Φορτηγό προσέκρουσε σε φράγματα ασφαλείας κοντά στον Λευκό Οίκο. Συνελήφθη ο οδηγός

Ένας οδηγός συνελήφθη όταν ένα φορτηγό έπεσε σε εμπόδια ασφαλείας κοντά στον Λευκό Οίκο το βράδυ της Δευτέρας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η Μυστική Υπηρεσία είπε ότι το περιστατικό, που συνέβη μόλις μερικές εκατοντάδες πόδια από τον Λευκό Οίκο, μπορεί να ήταν σκόπιμα. Οι ερευνητές ανέσυραν μια ναζιστική σημαία από το σημείο.

Ένα λευκό φορτηγό τύπου U-Haul προσέκρουσε σε εμπόδια στην 16η οδό, ακριβώς βόρεια της πλατείας Λαφαγιέτ, λίγο πριν τις 10 μ.μ. ET.

«Κανένας υπάλληλος της Μυστικής Υπηρεσίας ή του Λευκού Οίκου δεν τραυματίστηκε και η αιτία και ο τρόπος του ατυχήματος παραμένουν υπό διερεύνηση», δήλωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της μυστικής υπηρεσίας Άντονι Γκουλιέλμι σε δήλωσή του τη Δευτέρα το βράδυ.

Ο Γκουλιέλμι είπε αργότερα σε μια δήλωση στο Twitter ότι το φορτηγό κρίθηκε ασφαλές από την αστυνομία της Ουάσιγκτον και ότι “μια προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι ο οδηγός μπορεί να χτύπησε σκόπιμα τα φράγματα ασφαλείας”.

Η αστυνομία του πάρκου των Ηνωμένων Πολιτειών θα καταθέσει κατηγορίες με ερευνητική υποστήριξη από τη Μυστική Υπηρεσία, είπε ο Γκουλιέλμι.

Ένα φορτηγό U-haul μεταφέρθηκε από το πάρκο Λαφαγιέτ απέναντι από τον Λευκό Οίκο. Nathan Howard/Reuters μέσω Redux

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει μια κόκκινη σημαία ναζιστικού τύπου με μια σβάστικα στο πλάι του βαν. Το Reuters, επικαλούμενο τον δικό του φωτογράφο στο σημείο και έναν μάρτυρα, είπε ότι αυτό και άλλα στοιχεία που ελήφθησαν από το φορτηγό τοποθετήθηκαν στο πεζοδρόμιο και αργότερα κατασχέθηκαν από τις αρχές.

Οι αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει τη σημαία. Το NBC News απευθύνθηκε στη Μυστική Υπηρεσία για σχόλια.

READ  Κηδείες για 6 θύματα πυροβολισμών σε σχολείο του Νάσβιλ

Το βίντεο αργότερα έδειχνε ένα ρομπότ να ανοίγει το πίσω μέρος του φορτηγού, το οποίο ήταν άδειο.

Μια εκπρόσωπος του κοντινού ξενοδοχείου Hay Adams είπε στο NBC News ότι οι επισκέπτες κλήθηκαν να εκκενώσουν το κτίριο, αλλά τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η ακριβής τοποθεσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν την ώρα του περιστατικού δεν είναι σαφής. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Κέβιν Μακάρθι στον Λευκό Οίκο το βράδυ της Δευτέρας για να συζητήσουν το ανώτατο όριο του χρέους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *