνω από τον ποταμό Patapsco νοτιοανατολικά της μητροπολιτικής περιοχής της Βαλτιμόρης.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στη 1:35 π.μ., οι εργαζόμενοι στη γέφυρα Francis Scott Key ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία της πόλης της Βαλτιμόρης ότι μια μερική γέφυρα είχε καταρρεύσει και οι εργαζόμενοι μπορεί να βυθίστηκαν», είπε ο ντετέκτιβ Nicky Fenoy σε δήλωση.

Ένα μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνετρίβη στη γέφυρα κατά τη διάρκεια της νύχτας και το προσωπικό διέλευσης επέβαινε κατά τη διάρκεια του συμβάντος, δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής του τάγματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βαλτιμόρης, Γκλεν Κουτσούκα, τηλεφωνικά. Είπε ότι το πλοίο που ενεπλάκη στη σύγκρουση φαίνεται να έχει υποστεί ζημιές.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίς την Τρίτη έδειχναν τα σπασμένα συντρίμμια της γέφυρας να υψώνονται από τον ποταμό το λυκόφως πριν την αυγή.

Η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ επιβεβαίωσε το κλείσιμο του I-695 λόγω κατάρρευσης κινητής γέφυρας λόγω «απεργίας πλοίου».

Το στέλεχος της κομητείας της Βαλτιμόρης Johnny Olszewski, Jr. Στο X, είπε ότι γνώριζε το περιστατικό και ήταν σε επαφή με τον αρχηγό της πυροσβεστικής, τον δήμαρχο της Βαλτιμόρης και άλλους τοπικούς αξιωματούχους. «Παρακαλώ προσευχηθείτε για τα θύματα», είπε.

Ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Μ. Σκοτ είπε Στο Χ πήγαινε στη γέφυρα. «Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης βρίσκεται στο σημείο και γίνονται προσπάθειες», είπε.

READ  Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ «δύσκολες» συζητούν για τον καρκίνο με τον Τζορτζ, τη Σάρλοτ

Το NBC News έχει επικοινωνήσει με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ και άλλες υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για περισσότερες λεπτομέρειες.

Χτίστηκε το 1977 και τοπικά αναφέρεται ως Γέφυρα Κλειδιών, ονομάστηκε αργότερα από τον συγγραφέα του Εθνικού Ύμνου των ΗΠΑ. Η γέφυρα έχει συνολικό μήκος 8.500 πόδια ή 1,2 μίλια. Το κύριο τμήμα του έχει μήκος 1.200 πόδια και στο άκρο του βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες συνεχείς γέφυρες ζευκτών στον κόσμο. National Steel Bridge Alliance.

Αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται, ελέγξτε ξανά εδώ για ενημερώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *