Ο «σπάνιος» καιρός μπορεί να τροφοδοτήσει τις χιονοθύελλες στην Καλιφόρνια

«Όλα τα συστήματα κινούνται προς μια μεγάλη και ασυνήθιστη καταιγίδα», ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην πρόβλεψή της την Τετάρτη.

Μια ισχυρή χειμερινή καταιγίδα που διασχίζει την Καλιφόρνια αναμένεται να ρίξει σωρούς βροχής, χιονιού και πάγου σε μεγάλο μέρος της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Καλιφόρνιας. 1.500 πόδια Πέμπτη έως Παρασκευή.

Οι κλιματολόγοι λένε ότι το γεγονός είναι ασυνήθιστο ακόμη και σε έναν χειμώνα ασυνήθιστων γεγονότων. Η πολιτεία έχει ήδη ξεπεράσει τις προβλέψεις για έναν ξηρό χειμώνα που οδηγείται από τη La Nina, μια σειρά από εννέα ατμοσφαιρικές καταιγίδες ποταμών που έπληξαν την Καλιφόρνια τον Ιανουάριο – τη μεγαλύτερη περίοδο τριών εβδομάδων που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους.

Αυτήν τη στιγμή, τμήματα των κομητειών του Λος Άντζελες και της Βεντούρα βρίσκονται υπό προειδοποίηση για χιονοθύελλα — μόνο Μια δεύτερη τέτοια προειδοποίηση Η μετεωρολογική υπηρεσία είναι πάντα ορατή. Εάν οι προβλέψεις εκδηλωθούν, τα υψίπεδα θα μπορούσαν να λάβουν «ένα τεράστιο ποσό 24. [to] «Η μεγαλύτερη χιονόπτωση 48 ωρών έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες», ανταγωνίζεται μια χειμερινή καταιγίδα το 1989, είπαν οι μετεωρολόγοι.

Ο Daniel McEvoy, περιφερειακός κλιματολόγος στο Western Regional Climate Center, είπε ότι το σπάνιο σύστημα είναι μέρος ενός συστήματος κυκλοφορίας μεγάλης κλίμακας στις δυτικές ΗΠΑ που παραμένει στη θέση του για μεγάλο μέρος του χειμώνα και κλειδώνει σε πολύ κρύο αέρα.

«Ήταν ένας από τους πιο κρύους χειμώνες για πολλά μέρη εδώ και δεκαετίες», είπε ο McEvoy. «Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θα έχουμε άλλη μια ψυχρή καταιγίδα αυτό το χειμώνα, αλλά το μέγεθος – και ειδικά το πώς διαμορφώνονται τα πράγματα για να επηρεάσουν τη Νότια Καλιφόρνια – φαίνεται πολύ σπάνιο».

READ  2024 WNBA Draft Big Board: Kaitlyn Clark, Angel Reese, Paige Beukers και άλλοι

Το σύστημα οδηγείται από μια περιοχή χαμηλής πίεσης στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια που κινείται αργά νότια από τον Καναδά, είπε. Μέσα σε αυτό το κύριο σύστημα υπάρχουν πολλά «ενεργειακά κύματα» λόγω της ροής του ρεύματος εκτόξευσης ή των ρευμάτων αέρα στα ανώτερα επίπεδα της ατμόσφαιρας που καθοδηγούν τα καιρικά συστήματα σε όλο τον κόσμο.

Αν και δεν είναι σαν τα «κλασικά» ατμοσφαιρικά ποτάμια που έπληξαν την πολιτεία στα τέλη Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου, το σύστημα θα συνδεθεί με την υγρασία πάνω από τον Ειρηνικό καθώς κινείται μέσω της Καλιφόρνια, που σημαίνει δυνατή βροχή και χιόνι.

Σε αντίθεση με τις καταιγίδες που είδαμε στις αρχές Ιανουαρίου, οι οποίες είχαν εντελώς διαφορετική ροή που έρχονταν από τα δυτικά ή τα νότια, το jet stream έχει πολύ χιόνι και χιόνι σε πολύ χαμηλό υψόμετρο. «Ο θερμότερος αέρας στην πραγματικότητα οδήγησε σε υψηλότερα επίπεδα χιονιού κατά τη διάρκεια αυτής της σειράς καταιγίδων», είπε.

Οι επιπτώσεις της καταιγίδας αναμένεται να είναι εκτεταμένες και επικίνδυνες, συμπεριλαμβανομένων κλεισίματος δρόμων, διακοπών ρεύματος, πτώσης δέντρων και άλλων κινδύνων. Συνιστάται στους κατοίκους να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια κατά τη διάρκεια των επιπτώσεων της καταιγίδας.

Ενώ η Νότια Καλιφόρνια θα αισθανθεί ορισμένες από τις επιπτώσεις, δεν είναι το μόνο μέρος της πολιτείας που έχει χιονισμένο καιρό, με προειδοποιήσεις για χειμερινή καταιγίδα σε ισχύ για περιοχές. Από τα σύνορα του Όρεγκον στο Μεξικό.

«Αυτό είναι ένα σπάνιο σύστημα για εμάς», δήλωσε ο Brayden Murdock, μετεωρολόγος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. , αλλά επειδή έχει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με τον Ειρηνικό, γι’ αυτό λαμβάνουμε όλη αυτή την υγρασία.” . Πάνω από αυτό».

READ  Κατάρρευση I-95: Οι αρχές της Φιλαδέλφειας εργάζονται για να εντοπίσουν ένα σώμα που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια.

Στην πραγματικότητα, οι μετεωρολόγοι ζητούσαν έναν πιο ξηρό από το κανονικό χειμώνα αρκετούς μήνες νωρίτερα, οδηγούμενος από τη La Niña, ένα κλίμα στον τροπικό Ειρηνικό.

Αλλά η La Niña μετατρέπεται σε μια πιο ήπια μορφή, δήλωσε η μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Lisa Phillips. ο Μια πρόσφατη εποχική επισκόπηση Σχεδόν όλη η Καλιφόρνια έχει ίσες πιθανότητες να είναι υγρή ή ξηρή μέχρι τον Μάιο, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

Ο McEvoy, ο κλιματολόγος, είπε ότι το υγρό σύστημα μιλά για τις προκλήσεις της μακροπρόθεσμης πρόβλεψης. Από τον Νοέμβριο, το jet stream σκάβει σε μια περιοχή χαμηλής πίεσης που έχει παραμείνει σε μεγάλο μέρος της δυτικής ακτής, είπε.

«Η ατμόσφαιρα έχει εγκλωβιστεί σε αυτό το μοτίβο αυτόν τον χειμώνα και δεν φαίνεται ότι θα σπάσει σύντομα», είπε.

Ο Ντέιβιντ Σουίτ, μετεωρολόγος της μετεωρολογικής υπηρεσίας στο Όξναρντ, την αποκάλεσε «περίπλοκη και περίπλοκη κατάσταση».

«Φέρνει κρύο αέρα στη Νότια Καλιφόρνια· παίρνουμε όλο το φορτίο», είπε ο Sweet.

«Υπάρχει κρύος αέρας, υπάρχει υγρασία, υπάρχει δυνατός άνεμος», πρόσθεσε. «Είναι μια ιδανική κατάσταση για έναν μεγάλο παραγωγό καιρού με μεγάλες επιπτώσεις».

Οι θερμοκρασίες αναμένονταν να είναι 20 βαθμούς κάτω από τις κανονικές και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, χιόνι είχε ήδη αρχίσει να πέφτει σε τμήματα της κοιλάδας των Αντιλόπης, ενώ χαλάζι έριξε πεζοδρόμια στο Highland Park και στην Pasadena. Οι κάτοικοι ανέφεραν χιόνι στη La Crescenta και ριπές 50 μίλια/ώρα έπληξαν το Thousand Oaks και την Agora.

Τα μεγαλύτερα αποτελέσματα θα είναι από Πέμπτη έως Σάββατο, όταν η Νότια Καλιφόρνια θα δει αρκετά πόδια φρέσκιας σκόνης στα βουνά γύρω από το Λος Άντζελες.

READ  Την Κυριακή του Πάσχα προεδρεύει ο Πάπας Φραγκίσκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *