Ο Angel Reese θα φύγει από το LSU και θα μπει στο ντραφτ του WNBA

Η σταρ του γυναικείου μπάσκετ του LSU Άντζελ Ρις δήλωσε για το ντραφτ του WNBA σε άρθρο του περιοδικού Vogue. Ο τρεις φορές Παναμερικανός μοιράστηκε τα σχέδιά του με το κατάστημα μόδας τον Μάρτιο και η συνέντευξη δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

«Έκανα ό,τι ήθελα στο κολέγιο» είπε ο Ρις. «Έχω κερδίσει ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, το έχω κερδίσει [Southeastern Conference] Παίκτης της χρονιάς, είμαι Αμερικανός. Ο απώτερος στόχος μου είναι να είμαι επαγγελματίας – και να είμαι ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες που έχουν παίξει ποτέ το παιχνίδι. Νιώθω έτοιμος.

Ο Ρις πέρασε δύο σεζόν στο LSU, όπου οδήγησε το πρόγραμμα στο πρώτο του πρωτάθλημα, νικώντας την Αϊόβα στους τελικούς τον περασμένο Απρίλιο. Η κολεγιακή του καριέρα τελείωσε τη Δευτέρα με ήττα από τους Hawkeyes στο φετινό Elite Eight.

Ο ντόπιος της Βαλτιμόρης έπαιξε τις δύο πρώτες του σεζόν στο Μέριλαντ, όπου ήταν ο παίκτης με την υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του προγράμματος και κέρδισε παναμερικανικές διακρίσεις μετά τη δεύτερη σεζόν του. Το 2022, μεταγράφηκε στο LSU, όπου η δημοτικότητά του ξεπέρασε το κολεγιακό μπάσκετ.

Οι θαυμαστές ονόμασαν τη Reese «Bayeau Barbie», έναν φόρο τιμής στο στυλ της εντός γηπέδου και στην αίσθηση της μόδας. Γρήγορα έγινε ένας από τους αθλητές με τις υψηλότερες εισπράξεις της εποχής NIL (Όνομα, Εικόνα, Εμφάνιση), υπέγραψε συμφωνίες με τις Beats by Dre, Airbnb, Mercedes-Benz και Goldman Sachs και προσέλκυσε περισσότερους από 5 εκατομμύρια ακόλουθους ανάμεσά του. Λογαριασμοί TikTok και Instagram.

Οι γελοιότητες της Ρις έγιναν viral μετά τον περσινό αγώνα πρωταθλήματος, κατά τον οποίο έδειξε το δαχτυλίδι της και τελείωσε μια απόδοση της χειρονομίας “You Can't See Me” του επαγγελματία παλαιστή John Cena προς την σταρ της Αϊόβα, Kaitlyn Clark. Οι χλευασμοί του προκάλεσαν θύελλα στο διαδίκτυο και υπερασπίστηκε τις ενέργειές του, σημειώνοντας ότι ο Κλαρκ είχε κάνει παρόμοιες χειρονομίες προς τους αντιπάλους σε προηγούμενα παιχνίδια.

READ  Το πιο πρόσφατο για την κατάρρευση της γέφυρας Baltimore Key: Ζωντανές ενημερώσεις

Μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2023, ο Reese εμφανίστηκε στο Sports Illustrated Swimsuit Issue στο “Saturday Night Live” και έκανε μια καμέο στο μουσικό βίντεο για το τραγούδι της Cardi B και του Lotto “Put It On The Floor Again”.

“Φυσικά, θέλω να κάνω τα πάντα μεγάλα. Δεν θέλω τίποτα να είναι βασικό”, είπε η 21χρονη στη Vogue, εμπνευσμένη από την απόφαση της θρύλου του τένις Serena Williams να ανακοινώσει την αποχώρησή της το 2022 και την επιθυμία της να ανακοινώνει τις προθέσεις της στο περιοδικό.

Το LSU μπήκε αυτή τη σεζόν με υψηλές προσδοκίες μετά την επιστροφή του Reese και την επαναφόρτωση στην πύλη μεταφοράς. Αλλά η ομάδα υπέστη ανατροπή στην έναρξη της σεζόν κόντρα στο Κολοράντο.

Ο προπονητής του LSU, Κιμ Μάλκι, πάγκωσε τον Ρις στα μέσα του αγώνα της 14ης Νοεμβρίου εναντίον του Κεντ Στέιτ. Ο Ρις επανήλθε στην ομάδα τέσσερα παιχνίδια αργότερα και οδήγησε τους Τίγκερς πέρα ​​από το Νο. 9 της Virginia Tech. Μετά το παιχνίδι, είπε στους δημοσιογράφους: «Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσεις χρόνο για τον εαυτό σου. Ένιωσα ότι ήταν σημαντικό να κάνω επαναφορά και να επικεντρωθώ μέσα στην ομάδα. Χαίρομαι που επέστρεψα, αυτό το μέρος ήταν καταπληκτικό απόψε. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί τους.

Ο Ρις σημείωσε κατά μέσο όρο ένα double-double και κέρδισε διακρίσεις στο Associated Press All-American τις τελευταίες τρεις σεζόν. Ο 6-πόδι-3 φόργουορντ οδηγεί την ομάδα στο σκοράρισμα με 18,6 πόντους ανά παιχνίδι αυτή τη σεζόν και είναι δεύτερος στη χώρα με 13,4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Η απόδοσή του με 17 πόντους και 20 ριμπάουντ στην ήττα της Δευτέρας από την Αϊόβα ήταν το 27ο double-double του στη σεζόν.

READ  Ο Μπάιντεν επαίνεσε τη συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους

Μετά την απώλεια, ο Ρις και ο Κλαρκ σηκώνουν ο ένας τον άλλον και μοιράζονται μια σύντομη αγκαλιά. Στα σχόλιά του μετά τον αγώνα, ο Ρις είπε στους δημοσιογράφους: «Έχω περάσει πολλά, έχω δει πολλά, έχω χτυπηθεί πολύ. Απειλές για τη ζωή, με έχουν σεξουαλοποιήσουν, με έχουν απειλήσει, έχω περάσει τόσα πολλά πράγματα και κάθε φορά έχω σταθεί δυνατή. Προσπαθώ να σταθώ δυνατά για τους συμπαίκτες μου γιατί δεν θέλω να με απογοητεύσουν και να μην είμαι εκεί για αυτούς.

Ο Ρις εντάσσεται στον Κλαρκ, τον Κάμερον Μπρινκ του Στάνφορντ, τη Ρίκια Τζάκσον από το Τενεσί και την Καμίλα Καρντόσο από τη Νότια Καρολίνα μεταξύ των κορυφαίων παικτών στο ντραφτ της 15ης Απριλίου. Είναι μια προβλεπόμενη επιλογή του top-10.

“Προχωρώ να δουλέψω με γυναίκες που έχουν παιδιά, γυναίκες που έχουν οικογένειες”, είπε ο Ρις για το WNBA. “Κάθε μέρα ξεκουράζομαι. Και ποιος δεν το θέλει αυτό; Δεν θέλω τίποτα στη ζωή μου να να είσαι εύκολος.

«Θέλω να ξεκινήσω από την αρχή. Θέλω να ξαναγίνω πρωτοετής και να ξαναφτιάξω τον εαυτό μου· θέλω να μείνω κάτω, να μάθω και να εξελιχθώ στο επόμενο επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *