Τελική είσοδος της σειράς «Varisu»: διακεκομμένη γραμμή

Κάθε φορά που μια εκπομπή που έχει συζητηθεί και χαιρετιστεί ως «διάδοχος» φτάνει στο τέλος της, οι θαυμαστές και οι κριτικοί αρχίζουν να βγάζουν μια λίστα με τα μεγαλύτερα ερωτήματα που πρέπει ακόμα να «απαντηθούν» μέχρι το φινάλε. Συχνά, το φινάλε απαντά σε ορισμένες από αυτές τις ερωτήσεις, αλλά αφήνει άλλες να κρέμονται, επειδή οι ιστορίες που θέλουν να πουν οι τηλεοπτικοί δημιουργοί δεν ταιριάζουν πάντα με αυτό που περιμένουν οι θεατές. Δεν πειράζει κι αυτό. Αυτό είναι ψυχαγωγία.

Κάπως εκπληκτικά, αυτό το τελευταίο επεισόδιο «διάδοχος» λύνει πολλά. Το μόνο σημαντικό σημείο πλοκής της σεζόν που ανοίγει μέχρι το τέλος των πιστώσεων περιλαμβάνει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Μαθαίνουμε ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Ντάνιελ Χιμένεθ έχει υποβάλει νομικές προσφυγές για καμένα ψηφοδέλτια στο Ουισκόνσιν. Αλλά τελικά ο «διάδοχος» στο μυαλό του νικητή της συγκεκριμένης κούρσας, Τζέσι Άρμστρονγκ, είναι άσχετος με το αποτέλεσμα.

Αυτό που έχει σημασία είναι εάν το διοικητικό συμβούλιο της Waystar εγκρίνει τη συμφωνία GoJo. Ποιον θα ονομάσει ο Λούκας Μάτσον ως νέο CEO της εταιρείας; Θα επανέλθουμε και στα δύο, αλλά για όσους τους αρέσει αυτό που ο Logan Roy αποκαλεί «πρωτεΐνη», οι απαντήσεις είναι: Ναι, το συμβούλιο ψηφίζει να πουλήσει. Και σε μια συγκλονιστική αναστάτωση, ο Tom Wampskens κλέβει τη θέση του CEO από τη γυναίκα του. (Δείξε μου, εντάξει;)

Ωστόσο, αυτό που το κάνει τόσο ικανοποιητικό συμπέρασμα είναι ότι ο Άρμστρονγκ και το καστ και το συνεργείο του αντιμετωπίζουν ένα από τα πιο διχαστικά ερωτήματα της σειράς: Υπάρχει κάτι που μπορεί να εξαργυρωθεί για τον Ρόις, αν ληφθούν υπόψη όλα τα πράγματα;

Απάντηση: Ναι, μερικές φορές. Η Kendall, ο Shiv, ο Roman και ο Connor είναι στα καλύτερά τους όταν είναι μακριά από τις πιέσεις των επιχειρήσεων και της πολιτικής, ανταλλάσσοντας αναμνήσεις και αστεία και μιλώντας για το πόσο περίεργη είναι η ζωή τους. Αυτές οι συνεδρίες riff σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν όλες τις καταστροφικές εγωιστικές αποφάσεις που πήραν ή τους ανθρώπους που πλήγωσαν. Δείχνουν όμως αληθινή ανθρωπιά.

Ο Μάτσον και ο Τομ – και, απροσδόκητα, ο ξάδερφος Γκρεγκ και η λαίδη Καρολάιν – έχουν πολλά να κάνουν για να αποκαταστήσουν αυτόν τον αδελφικό δεσμό για λίγο. Όταν ο Shiv και η Kendall μαθαίνουν ότι η μητέρα τους στεγάζει έναν ταπεινωμένο και μελανιασμένο Ρωμαίο στο νησιώτικο κτήμα της, οι δύο διαγωνιζόμενοι του WayStar τρέχουν να μιλήσουν με τον αδερφό τους για να πάρουν την ψήφο του στην επερχόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

READ  Κέιτ Μίντλετον, Πριγκίπισσα της Ουαλίας: Τα πρακτορεία ειδήσεων ανακαλούν φωτογραφία επικαλούμενη ανησυχίες χειραγώγησης

Ο Shiv, νομίζοντας ότι έχει πάρει τον Matson τις ψήφους που χρειάζεται, προσπαθεί ήδη να αμβλύνει το χτύπημα στους Kendall και Roman, μιλώντας για το πώς τα αγόρια μπορούν να ενημερώσουν τα σχέδιά τους για το ειδικό κέντρο πληροφοριών τους. Εκατό.” Ωστόσο, εν αγνοία του Shiv, η Kendall ενημερώνεται από τον Greg, ο οποίος χρησιμοποιεί μια εφαρμογή μεταφραστή για να μάθει τι λέει κρυφά ο Σουηδός τριγυρίζοντας γύρω από τον Matson. Ο Γκρεγκ μαθαίνει ότι ο Μάτσον πληγώνεται από τον Σιβ.

Ο Γκρεγκ δεν καταλαβαίνει ολόκληρη την ιστορία, αλλά εμείς καταλαβαίνουμε. Γνωρίζουμε ότι ο Mattson δεν πίστευε ότι χρειαζόταν την πολιτική εμπειρία της Shiv και σίγουρα δεν του άρεσαν οι ιδέες της. (Επίσης, αν και επιμένει ότι δεν τον ενοχλεί, ο Mattson μπορεί να αρχίσει να περιπλανιέται αφού είδε ένα καρτούν σε περιοδικό που δείχνει τον Shiv να τραβάει τα νήματα του.)

Στις αρχές του επεισοδίου, όταν το μέλλον του Tom έρχεται με την εταιρεία, ο Shiv ενημερώνει τον Mattson ότι τον θεωρεί “ένα πολύ εναλλάξιμο αρθρωτό κομμάτι”. Αυτό καταλήγει να είναι ένα σημείο πώλησης. Μετά από μια αμήχανη επίσκεψη σε μια έκθεση τέχνης («τα χρώματα φαίνονται καλά», ο Τομ επαινεί έναν πίνακα) και ένα εξίσου άβολο δείπνο («αυτά τα μάγουλα της φαλαρίδας είναι ένας άξιος εχθρός», λέει ο Μάντσεν), ο Μάντσεν λέει στον Τομ να συγκρατηθεί. .

Ο αρχηγός του ATN αλλάζει αμέσως τόνους και αρχίζει να εκφράζει την επιθυμία του να κόψει κεφάλια και να μαζέψει τα μάτια. Λέει ότι δεν θέλει να δώσει στους πελάτες του ATN «διατροφικές συμβουλές» σχετικά με το είδος των ειδήσεων που καταναλώνουν. Κερδίζει τον Μάντσεν, ο οποίος χρειάζεται ένα «σφουγγάρι του πόνου» — κάποιον που κάνει αυτό που πρέπει να γίνει και δεν τον πειράζει να τον μισούν.

READ  Οι δεκαετίες γενετικής χειραγώγησης μπορεί να έχουν ενδείξεις για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ, λένε οι επιστήμονες

Η Kendall δεν ξέρει ότι ο Mattson επέλεξε τον Tom. Αλλά ξέρει ότι ο Σιβ έχει φύγει. Έτσι χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να την πείσει να ψηφίσει όχι στο GoJo. Αφηγείται μια γλυκά θλιβερή ιστορία όταν η Kendall ήταν 7 ετών και ο Logan την ονόμασε διάδοχό του στο Candy Kitchen στο Bridgehampton. Μεταξύ αυτής της ιστορίας και της ειλικρινούς εκτίμησης της Ρομάν ότι κανείς με πραγματική δύναμη δεν βλέπει τον Σίβα ή τον εαυτό του ως τον νέο Λόγκαν, υποχωρεί.

Και εκεί είναι που αυτό το επεισόδιο έχει πλάκα. Στο τέλος, το τρίο κοροϊδεύει ξεκαρδιστικά, είτε είναι ο Ρομάν που εκφράζει την αγωνία του για το κολύμπι στον ωκεανό (την οποία αποκαλεί “ένα μεγάλο τούνελ νερού για πράγματα που θέλουν να με φάνε”) είτε πώς ο Shiv μπορεί να είναι ο μονότονος νεκρός της Kendall. Θόρυβος αν προσπαθούσε ποτέ να τον σκοτώσει. Οι καλές δονήσεις συνεχίζονται όταν επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη για να ακούσουν το σχέδιο του Κόνορ να μοιράσει τα προσωπικά είδη του πατέρα τους σε όποιον βάζει τα περισσότερα αυτοκόλλητα, ακολουθώντας τις αυστηρές οδηγίες των «αυτοκόλλητων περιστρεφόμενων κυκλωμάτων».

Όλα τελικά αρχίζουν να καταρρέουν ξανά, φυσικά. Όταν ο Tom μαθαίνει ότι ο Shiv πρόκειται να ψηφίσει κατά του Kojo, της παραδέχεται ότι είναι ο αγαπημένος CEO του Madson και εκείνη τον αποκαλεί άδειο κοστούμι. (Ο Τομ απαντά σε αυτό μπαίνοντας σε έναν αστείο καβγά με τον Γκρεγκ, ενώ ο Γκρεγκ κρατάει ένα ρολό με αυτοκόλλητα κειμήλιο του Κόνορ.)

Αλλά όσο κι αν ο Shiv και ο Roman μισούν τον Mattson και τον Tom, όταν έρθει η ώρα να ψηφίσουν τον Kendall μακριά, οι δυο τους διστάζουν. Δεν χάρηκαν που είδαν την Κένταλ στην καρέκλα του Λόγκαν, σε ένα γραφείο γεμάτο με αναμνηστικά από τα εκπληκτικά επιτεύγματα του πατέρα τους.

Ο Roman αρχίζει να παραπαίει στην αρχή, συνειδητοποιώντας ότι δεν θέλει να επιβαρύνει την ντροπή της κηδείας του, εμφανιζόμενος πρώτος μπροστά στο σανίδι (συμπεριλαμβανομένου του Kerry) και ομολογώντας στην Kendall. Ο Ρόμαν επαναφέρεται στη γραμμή από την Κένταλ, αγκαλιάζοντάς τον με αδερφικό τρόπο και στη συνέχεια τρίβει το μελανιασμένο μέτωπό του στον ώμο του. Αλλά ο Σιβ; Με την ψηφοφορία ισόπαλη 6-6, αποχώρησε από την αίθουσα συνεδριάσεων με την Κένταλ και τον Ρομάν στη ρυμούλκηση, με μια απόφαση «ναι» ή «όχι».

READ  Το Πίτσμπουργκ σχεδιάζει τον Τζόι Πόρτερ Τζούνιορ, γιο του θρύλου του Στίλερς

Η Kendall τελικά κάνει ένα βήμα και ζητά από τον Shiv να λυπηθεί λίγο για έναν άνθρωπο που είναι «σαν μια γραμμή που έχει κατασκευαστεί για να χωράει μόνο ένα μηχάνημα». Αλλά όταν αναφέρει την ομολογία του στην Ιταλία ότι προκάλεσε τον θάνατο ενός τροφοδότη σε ατύχημα με οδήγηση υπό την επήρεια μέθης – την αξέχαστη ειλικρίνεια και την ευγένεια των τριών αδερφών – η Kendall κρύβει την απάντησή της, ολόκληρη την ιστορία του ψέματος που έκανε. Στη συνέχεια, ο Roman κάνει μερικά ασυγχώρητα σχόλια σχετικά με τα παιδιά της Kendall που δεν ήταν στην πραγματικότητα μέρος της «γραμμής αίματος» του Roy και του αγέννητου παιδιού του Shiv. Και η Kendall γίνεται βίαιη. Μέχρι να καταλαγιάσει η σκόνη, ο Shiv έχει ήδη ψηφίσει.

Και έτσι αφήνουμε τους τρεις σπασμένους Roys μας έναν έναν. Ο Roman διαβεβαιώνει την Kendall ότι οτιδήποτε δεν παράγεται από τον Waystar («σπασμένα σόου», «fake news») έχει πραγματικά σημασία και στη συνέχεια συμμετέχει απρόθυμα σε μια μεγάλη φωτογράφιση δημοσιότητας όπου ο Mattson υπογράφει τα έγγραφα απόκτησης. Ο Shiv πιθανώς παραδέχεται στον εαυτό του ότι ήταν εξίσου πρόθυμος να πουλήσει τον Τομ όπως και να τον προδώσει. Όταν της ζητά να πάει μαζί του στη γιορτή μετά την υπογραφή, εκείνη συμφωνεί, και μάλιστα βάζει το χέρι του ελαφρά —πολύ ελαφρά— στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Όσο για τον Kendall… λοιπόν, σε όλη τη σειρά έχουμε δει τον Kendall να τον καταπίνει το νερό ή, ανάλογα με το αν ευδοκιμεί ή όχι, να τον καταπίνει. Ακόμα κι όταν τελειώνει η «Διαδοχή», κοιτάζει το νερό στο βάθος, με πείσμα. Δεν έχασε πραγματικά γιατί ήταν ακόμα άσεμνα πλούσιος. Αλλά σίγουρα δεν κέρδισε. Αν μη τι άλλο, αποβλήθηκε εντελώς από το παιχνίδι.

Θα εξαργυρωθούν και οι τρεις; Απολύτως. Αυτό το κάνει ακόμη πιο τιμωρητικό που δεν λυτρώνονται ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *