Ο Grassley έδωσε στη δημοσιότητα εσωτερικό έγγραφο του FBI σχετικά με μη επαληθευμένες κατηγορίες για δωροδοκία Μπάιντεν



CNN

Γερουσιαστής GOP της Αϊόβα. Ο Chuck Grassley δημοσίευσε την Πέμπτη ένα εσωτερικό έγγραφο του FBI που περιέχει μη επαληθευμένους ισχυρισμούς ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμπλέκεται σε παράνομο σχέδιο δωροδοκίας ξένων.

FBI Προηγουμένως επιτρεπόμενα μέλη Η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής είδε ιδιωτικά – αλλά δεν έλαβε – το μη διαβαθμισμένο έγγραφο του FBI γνωστό ως FD-1023.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, συμπεριλαμβανομένου του Grassley και του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζέιμς Κόμερ, πίεσαν το FBI να δημοσιοποιήσει δημόσια το έγγραφο, κάτι που το προεδρείο αρνήθηκε να κάνει. Ο Comer απείλησε να περιφρονήσει τον διευθυντή του FBI Christopher Wray μέχρι να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε συμφωνία την τελευταία στιγμή. Ο Γκράσλι είπε ότι μπόρεσε να δημοσιοποιήσει ο ίδιος το έγγραφο λόγω «νομικά προστατευμένων αποκαλύψεων από δικαστικούς καταγγέλλοντες».

Το έντυπο 1023 υπενθυμίζει τους ισχυρισμούς ενός πληροφοριοδότη του FBI, αλλά δεν παρέχει απόδειξη ότι οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί. Οι Ρεπουμπλικάνοι, ωστόσο, κατέσχεσαν το μη επαληθευμένο υλικό ως μέρος μιας ευρύτερης έρευνας για τον Μπάιντεν.

Το έγγραφο του FBI σημειώνει ότι ο πληροφοριοδότης παρείχε πληροφορίες σε ομοσπονδιακούς ερευνητές τον Ιούνιο του 2020, αλλά περιγράφει συναντήσεις και συνομιλίες που χρονολογούνται από το 2015.

Το έγγραφο του FBI αναφέρει ότι ένας πληροφοριοδότης που περιέγραψε τη συνάντηση το 2016 είπε ότι ο Mykola Slochevskiy, Διευθύνων Σύμβουλος της ουκρανικής εταιρείας ενέργειας Burysma, πραγματοποίησε δύο πληρωμές 5 εκατομμυρίων δολαρίων στον «Μάιντενς».

«Ένας Μπάιντεν κοστίζει 5 (εκατομμύρια), ένας άλλος Μπάιντεν κοστίζει 5 (εκατομμύρια)», είπε ο Σλοτσέφσκι σε έναν πληροφοριοδότη του FBI σε μια συνάντηση του 2016 στη Βιέννη.

Σύμφωνα με το έγγραφο του FBI, ο πληροφοριοδότης, τον οποίο το FBI περιέγραψε ως εξαιρετικά αξιόπιστο, δεν μπορούσε να σχολιάσει περαιτέρω την ακρίβεια των ισχυρισμών.

READ  Πηγές - Οδηγοί για να στείλετε τον Chris Paul στους Warriors για τον Jordan Poole

Την ώρα της συνάντησης του πληροφοριοδότη με τον Sloczewski, ο Hunter Biden ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma, κερδίζοντας 50.000 δολάρια το μήνα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Τζο Μπάιντεν συμμετείχε στην απασχόληση του γιου του στην ουκρανική εταιρεία ενέργειας ή ότι έλαβε χρήματα.

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής δημοσίευσαν προηγουμένως μια απομαγνητοφώνηση των ξεχωριστών ιδιωτικών σχολίων του Sloczewski στον πρώην συνεργάτη του Rudy Giuliani, Lev Barnas, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με την ιδέα ότι πλήρωσε ποτέ τον Joe Biden.

Σύμφωνα με ένα αντίγραφο που δόθηκε στο Κογκρέσο τον Ιανουάριο του 2020, ο Slochevsky είπε ότι ενώ ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν στο διοικητικό συμβούλιο, «κανείς από την Μπουρίσμα δεν είχε καμία σχέση με τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν ή με κανέναν από τους ανθρώπους που εργάζονταν για αυτόν». Ο Sloczewski είπε επίσης ότι ο Joe Biden και το προσωπικό του δεν είχαν καμία ανάμειξη στις επιχειρηματικές συναλλαγές της εταιρείας του.

Σε δηλώσεις του στο CNN, ο Comer κατηγόρησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι «προσπάθησε να θάψει αυτό το αρχείο για να προστατεύσει τον Μπάιντεν» και η Grassley ευχαρίστησε «γενναίους και ηρωικούς πληροφοριοδότες» που επέτρεψαν να δημοσιοποιηθεί το θέμα.

Λίγο αφότου οι νομοθέτες είδαν το έγγραφο του FBI σε απόρρητο έγγραφο τον περασμένο μήνα, το FBI Comer έγραψε ότι κρατώντας σημειώσεις και συζητώντας δημόσια αυτά που διάβασαν, ορισμένα μέλη παραβιάζουν μια συμφωνία που προηγείται της προβολής του εγγράφου, σύμφωνα με επιστολή που έλαβε το CNN.

«Η συμπεριφορά ορισμένων μελών της ομάδας κατά την αναθεώρηση της 8ης Ιουνίου ήταν κατάφωρη αγνόηση της συμφωνίας μας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη», έγραψε το FBI στον Comer στις 9 Ιουνίου.

READ  Τι συνέβη με τις ζημιές που οφείλονται στις οικογένειες των θυμάτων του OJ Simpson;

Πριν δουν το έγγραφο τον περασμένο μήνα, όλα τα μέλη είδαν μια δήλωση από το FBI, η οποία έλεγε: “Αν και δεν είναι απόρρητα, αυτά τα υλικά είναι σημαντικής αξίας και ευαισθησίας για την επιβολή του νόμου και δεν πρέπει να κυκλοφορούν χωρίς εξουσιοδότηση, επειδή η ευρεία διανομή θα μπορούσε να προκαλέσει σωματική βλάβη σε πηγές του FBI ή σε άλλους”.

Υπό το φως της δημοσίευσης του εντύπου FD-1023 την Πέμπτη, ένας εκπρόσωπος του FBI είπε στο CNN ότι «η σημερινή κυκλοφορία του 1023 —τουλάχιστον— θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια μιας εμπιστευτικής πηγής».

Ο Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Ίαν Σαμς δήλωσε σε δήλωση στο CNN: «Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου, με την προθυμία τους να κυνηγήσουν τον Πρόεδρο Μπάιντεν ανεξάρτητα από την αλήθεια, συνεχίζουν να διατυπώνουν ισχυρισμούς που έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια.

Εκπρόσωπος του Μέριλαντ. Ο Τζέιμι Ράσκιν, ο κορυφαίος Δημοκρατικός στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε: «Δημοσιεύουμε αυτό το έγγραφο μεμονωμένα. Από το επεξηγηματικό πλαίσιο Μια άλλη φαινομενικά απελπισμένη προσπάθεια από μια ομάδα Ρεπουμπλικανών να αναβιώσει τη γήρανση και να καταρρίψει τις θεωρίες συνωμοσίας που δημιούργησε ο Τζουλιάνι και να αποσπάσει την προσοχή από τη συνεχιζόμενη αποτυχία τους να προσκομίσουν πραγματικές αποδείξεις για το λάθος του προέδρου. Κίνδυνος για την ασφάλεια πηγών του FBI.

Η εμπιστευτική ανθρώπινη πηγή, που περιγράφεται από το FBI ως άκρως αξιόπιστη, είχε συναντηθεί μόνο μία φορά προσωπικά και μίλησε με τον Sloszewski δύο φορές στο τηλέφωνο, επομένως «δεν ήταν σε θέση να εκφράσει περαιτέρω γνώμη» για την αλήθεια των ισχυρισμών που έγιναν.

READ  Ένας πράσινος κομήτης εμφανίζεται στον νυχτερινό ουρανό για πρώτη φορά μετά από 50.000 χρόνια

Ο πληροφοριοδότης είπε ότι ο Σλοτσέφσκι είχε κείμενα και 17 κασέτες ήχου, δύο εκ των οποίων περιελάμβαναν τον Τζο Μπάιντεν, και έγγραφα που έδειχναν ότι ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει τους Μπάιντεν. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι Αμφισβήτησαν την ύπαρξη αυτών των ηχογραφήσεων – και μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν στοιχεία για αρχεία.

Το έγγραφο του FBI ρίχνει νέο φως στο πώς τα στελέχη της Burisma χρησιμοποίησαν τη θέση του Χάντερ Μπάιντεν στο διοικητικό τους συμβούλιο για να λάβουν οφέλη από τον πατέρα του όταν ήταν αντιπρόεδρος.

Ο Σλοτσέφσκι και ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Burisma είπαν σε έναν πληροφοριοδότη του FBI ότι πίστευαν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν δεν ήταν ευφυής, αλλά ήθελαν να τον κρατήσουν στην ομάδα τους γιατί «θα μπορούσε να μας προστατεύσει, μέσω του πατέρα του, από κάθε είδους προβλήματα», αναφέρει το έγγραφο του FBI.

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με πρόσθετες λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *