Ειδήσεις πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας: Πυρομαχικά διασποράς που παρέχονται από τις ΗΠΑ «Χρησιμοποιούνται πολύ αποτελεσματικά». Ο Ζελένσκι λέει ότι η Ρωσία έχει εκτοξεύσει περίπου 70 πυραύλους κατά της Ουκρανίας

Ουκρανοί στρατιώτες ετοιμάζονται να πυροβολήσουν ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο 2C22 Pohtana σε ρωσικές θέσεις σε μια πρώτη γραμμή στην ανατολική Ουκρανία στις 20 Ιουλίου. (Stringer/Reuters)

Η Ρωσία επιτέθηκε στην περιοχή του λιμανιού της Οδησσού νωρίς την Παρασκευή, την τέταρτη ημέρα των επιθέσεων στην περιοχή, δήλωσε ο κυβερνήτης Oleh Kiber. είπε Στο Telegram. Μέρες μετά την αποχώρηση της Μόσχας από την Πρωτοβουλία για τα σιτάρια της Μαύρης Θάλασσας, δύο πύραυλοι έπληξαν έναν τερματικό σταθμό σιτηρών, τραυματίζοντας δύο υπαλλήλους και καταστρέφοντας 100 τόνους μπιζέλια και 20 τόνους κριθής.

Η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ τη Δευτέρα Εξαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία στον κόσμο μέσω διαδρομών της Μαύρης Θάλασσας, Αλλά ο Πούτιν είπε Τετάρτη ότι η Ρωσία θα επιστρέψει εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Μια άποψη πρότεινε ότι τα κλιμακούμενα χτυπήματα «θα μπορούσαν να είναι μέρος των προσπαθειών του Κρεμλίνου να εξασφαλίσει την έξοδο της Ρωσίας από την Πρωτοβουλία για τα Σιτάρια της Μαύρης Θάλασσας και τις κατάλληλες ολοκληρωμένες παραχωρήσεις από τη Δύση». Ανάλυση DC think tank Institute for the Study of War.

Η Ουκρανία αναπτύσσει τώρα αμφιλεγόμενα πυρομαχικά διασποράς που παρέχονται από τις ΗΠΑ στα νοτιοανατολικά της χώρας σε μια προσπάθεια να απωθήσει τις ρωσικές γραμμές που παρέσυραν μια καλοκαιρινή αντεπίθεση, ανέφερε η Washington Post. Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι είπε ότι η Ουκρανία τα χρησιμοποιεί «πολύ αποτελεσματικά».

Εδώ είναι τα πιο πρόσφατα σχετικά με τον πόλεμο και τις κυματώδεις επιπτώσεις του σε όλο τον κόσμο.

Η Ρωσία εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας Ευθείες νύχτες αυτή την εβδομάδα. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο λιμάνι του Μικολάιβ Ήταν τραυματισμενοι 19, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, δήλωσαν ουκρανοί αξιωματούχοι νωρίς την Πέμπτη. Μια πρόσφατη επίθεση στην Οδησσό σκότωσε έναν άνδρα ονόματι Kibar είπε. Το κύμα επιθέσεων έρχεται μετά την υπόσχεση της Μόσχας να αντεπιτεθεί για το χτύπημα του Κιέβου στη γέφυρα της Κριμαίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

READ  Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψε το ψήφισμα των ΗΠΑ για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα | Ο πόλεμος του Ισραήλ στα Νέα της Γάζας

Οι εντάσεις σχετικά με τη θαλάσσια δραστηριότητα στη Μαύρη Θάλασσα έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες Και υπάρχει η μελλοντική τιμή του σιταριού σηκώθηκαΑν και δεν έφτασε Το υψηλό του Μαΐου 2022. Από την Πέμπτη η Ρωσία είπε Θεωρεί τα πλοία που εμπλέκονται στη σύγκρουση καθ’ οδόν προς τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και την Ουκρανία απάντησε Θα μεταχειρίζεται επίσης πλοία που προορίζονται για ρωσικά λιμάνια. Ο Λευκός Οίκος έχει προειδοποιήσει ότι ο ρωσικός στρατός έχει βάλει νάρκες γύρω από τα ουκρανικά λιμάνια και προετοιμάζεται για πιθανές επιθέσεις σε μη στρατιωτικά πλοία.

Τα πυρομαχικά διασποράς «έχουν αντίκτυπο στα αμυντικά συστήματα της Ρωσίας και στους αμυντικούς ελιγμούς της Ρωσίας», είπε ο Κίρμπι. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πήρε τη «δύσκολη απόφαση» αυτόν τον μήνα να στείλει όπλα, τα οποία μπορούν να αφήσουν πίσω τους «βόμβες» που δεν έχουν εκραγεί χρόνια μετά το τέλος μιας σύγκρουσης.

Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Τζ. Ο Μπερνς σχολίασε το πού βρίσκεται ο στρατηγός Σεργκέι Τσουροβίχιν. Ο Βάγκνερ είχε καλές σχέσεις με τον αρχηγό του Ομίλου Yevgeny Prigozhin και το πού βρισκόταν τροφοδότησε φήμες μετά την ανταρσία του Wagner. «Δεν νομίζω ότι απολαμβάνει πολλή ελευθερία αυτή τη στιγμή», είπε ο Μπερνς στη Μαίρη Λουίζ Κέλι του NPR σε ένα φόρουμ ασφαλείας του Άσπεν.

Ο Ζελένσκι ζήτησε περιορισμούς χρηματοδότησης στις πολιτιστικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του πολέμου Στη νυχτερινή του ομιλία την Πέμπτη, λίγο πριν τον Oleksandr Takachenko δηλώθηκε Παραιτήθηκε από υπουργός Πολιτισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενη «παρανόηση της σημασίας του πολιτισμού σε καιρό πολέμου» με τον πρόεδρο. «Μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, σύμβολα, τηλεοπτικές σειρές – όλα αυτά είναι σημαντικά», είπε ο Ζελένσκι είπε«Αλλά τώρα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες».

READ  Ο DeSantis θα κάνει εκστρατεία υπέρ του Τραμπ μετά τη συνάντηση του ζευγαριού στη Φλόριντα: πηγές

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει την Παρασκευή για να συζητήσει τις «ανθρωπιστικές συνέπειες» της αποχώρησης της Ρωσίας από τη συμφωνία για τα σιτηρά. Πρέσβης της Βρετανίας στον ΟΗΕ είπε στα social media. Η πρωτοβουλία Black Sea Grains Initiative, η οποία υπογράφηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του περασμένου έτους, πιστώνεται ότι βελτίωσε την επισιτιστική ασφάλεια σε όλο τον κόσμο. «Σε τελική ανάλυση, η συμμετοχή σε αυτές τις συμφωνίες είναι επιλογή», ​​δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. είπε Μετά την αποχώρηση της Ρωσίας, «αλλά οι άνθρωποι που αγωνίζονταν παντού και οι αναπτυσσόμενες χώρες δεν είχαν άλλη επιλογή».

Η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα εθνικοποιήσει τη ρωσική τράπεζα Sens BankΗ , η οποία είναι μία από τις κορυφαίες εμπορικές τράπεζες της Ουκρανίας, βρίσκεται υπό προσωρινή διοίκηση από την Παρασκευή. Η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας δήλωσε ότι η ρωσική σύνδεση των ιδιοκτητών της Sense Bank “ενέχει σημαντικό κίνδυνο φήμης και έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στις δραστηριότητες της τράπεζας” στην Ουκρανία. Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Πέμπτη κυρώσεις σε ρωσικές εταιρείες προμήθειας και ανάπτυξης τεχνολογίας. Καθώς και Κιργιζ Εταιρείες Κατηγορήθηκε ότι διευκόλυνε τις ρωσικές εισαγωγές ηλεκτρονικού εξοπλισμού κατά παράβαση των δυτικών κυρώσεων. Έρευνα της Washington Post που δημοσιεύθηκε την Τρίτη αποκάλυψε ότι οι κιργιζικές εταιρείες επωφελούνται από τη μεταφορά κινεζικών και ευρωπαϊκών προϊόντων που έχουν επιβληθεί κυρώσεις στη Ρωσία.

Τα νέα μαχητικά οχήματα Bradley της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν ζημιές και γρήγορες επισκευές: Στα πρώτα στάδια της αντεπίθεσης της Ουκρανίας, περίπου δώδεκα πρόσφατα παραδοθέντα Bradley – το βαριά οπλισμένο τεθωρακισμένο όχημα των ΗΠΑ που μεταφέρει στρατεύματα μάχης στη μάχη – καταστράφηκαν, αναφέρουν οι Isabelle Khorshutyan, Alex Horton και Kamila Harabchuk. Πολλά άλλα έχουν επισκευαστεί και σταλεί πίσω στο πεδίο της μάχης.

READ  Μετά το θάνατο της Stadia, ο αντιπρόεδρος Bill Harrison αποχωρεί από την Google - Ars Technica

Οι απώλειες εξοπλισμού ήταν αναμενόμενες και δεν επηρεάζουν τους Ουκρανούς διοικητές. Αν και ορισμένα οχήματα υπέστησαν ζημιές, τα ουκρανικά στρατεύματα απολάμβαναν τα οφέλη του περισσότερου θωρακισμένου εξοπλισμού. Το Bradley προστατεύει όλους όσοι βρίσκονται μέσα και οι μαχητές υφίστανται μόνο μικροτραυματισμούς καθώς το όχημα χτυπά μια αντιαρματική νάρκη.

Ο Shane Harris συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *