Η Tesla ξεπέρασε τις εκτιμήσεις κερδών. Η μετοχή δεν κινείται.

Η Tesla κέρδισε την Street με κέρδη δεύτερου τριμήνου 91 σεντς ανά μετοχή, αλλά οι μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων άλλαξαν ελάχιστα στις συναλλαγές μετά το ωράριο λειτουργίας.

Ελλείψει αντίδρασης, ο E.V. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν γίνει πιο εύκολα για τον ηγέτη.

Οι τιμές των νέων αυτοκινήτων και τα περιθώρια κέρδους υποχώρησαν ξανά. Αναμενόταν πτώση, αλλά είναι πιο δύσκολο να πουληθούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2023 από ό,τι το 2022. Τα αποτελέσματα της Tesla (σημείο: TSLA ) υπογραμμίζουν τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία στη μετακίνηση ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς ο αριθμός των μοντέλων διογκώνεται και τα αποθέματα αυξάνονται μαζί με τα επιτόκια. «Βρισκόμαστε σε ταραγμένους καιρούς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ στην τηλεδιάσκεψη για τα κέρδη της εταιρείας.

Η Tesla ανέφερε λειτουργικά έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πωλήσεις 24,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Wall Street ανέμενε λειτουργικά κέρδη 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κέρδη ανά μετοχή 80 σεντς και πωλήσεις 24,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα μικτά περιθώρια κέρδους στην αυτοκινητοβιομηχανία ανήλθαν στο 18,1%, εξαιρουμένων των ρυθμιστικών πιστωτικών πωλήσεων, σε σύγκριση με 18,8% το πρώτο τρίμηνο του 2023. Η Wall Street ανέμενε τα περιθώρια να μειωθούν μεταξύ 18% και 19%. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Τα μεικτά περιθώρια κέρδους του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση εν μέσω απότομων περικοπών τιμών που εφαρμόστηκαν από την Tesla ήδη από το 2023.

Τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους μειώθηκαν κάτω από το 10% για πρώτη φορά από το πρώτο τρίμηνο του 2021. Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 ήταν 14,6%. Οι χαμηλότερες τιμές των οχημάτων, το υψηλότερο κόστος παραγωγής μπαταριών και το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ συνέβαλαν στη μείωση των περιθωρίων.

READ  Το πιο πρόσφατο για την κατάρρευση της γέφυρας Baltimore Key: Ζωντανές ενημερώσεις

Η μέση τιμή ενός οχήματος Tesla ξεπέρασε τα 45.000 δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση από το πρώτο τρίμηνο και από σχεδόν 56.000 δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Τα χαμηλότερα κέρδη δεν είναι τα καλύτερα νέα, αλλά τα αποτελέσματα παραμένουν σταθερά. Ο αναλυτής του CFRA, Γκάρετ Νέλσον, χαρακτήρισε την απελευθέρωση «μη κοινωνική» σε μια αναφορά την Τετάρτη. Βαθμολογεί τη μετοχή ως αγορά και έχει στόχο τιμής 325 $ για τη μετοχή.

Οι επενδυτές, τουλάχιστον αρχικά, συμφωνούν με αυτό το συναίσθημα. Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο και πτώση στις διαπραγματεύσεις μετά το πέρας των ωρών λειτουργίας, λίγο μετά τη δημοσίευση των αριθμών. Οι μετοχές έκλεισαν με πτώση 0,7% στα 291,26 δολάρια σε κανονικές συναλλαγές, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2%. Το σύνθετο Nasdaq είναι επίπεδο.

Η έλλειψη αντίδρασης στις τιμές των μετοχών αποτελεί έκπληξη. Οι μετοχές της Tesla κινήθηκαν προς τα πάνω ή προς τα κάτω κατά μέσο όρο 7,5% την τελευταία δεκαετία. Μια ελαφρά αντίδραση στα κέρδη μετά την ανακοίνωση της Tesla για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 μειώθηκε κατά 0,6%.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Οι μειώσεις των τιμών της Tesla είναι “πόνος κοντά σε μια μακροπρόθεσμη κερδοφόρα στρατηγική κίνηση”, έγραψε σε πρόσφατη έκθεση ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives. Δούλεψαν. Τα μπλοκ πέταξαν. Η Tesla παρέδωσε περίπου 423.000 οχήματα το πρώτο τρίμηνο και 466.000 οχήματα το δεύτερο τρίμηνο. Και τα δύο είναι κατόρθωμα όταν αναφέρονται.

Οι παραδόσεις το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανήλθαν σε 889.015 μονάδες, αυξημένες κατά περίπου 57% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

READ  Οι μετοχές αναμειγνύονται καθώς ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχωρεί, η στερλίνα ζυγίζει

«Αυτή τη στιγμή πρόκειται για μείωση των περιθωρίων κέρδους, όχι άλλες μειώσεις τιμών και σταθερή ζήτηση με ορισμένες ενημερώσεις για τα Model 3 και Y που είναι πιθανό στον ορίζοντα μετά το drumroll για το Cybertruck αργότερα φέτος», πρόσθεσε ο Ives.

Η Tesla παρήγαγε το πρώτο Cybertruck το Σαββατοκύριακο στο εργοστάσιό της στο Ώστιν του Τέξας. Η επόμενη επέκταση της σειράς προϊόντων της Tesla και ο ρυθμός με τον οποίο η Tesla αυξάνει την παραγωγή θα είναι σημαντική για τους επενδυτές το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

«Το Cybertruck έχει πολλή νέα τεχνολογία», είπε ο Μασκ στην τηλεδιάσκεψη, προσθέτοντας ότι η Tesla θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του φορτηγού μέχρι το 2024.

Η Cybertruck μπαίνει στην πολυσύχναστη αγορά ηλεκτρικών φορτηγών. Ford Motor (F) και Rivian Automotive

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

(RIVN) πουλάει πλέον pickups. Η General Motors (GM) αναμένει να παραδώσει το πλήρως ηλεκτρικό της Chevy Silverado σε εμπορικούς πελάτες τις επόμενες εβδομάδες.

Μέχρι τις συναλλαγές της Τετάρτης, η μετοχή της Tesla έχει προσθέσει 137% από έτος μέχρι σήμερα. Οι συμφωνίες με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που ανοίγουν δίκτυα υπερτροφοδότησης σε ηλεκτρικά οχήματα εκτός της Tesla και η αισιοδοξία για τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη βοήθησαν πρόσφατα τη μετοχή. Η Tesla χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εκπαιδεύσει τα χαρακτηριστικά της αυτόνομης οδήγησης.

Η έλλειψη αντίδρασης στο χρηματιστήριο μπορεί να υποδηλώνει ότι τα αποτελέσματα της Tesla κάνουν κλωστή στη βελόνα. Οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν και να δουν τι θα συμβεί την Πέμπτη.

Γράψτε στο Al Root στο [email protected]

READ  Υπό τους Νάγκετς και πάλι στο συμπλέκτη, οι Λέικερς αντιμετώπισαν ένα έλλειμμα 3-0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *