Το «Godzilla x Kong» ξεπερνά τις προσδοκίες με ντεμπούτο 80 εκατομμυρίων δολαρίων

Το «Godzilla x Kong: The New Empire» ανέβηκε στην κορυφή των box office charts, κερδίζοντας 80 εκατομμύρια δολάρια καλύτερα από το αναμενόμενο από 3.861 αίθουσες της Βόρειας Αμερικής στο ντεμπούτο του.

Το Σαββατοκύριακο, το Monster mashup αναμενόταν να κερδίσει από 50 έως 55 εκατομμύρια δολάρια για το ντεμπούτο του. Αλλά το “Godzilla x Kong”, το οποίο βλέπει δύο απόκοσμα θηρία να συνεργάζονται για να σώσουν τον πλανήτη, ξεπέρασε αυτές τις προβλέψεις αφού επωφελήθηκε από παράγοντες όπως το premium μεγάλο σχήμα (που αντιπροσωπεύει το 48% των πωλήσεων εισιτηρίων) και τον ενθουσιασμό του κοινού (προσγειώθηκε). Α-“Cinemascore”). Οι κριτικοί εντυπωσιάστηκαν λιγότερο με το «The New Empire», με πρωταγωνιστές τη Rebecca Hall, τον Brian Tyree Henry και τον Don Stevens, και σε σκηνοθεσία Adam Wingard («Godzilla vs. Kong»). Έχει «σάπιο» μέσο όρο 55% σάπιων ντοματών.

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ντεμπούτο για τη Warner Bros. και το τέρας του Legendary πίσω από το «Godzilla» του 2014 (93 εκατομμύρια δολάρια), αλλά πίσω από το «Kong: Skull Island» του 2017 (61 εκατομμύρια δολάρια), το «Godzilla: King of the Monsters» του 2019 (47 εκατομμύρια δολάρια). 7) ) και του 2021 «Godzilla vs. Kong» (31 εκατομμύρια δολάρια ενώ βρίσκεστε στο HBO Max). Το «Godzilla x Kong» είχε το δεύτερο μεγαλύτερο εγχώριο πρώτο Σαββατοκύριακο της χρονιάς, μετά από ένα άλλο σκηνικό της Warner Bros. και του θρυλικού σκηνικού, το «Dune: Part Two: (82,5 εκατομμύρια δολάρια).

Οι ταινίες “Godzilla” και “Kong” είναι ιδιαίτερα μεγάλες στο διεθνές box office και το “The New Empire” δεν διαφέρει. Ξεπέρασε τις προσδοκίες με 114 εκατομμύρια δολάρια από 64 ξένες περιοχές, ανεβάζοντας το παγκόσμιο σύνολο της σε 194 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από τρεις ημέρες κυκλοφορίας, ήταν η τρίτη ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις της χρονιάς, πίσω από το «Toon: Part Two» (626 εκατομμύρια δολάρια μετά από πέντε εβδομάδες κυκλοφορίας) και το «Kung Fu Panda 4» (347 εκατομμύρια δολάρια μετά από τέσσερις εβδομάδες κυκλοφορίας ). . Το «The New Empire» έχει προϋπολογισμό παραγωγής 135 εκατομμυρίων δολαρίων, επομένως θα πρέπει να έχει απήχηση στους αγοραστές εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο.

READ  Η σύνθεση του Φεστιβάλ Καννών 2023 περιλαμβάνει ταινίες του Γουές Άντερσον και του Τοντ Χέινς

Το ένα-δύο γροθιά των “Godzilla x Kong” και “Dune 2” βοηθούν να καλύψουν την έλλειψη νέων κυκλοφοριών τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Πριν από μερικές εβδομάδες, τα έσοδα από το box office ήταν 20% πίσω από το ίδιο σημείο το 2023. Όμως τώρα, σύμφωνα με το ComScore, οι πωλήσεις εισιτηρίων μειώθηκαν μόλις κατά 6,3%.

«Κάθε ταινία μετράει και η σημασία της απόδοσης κάθε ταινίας έχει μεγάλο βάρος στην κίνηση της βελόνας», λέει ο Paul Tergarabedian, ανώτερος αναλυτής της ComScore. «Ο συνδυασμός του «Doon», του «Kung Fu Panda», του «Ghostbusters» και τώρα του «Godzilla» δείχνει τη δύναμη μερικών σημαντικών κυκλοφοριών να αλλάξουν τα ρεύματα του box office σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα».

Αλλού στο box office, το “Godzilla x Kong” πήρε ένα σημαντικό κομμάτι από το “Ghostbusters: Frozen Empire” της Sony, το οποίο στοχεύει σε παρόμοια δημογραφικά στοιχεία (που παρεμπιπτόντως έχει επίσης τη λέξη “Empire” στον τίτλο). Η υπερφυσική κωμωδία έφτασε στη δεύτερη θέση με 15,7 εκατομμύρια δολάρια από 4.345 τοποθεσίες, σημειώνοντας πτώση 65% από το ντεμπούτο της. Μετά από δύο εβδομάδες κυκλοφορίας, το «Ghostbusters» έχει εισπράξει 73,4 εκατομμύρια δολάρια στο εγχώριο box office και 108,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να περιλαμβάνει το υψηλό κόστος μάρκετινγκ. Δεδομένου ότι οι αίθουσες κατέχουν τις μισές πωλήσεις εισιτηρίων, το “Frozen” χρειάζεται κάποια σοβαρή ισχύ στο box office για να δικαιολογήσει την επιστροφή του στην επιχείρηση εξόντωσης φαντασμάτων στούντιο.

Το «Kung Fu Panda 4» της Universal και της DreamWorks Animation ήταν τρίτο με 10 εκατομμύρια δολάρια από 3.582 αίθουσες. Μέχρι στιγμής, η οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων έχει συγκεντρώσει 151 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και πάνω από 347 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Με τον προϋπολογισμό παραγωγής 85 εκατομμυρίων δολαρίων, το «Kung Fu Panda 4» τα πήγε καλά στη θεατρική του πορεία.

READ  Οι νομοθέτες ζητούν αυστηρότερους κανόνες δεοντολογίας μετά τις αποκαλύψεις του Clarence Thomas

Το «Toon: Part Two» έπεσε στο Νο. 4 στο πέμπτο Σαββατοκύριακο στη μεγάλη οθόνη. Το έπος επιστημονικής φαντασίας κέρδισε 9,85 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο και 251 εκατομμύρια δολάρια στο εσωτερικό μέχρι σήμερα. Αυτή τη στιγμή είναι η ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις της χρονιάς, με εισπράξεις 626 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Το θρησκευτικό τρόμου “Immaculate” του Sidney Sweeney ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα με 3,2 εκατομμύρια δολάρια από 2.362 τοποθεσίες, πτώση 41% σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο Neon υποστηρίζει την ταινία, η οποία κέρδισε 11,1 εκατομμύρια δολάρια μετά από δύο εβδομάδες στους κινηματογράφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *