Marchant: Ο Chris Mortensen ήταν πρωτοπόρος στο μέσο και το έκανε με τάξη

Ο Κρις Μόρτενσεν ήταν ένας θρυλικός εσωστρεφής πριν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλάξουν τα χρονοδιαγράμματα από μέρες σε δευτερόλεπτα. Η άνοδός του από τις εφημερίδες στο ESPN στις αρχές της δεκαετίας του 1990 συνέβη σε μια εποχή που οι κυριακάτικες εκπομπές pregame ήταν ακόμα σημαντικές.

Οι θεατές που μεγάλωσαν με το δίκτυο θα θυμούνται για πάντα την κλίση του παρουσιαστή του “NFL Sunday Countdown” Κρις Μπέρμαν, με το παρατσούκλι “Mort!”, οικείο σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

Ο Μόρτενσεν αργότερα θα έδινε πληροφορίες που κανείς δεν γνώριζε. Παραδόθηκε με δικαιοσύνη και σεβασμό στο θέμα του, κάτι που οδήγησε σε όλο και περισσότερες σέλες. Κυριακή με Κυριακή και, σύντομα, όλες τις ενδιάμεσες μέρες.

Αυτό που πάντα ξεχώριζε στον «Μορτ» ήταν η αξιοπρέπειά του. Αυτό φάνηκε στον ρόλο του στην προσέλκυση του διαδόχου του, Adam Schefter.

Σε έναν κόσμο όπου οι ρεπόρτερ πάλευαν να παραμείνουν στην «κατώτατη γραμμή» του ESPN, ο Μόρτενσεν όχι μόνο κινήθηκε για να ανοίξει χώρο στον Σέφτερ το 2009, αλλά πίεσε και για την πρόσληψη του Σέφτερ στα παρασκήνια.

Ενώ πολλοί στην επιχείρηση —ακόμα και εκείνοι στα υψηλότερα μέρη— φυλάγουν τη θέση τους με ζήλια και μικροπρέπεια, ο Μόρτενσεν καλωσόρισε τον Σέφτερ ως συνεργάτη της ομάδας του.

«Ο Μορτ το υποστήριξε, το ενέκρινε, το υπέγραψε», είπε ο Σέφτερ Αθλητικός Την Κυριακή.

Ο Μόρτενσεν, ο οποίος πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 72 ετών, ήταν μια θρυλική φιγούρα στα αθλητικά μέσα ενημέρωσης, μέρος μιας αλλαγής στον τρόπο με τον οποίο παραδίδονταν τα αθλητικά ρεπορτάζ.

Υπήρχαν NFL Insiders πριν από τον Mortensen στην τηλεόραση. Πρώτον, ο Will McDonough τόνισε την ιδέα ενός πληροφοριοδότη στα γυρίσματα κατά τη διάρκεια των κυριακάτικων προπαιχνιδιών του στο CBS και το NBC. Αλλά το παιχνίδι άλλαξε όταν ο συντάκτης ειδήσεων του ESPN John Walsh αποφάσισε να στηριχθεί στο δίκτυο.

READ  Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett ρίχνει δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικές μετοχές

Το 1988, ο Peter Commons ήρθε στο μπέιζμπολ. Τρία χρόνια αργότερα, ήταν ο Μόρτενσεν στο NFL. Ήταν εκτυπωτές τηλεόρασης. Ανέφεραν λέγοντας στους ανθρώπους τις πληροφορίες πριν τις διαβάσουν. Σύντομα, το ESPN διαγωνίστηκε – και κέρδισε – ως το κεντρικό στοιχείο του παιχνιδιού αθλητικών ειδήσεων.

Στη δεκαετία του 1990, πριν εκραγεί το Διαδίκτυο, αυτές οι σέσουλες είχαν ακόμη μεγαλύτερη ισχύ, επειδή ο ανταγωνισμός δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ή να παγιώσει μια δήλωση, πόσο μάλλον να τη διεκδικήσει ως δική τους. Το ESPN αυτοχαρακτηρίζεται ως ο «παγκόσμιος ηγέτης στον αθλητισμό» και το να έχει ως βασικούς εμπειρογνώμονες ανθρώπους όπως τα Commons και ο Mortenson δεν έβλαψε την αιτία του.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον Mortenson να κάνει τον χορό “WWL” touchdown μετά από μια σέσουλα. Έμοιαζε πάντα με τον Μπάρι Σάντερς, δίνοντας την μπάλα στον διαιτητή. Αλλά ο Mortensen βοήθησε να γίνει πραγματικότητα ο τολμηρός ισχυρισμός του ESPN.

Δεν ήταν τέλειος και είχε τύψεις Η περιβόητη ιστορία των Patriots “Deflategate”.Το πιο σημαντικό για κάθε ρεπόρτερ – είχε τη φήμη της εμπιστοσύνης.

«Θυμάμαι όταν ήμουν στο NFL Network», είπε ο Schefter, αναφερόμενος στον πρώην εργοδότη του. “Δεν είναι τόσο μια σέσουλα. Είναι απλώς η ποσότητα των σέσουλα.”

Ο Σέφτερ πρόσθεσε: «Ξέρεις ότι έχουν δίκιο».

Ο Μόρτενσεν έγινε τεράστιος τηλεοπτικός αστέρας, αλλά δεν συμπεριφέρθηκε σαν τέτοιος. Από βοηθούς παραγωγής μέχρι συναδέλφους του, συμπεριφέρθηκε σωστά. Η αντιμετώπιση του Schefter είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

«Δεν θα ήμουν στο ESPN σήμερα αν δεν ήταν ο Mort», είπε ο Schefter.

Είναι κάτι περισσότερο από ό,τι ο Mortensen ήταν γενναιόδωρος με την πρόσληψη του Schefter. Το 1988, όταν ο Cammons εμφανίστηκε στο μπέιζμπολ, και το 1991, όταν ο Mortensen έφτασε στο NFL, αυτό που είναι πλέον φυσιολογικό – άνθρωποι παντού στην τηλεόραση και αλλού – δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν οι κατάλληλοι άνθρωποι στο σωστό δίκτυο στο τη σωστή στιγμή.

READ  Τι γνωρίζουμε για το χαμένο υποβρύχιο Τιτάν;

Όχι μόνο ο Mortenson είχε αποκλειστικές πληροφορίες, αλλά είχε μια ισχυρή παράδοση. Ήταν συμπαθητικός τόσο εντός όσο και εκτός οθόνης.

«Είχε μια αξιοπρέπεια που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν», είπε ο Schefter.

(Φωτογραφία: A. Messerschmidt / Getty Images)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *