Τα θύματα της επίθεσης με λιοντάρια του βουνού στην Καλιφόρνια είναι αδέρφια, υπαίθριοι άνθρωποι

Δύο μανιώδεις υπαίθριοι άνθρωποι αναγνωρίστηκαν τη Δευτέρα ως τα θύματα ενός λιονταριού του βουνού στη Βόρεια Καλιφόρνια αυτό το Σαββατοκύριακο, η πρώτη θανατηφόρα επίθεση με κούγκαρ στο Γκόλντεν Στέιτ εδώ και δύο δεκαετίες.

Ο Τέιλορ Ρόμπερτ Κλοντ Μπρουκς, 21 ετών, πέθανε στην επίθεση και ο αδερφός του Γουάιατ Τζ. Τσαρλς Μπρουκς, 18 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά αλλά θα επιζήσει, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ελ Ντοράντο.

Οι αδερφοί Μπρουκς, και οι δύο από το Όρος, στη νότια κομητεία Ελ Ντοράντο, μεγάλωσαν μαζί στη γραφική Χρυσή Χώρα της Βόρειας Καλιφόρνια και κυνηγούσαν και ψάρευαν τακτικά, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειας Μπρουκς που κοινοποιήθηκε από το γραφείο του σερίφη.

«Αυτοί οι δύο νέοι άνδρες ήταν πιο κοντά από ό,τι θα μπορούσαν να είναι δύο αδέρφια, απολάμβαναν την ύπαιθρο και ζούσαν μια πλήρη δυναμική ζωή», ανέφερε η έκθεση. «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από την τραγική απώλεια του Taylon, αλλά ο ευγνώμων Wyatt είναι ακόμα μαζί μας και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερο».

Οι βουλευτές ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα το Σάββατο από τον Γουάιατ Μπρουκς ότι αυτός και ο αδελφός του δέχθηκαν επίθεση από ένα λιοντάρι του βουνού σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Τζορτζτάουν στη βόρεια κομητεία Ελ Ντοράντο, όπου χτένιζαν τα δάση για τα κέρατα ελαφιών, δήλωσαν οι αρχές.

Ο Γουάιατ Μπρουκς υπέστη «τραυματικά τραύματα» στο πρόσωπό του και χωρίστηκε από τον αδελφό του κατά τη διάρκεια της επίθεσης, σύμφωνα με δελτίο τύπου από το γραφείο του σερίφη. Οι υπάλληλοι έκτακτης ανάγκης εντόπισαν και άρχισαν να περιθάλπουν τον αδερφό του Wyatt Brooks πριν βρουν το λιοντάρι του βουνού σκυμμένο δίπλα στο σώμα του αδελφού του. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά του ζώου.

READ  Παραιτείται η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ - DW - 16/01/2023

Αξιωματούχοι του State Department of Fish and Wildlife και ένας μηχανικός της κομητείας El Dorado πυροβόλησαν και σκότωσαν αργότερα το λιοντάρι του βουνού, το οποίο βρισκόταν «σε κοντινή απόσταση» από το σημείο που σημειώθηκε η επίθεση, είπε ο Sgt. Kyle Parker, με το γραφείο του σερίφη. «Το σώμα του ζώου έχει μεταφερθεί για νεκροψία για να διαπιστωθεί γιατί συνέβη η επίθεση», είπε ο Πάρκερ.

Ο Ντύλαν Μπρουκς δούλευε με τον πατέρα του βάφοντας σπίτια και κόβοντας ξύλα.

«Του άρεσε πραγματικά το ψάρεμα και ήταν ένας πολύ ταλαντούχος κιθαρίστας», ανέφερε η οικογένεια στη δήλωση. «Ήταν μια πολύ ευγενική και ευγενική ψυχή και θα λείψει βαθιά σε όλους όσοι τον γνώριζαν».

Τα σχέδια για το μνημείο δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, είπε η οικογένεια τη Δευτέρα.

Ο Γουάιατ Μπρουκς, εκπαιδευόμενος πυροσβέστης, υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις για τα τραύματά του και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Τζάροντ Κλάιν, στενός φίλος της οικογένειας Μπρουκς που ενεργεί ως εκπρόσωπος της οικογένειας, είπε στους Times ότι ο Γουάιατ Μπρουκς αναρρώνει στο σπίτι.

«Θα είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά είναι σπίτι με την οικογένειά του», είπε ο Κλάιν. «Είναι ακατανόητο, είναι απίστευτο».

Η οικογένεια Μπρουκς έχει δημιουργήσει ένα Διαδικτυακός έρανος Στη μνήμη του Dylan Brooks και στη στήριξη του Wyatt Brooks.

«Ξέρω ότι ζούμε στην επαρχία [mountain lions] είναι τριγύρω. … Είναι πολύ ατυχές και χτυπάει σπίτι», είπε ο Κλάιν. Τα τελευταία χρόνια, σημεία με λιοντάρια του βουνού στην τοπική κοινωνία έχουν «εκραγεί», είπε.

Θανατηφόρες επιθέσεις ζώων Πολύ σπάνιοΩστόσο, αξιωματούχοι της άγριας ζωής λένε ότι οι συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων και λιονταριών του βουνού αναμένεται να αυξηθούν καθώς ο βιότοπος των γατών συρρικνώνεται και οι άνθρωποι συνεχίζουν να χτίζουν σε δασικές περιοχές.

READ  Το αεροπλάνο συνετρίβη στο Truckee κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας στη Βόρεια Καλιφόρνια

Η τελευταία γνωστή θανατηφόρα επίθεση στην πολιτεία από λιοντάρι του βουνού ήταν το 2004 όταν ένα κούγκαρ σκότωσε τον 35χρονο δικυκλιστή Mark Reynolds στην κομητεία Όραντζ. Το 1994, μια άλλη επίθεση σημειώθηκε στην κομητεία El Dorado, όταν η Barbara Schoener, μια τζόκερ, σκοτώθηκε σε ένα μονοπάτι στους πρόποδες της Σιέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *