Οι αμερικανικές μετοχές είναι μικτές καθώς οι traders σταματούν την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων

  • Κέρδη Palo Alto με την προσθήκη του δείκτη S&P 500
  • Apple κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών
  • Δείκτες: S&P 500 -0,03%, Nasdaq +0,10%, Dow -0,38%

5 Ιουνίου (Reuters) – Οι αμερικανικές μετοχές παρουσίασαν ανάμειξη τη Δευτέρα, με την Apple Inc να σημειώνει υψηλό ρεκόρ και τους επενδυτές να εξετάζουν εάν η Federal Reserve θα μπορούσε να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων στην προσεχή συνεδρίαση πολιτικής της.

Η Apple ( AAPL.O ) σημείωσε άνοδο 0,9% αφού η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο αναβάθμισε τη σειρά επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών Mac χρησιμοποιώντας τα δικά της τσιπ επεξεργαστών πριν από την ανακοίνωση του πρώτου της σετ μικροφώνου-ακουστικού μικτής πραγματικότητας. Νωρίτερα είχε ανέλθει σε υψηλό ρεκόρ 2,2%.

Άλλες μετοχές βαρέων βαρών ανάπτυξης σημείωσαν επίσης άνοδο, με την Alphabet Inc (GOOGL.O) να σημειώνει άνοδο 1,5% και την Tesla (TSLA.O) να σημειώνει άνοδο 2% μετά την άνοδο των πωλήσεων των κινεζικών αυτοκινήτων της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας τον Μάιο.

Οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν ράλι την Παρασκευή μετά από έκθεση που έδειξε ότι η αύξηση των μισθών μετριάστηκε τον Μάιο, ωθώντας τα στοιχήματα ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αποφύγει μια αύξηση επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι επενδυτές καλωσόρισαν τη συμφωνία της Ουάσιγκτον.

Ο τομέας των υπηρεσιών στις ΗΠΑ αναπτύχθηκε μόλις τον Μάιο καθώς οι νέες παραγγελίες επιβραδύνθηκαν, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Διαχείρισης Εφοδιασμού, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Fed μπορεί να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων της. Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του πληθωρισμού από την κεντρική τράπεζα.

Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME, οι traders τιμολογούν με σχεδόν 80% πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια σε αναμονή στη συνεδρίαση πολιτικής της 13-14 Ιουνίου, αν και αναμένουν νέα αύξηση τον Ιούλιο.

READ  Ειδήσεις πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας: Ζωντανές ενημερώσεις

“Αυτά τα κακά νέα είναι καλά νέα από την άποψη της Fed. Τα κακά νέα, δηλαδή οι αδύναμες οικονομικές εκθέσεις, είναι στην πραγματικότητα καλά νέα γιατί καθιστούν πιο πιθανό ότι η Fed θα σταματήσει τη σειρά των αυξήσεων των επιτοκίων. Το κόλπο είναι να μειωθεί ο πληθωρισμός. ” δήλωσε ο Ingalls & Snyder, ανώτερος στρατηγικός χαρτοφυλακίου στη Νέα Υόρκη. είπε ο Tim Krysky.

Μια ισχυρότερη από το αναμενόμενο σεζόν κερδών και οι προσδοκίες ότι η Federal Reserve μπορεί να σταματήσει τον επιθετικό της κύκλο νομισματικής σύσφιξης ενίσχυσαν τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες. Ο S&P 500 βρισκόταν νωρίτερα στη συνεδρίαση της Δευτέρας, εν συντομία σε καλό δρόμο να κλείσει 20% κάτω από το χαμηλό κλεισίματος του Οκτωβρίου 2022.

Ο S&P 500 σημείωσε τελευταία πτώση 0,03% στις 4.280,95 μονάδες.

Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,10% στις 13.253,86 μονάδες και ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 0,38% στις 33.634,67 μονάδες.

Η Palo Alto Networks Inc (PANW.O) σημείωσε άνοδο 5,5% καθώς η εταιρεία κυβερνοασφάλειας φαίνεται έτοιμη να αντικαταστήσει το Dish Network (DISH.O) στον δείκτη S&P 500. Οι μετοχές της DISH υποχώρησαν 1,0%.

Οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ διολίσθησαν μετά την δημοσίευση της Wall Street Journal ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ετοιμάζονταν να αυστηροποιήσουν τους κανόνες για τις μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των κεφαλαιακών απαιτήσεών τους κατά μέσο όρο κατά 20%.

Από τους 11 δείκτες του κλάδου S&P 500, οι έξι υποχώρησαν, με τους βιομηχανικούς (.SPLRCI) να υποχωρούν 0,59%, ακολουθούμενοι από απώλεια 0,5% στα χρηματοοικονομικά (.SPSY).

Οι φθίνουσες μετοχές υπερτερούν αριθμητικά των αυξανόμενων μετοχών με αναλογία 1,3 προς ένα εντός του S&P 500 (.AD.SPX).

READ  Πεθαίνει ο ηθοποιός Bernard Hill: Titanic και Lord of the Rings

Ο S&P 500 σημείωσε 16 νέα υψηλά και τρία νέα χαμηλά. Ο Nasdaq σημείωσε 85 νέα υψηλά και 38 νέα χαμηλά.

Αναφορά από τους Shruti Shankar και Shruti Achar στη Μπανγκαλόρ. Επιμέλεια Marguerita Choi

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης Thomson Reuters.

Shristi Achar A

Thomson Reuters

Η Shristi είναι ρεπόρτερ και είναι μέλος της ομάδας Markets που αναφέρει τις αγορές μετοχών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *