Ανακοινώθηκαν οι αρχικοί του NBA All-Star 2023

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι αρχηγοί του ΝΒΑ All-Star Game 2023.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ολοκληρώνει το ρεκόρ σκόρερ της καριέρας του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ στο ΝΒΑ. Τώρα, έχει πιάσει τον Abdul-Jabbar σε μια άλλη σελίδα του βιβλίου ρεκόρ All-Star.

Ο Τζέιμς αναδείχθηκε All-Star του NBA για 19η φορά την Πέμπτη, ισοφαρίζοντας το αστέρι των Λος Άντζελες Λέικερς με τον Abdul-Jabbar στην ιστορία του πρωταθλήματος. Ο Τζέιμς θα είναι αρχηγός μιας από τις ομάδες για το All-Star Game της 19ης Φεβρουαρίου στο Σολτ Λέικ Σίτι, ενώ ο αρχηγός της ψηφοφορίας στην Ανατολική Περιφέρεια Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς θα είναι αρχηγός της άλλης.

2023 NBA All-Star | All-Star ρόστερ


Εκκίνηση της Ανατολικής Συνδιάσκεψης

  • Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς)
  • Κέβιν Ντουράντ (Μπρούκλιν Νετς)
  • Τζέισον Τέιτουμ (Μπόστον Σέλτικς)
  • Ντόνοβαν Μίτσελ (Κλίβελαντ Καβαλίερς)
  • Kyrie Irving (Μπρούκλιν Νετς)

Εκκίνηση Δυτικής Διάσκεψης

  • ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λος Άντζελες Λέικερς)
  • Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς)
  • Σάιον Γουίλιαμσον (Νιου Ορλεανς Πέλικανς)
  • Στίβεν Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς)
  • Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς)

Αυτή είναι η έκτη χρονιά που το NBA χρησιμοποιεί το σχέδιο του αρχηγού για το All-Star Game. Ο Τζέιμς ήταν αρχηγός κάθε φορά, σημειώνοντας ρεκόρ 5-0 τη χρονιά. Ο Αντετοκούνμπο είναι καπετάνιος για τρίτη φορά, αφού κράτησε αυτό το franchise το 2019 και το 2020.

Ο Τζέιμς και ο Αντετοκούνμπο θα φάνε Επιλέξτε τις ομάδες τους Λίγο πριν από τον αγώνα στο Σολτ Λέικ Σίτι, η πρόσφατα ανακοινωθείσα ανατροπή και αποχώρηση από τα προηγούμενα χρόνια, στα οποία οι αρχηγοί επιλέχθηκαν μία ή δύο εβδομάδες πριν από το All Star Σαββατοκύριακο.

READ  Κυκλοφόρησε ο μοναδικός ρόλος του πρίγκιπα Χάρι στη στέψη του βασιλιά Καρόλου | Παγκόσμια νέα

Χωρίς αλλαγές λόγω τραυματισμού, οι άλλοι οκτώ βασικοί που θα επιλέξουν είναι: ο δύο φορές κυρίαρχος MVP του Ντένβερ, Νίκολα Γιόκιτς, ο ηγέτης των σκόρερ του ΝΒΑ, Λούκα Ντόντσιτς από το Ντάλας, ο Στέφεν Κάρι του Γκόλντεν Στέιτ, ο Τζέισον Τέιτουμ της Βοστώνης, οι συμπαίκτες του Μπρούκλιν. Ο Kevin Durant και ο Kyrie Irving, ο Donovan Mitchell από το Cleveland και ο Zion Williamson από τη Νέα Ορλεάνη.

«Είμαι σίγουρα ευλογημένος και ταπεινός που είμαι μέρος αυτού», είπε ο Μίτσελ κατά την τηλεοπτική ανακοίνωση έναρξης στο TNT. «Για να είμαι μέρος του τέταρτου All Star μου και τώρα να είμαι βασικός, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος».

Η μεγάλη ίντριγκα είναι η τρίτη θέση του ανατολικού μπροστινού γηπέδου, όπου ο Joel Embiid από τη Φιλαδέλφεια — Νο. 2 στον αγώνα σκορ του NBA την Πέμπτη με 33,4 πόντους — είναι ο περίεργος παίκτης αφού οι Αντετοκούνμπο, Ντουράντ και Τέιτουμ κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στην ψηφοφορία.

Οι βασικοί – τρεις φόργουορντ και δύο γκαρντ από κάθε διάσκεψη – επιλέχθηκαν με συνδυασμό τριών διαφορετικών ψήφων: η ψήφος των θαυμαστών αντιπροσώπευε το 50%, η ψήφος των μέσων ενημέρωσης για το 25% και ο παίκτης του ΝΒΑ ψήφισε το τελικό 25%.

Οι εφεδρικοί που θα επιλεγούν με ψηφοφορία των προπονητών του πρωταθλήματος θα ανακοινωθούν στις 2 Φεβρουαρίου. Μεταξύ των παικτών που αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή: ο Damian Lillard του Portland, ο Shai Gilgeous-Alexander της Oklahoma City, ο Jaylen Brown της Boston και ο Bam Adebayo του Miami.

Ο Τζέιμς απέχει 157 πόντους από τους 38.387 βαθμούς της καριέρας του Abdul-Jabbar. Με τον τρέχοντα μέσο όρο των 29,9 πόντων ανά παιχνίδι, ο Τζέιμς θα χρειαστεί περισσότερα από πέντε παιχνίδια για να σπάσει το ρεκόρ – και, αν δεν χάσει ένα παιχνίδι στο ενδιάμεσο, θα είναι σε ρυθμό να ξεπεράσει τον Abdul-Jabbar στις 7 Φεβρουαρίου. Ο εντός έδρας αγώνας με την Οκλαχόμα Σίτι.

Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του All-Star Σαββατοκύριακο, εάν ο James είχε ήδη περάσει το ρεκόρ, θα μπορούσε να είναι μια γιορτή του Abdul-Jabbar που έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε για σχεδόν 40 χρόνια.

READ  Dow Jones Futures: Οι μετοχές αναμένουν τον πληθωρισμό του ΔΤΚ, Nvidia Chipmaker; Ο Τέσλα αναπηδά

«Υπολογίζοντας πότε μπορεί να συμβεί αυτό, είναι πιθανό να συμβεί πριν από το διάλειμμά μας για το All Star», δήλωσε ο επίτροπος του NBA Άνταμ Σίλβερ την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι. “Αν συμβεί πριν από το διάλειμμά μας στο All Star, ο φετινός αγώνας All-Star στο Σολτ Λέικ Σίτι φαίνεται σαν η τέλεια ευκαιρία για να τον τιμήσουμε.”

Ο Τζέιμς είναι πλέον ισόπαλος με τον Abdul-Jabbar για τις περισσότερες επιλογές All-Star και εάν ο James παίξει στο Salt Lake City, θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που θα εμφανιστεί πραγματικά σε 19 αγώνες All-Star. Ο Abdul-Jabbar επιλέχθηκε για το παιχνίδι του 1973 αλλά δεν έπαιξε.

Θα ήταν άλλη μια είσοδος σε μια μακρά λίστα με ρεκόρ All-Star για τον Τζέιμς. Ο πρώτος παίκτης που επιλέχθηκε σε 19 διαδοχικούς Αγώνες All-Star — μέχρι την Πέμπτη, μοιράστηκε αυτό το ρεκόρ με τον 18 φορές θρύλο των Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος πέθανε στις 26 Ιανουαρίου 2020, ακριβώς τρία χρόνια από τότε. .

Αν όντως ξεκινήσει, θα ήταν η 19η του Τζέιμς, τέσσερις ακόμη στην ιστορία του πρωταθλήματος. Ο Μπράιαντ έκανε 15 εκκινήσεις. 19 ξεκινά στη σειρά σηματοδοτεί ένα άλλο σερί All-Star. Ο Bob Cousy έχει το δεύτερο μεγαλύτερο σερί με 13 εκκινήσεις.

Ο Τζέιμς είναι επίσης ο ηγέτης του All-Star σε λεπτά, πόντους, γκολ και δοκιμές γηπέδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *