Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρώην Πρόεδρος κατηγορείται από το Μεγάλο Ενόρκο του Μανχάταν

(CNN) Ντόναλντ Τραμπ Το κατηγορητήριο από ένα μεγάλο δικαστήριο του Μανχάταν – η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ – ένας νυν ή πρώην πρόεδρος έχει αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις, σύμφωνα με πολλές πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Θα κατατεθεί δελτίο χρέωσης με σφραγίδα και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Οι ισχυρισμοί δεν είναι δημοσίως γνωστοί αυτή τη στιγμή, είπε μια πηγή στο CNN.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ θα επικοινωνήσει με τους δικηγόρους του Τραμπ για να συζητήσουν την παράδοσή του.

Το CNN επικοινώνησε με τους δικηγόρους του Τραμπ για σχόλια.

Υπάρχει ένα γραφείο DA Ερώτηση του πρώην προέδρου Φέρεται να συμμετείχε σε ένα μυστικό πρόγραμμα πληρωμών στο οποίο εμπλέκεται η πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η απόφαση είναι βέβαιο ότι θα στείλει κύματα σοκ σε ολόκληρη τη χώρα, βυθίζοντας το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ – το οποίο δεν έχει δει ποτέ έναν από τους πρώην ηγέτες του να αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις, πόσο μάλλον να διεκδικήσει ξανά πρόεδρος – σε αχαρτογράφητα νερά.

Η νομική δράση κατά του Τραμπ θέτει μια νέα φάση στην προεδρική εκστρατεία του 2024 – όπου ο πρώην πρόεδρος έχει ορκιστεί να συνεχίσει να είναι υποψήφιος παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις.

Ο Τραμπ έχει συχνά αποκαλέσει τις διάφορες έρευνες που τον περιβάλλουν «κυνήγι μαγισσών», προσπαθώντας να επηρεάσει την κοινή γνώμη χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως θύμα πολιτικών ερευνών, όπως λέει, υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών εισαγγελέων. Καθώς λέγεται ότι επίκεινται κατηγορίες, ο Τραμπ προέτρεψε τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις, μια κίνηση που έχει ζητήσει καθώς προσπαθεί να αναστρέψει την ήττα του από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν μετά τις εκλογές του 2020.

READ  Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Μακάρθι ελπίζουν να αποφύγουν το χρέος καθώς πλησιάζει η ψηφοφορία για το ανώτατο όριο του στεγαστικού χρέους

Ο Τραμπ έχει αποφύγει εδώ και καιρό τις νομικές συνέπειες στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική του καριέρα. Έχει διευθετήσει αρκετές ιδιωτικές αστικές αγωγές όλα αυτά τα χρόνια και είναι εκτός διαμάχης που σχετίζονται με την ομώνυμη εταιρεία του, την Trump Organization. Ως πρόεδρος, παραπέμφθηκε δύο φορές από τη Βουλή υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών, αλλά απέφυγε την καταδίκη από τη Γερουσία.

Τον Δεκέμβριο, ο Οργανισμός Τραμπ κρίθηκε ένοχος για πολλαπλές κατηγορίες φορολογικής απάτης, αν και ο Τραμπ δεν κατηγορήθηκε σε αυτήν την υπόθεση.

Οι Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοι του Τραμπ – και οι αντίπαλοί του στο GOP το 2024 – επέκριναν το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν για την επικείμενη κατηγορία και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy υποσχέθηκε να ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.

Το γραφείο του Μπραγκ σηματοδότησε στις αρχές Μαρτίου ότι ήταν κοντά στο να απαγγελθεί δίωξη στον Τραμπ, αφού κάλεσαν τον πρώην πρόεδρο να καταθέσει ενώπιον ενός μεγάλου δικαστηρίου που ερευνούσε το σχέδιο σιωπής χρημάτων. Οι πιθανοί κατηγορούμενοι στη Νέα Υόρκη πρέπει να ειδοποιηθούν από το νόμο και να κληθούν να παρουσιαστούν ενώπιον ενός μεγάλου ενόρκου που εξετάζει τις κατηγορίες. Αλλά ο Τραμπ τελικά αρνήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής.

Ενώ ο Τραμπ ήταν στην εξουσία, η μακροχρόνια έρευνα ξεκίνησε για πρώτη φορά υπό τον προκάτοχο του Μπροκ, Σι Βανς. Αφορά μια πληρωμή 130.000 δολαρίων στον προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, Μάικλ Κοέν Ντάνιελς, στα τέλη Οκτωβρίου 2016, ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, για να τον αποτρέψει από το να δημοσιοποιήσει μια υποτιθέμενη σχέση με τον Τραμπ μια δεκαετία νωρίτερα. Ο Τραμπ έχει αρνηθεί το θέμα.

READ  Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ο πληθωρισμός ήταν υψηλός

Επίμαχο στην έρευνα είναι οι πληρωμές στον Ντάνιελς και η αποζημίωση του Οργανισμού Τραμπ στον Κοέν.

Σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία στην ομοσπονδιακή υπόθεση του ίδιου του Κοέν, τα στελέχη του Οργανισμού Τραμπ τον εξουσιοδότησαν να καλύψει τις αρχικές του υποχρεώσεις ύψους 130.000 δολαρίων σε αμοιβές και φόρους και να του καταβάλει 420.000 δολάρια σε μπόνους συν μπόνους. Ο Οργανισμός Τραμπ κατέγραψε τις επιστροφές ως νομικά έξοδα στα εσωτερικά του βιβλία. Ο Τραμπ αρνήθηκε ότι γνωρίζει τις πληρωμές.

Αυτή η ιστορία κάνει θραύση και θα ενημερωθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *