Το νερό του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας γίνεται πράσινο. Έχει ξεκινήσει έρευνα

Ένα τμήμα νερού στο διάσημο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας έγινε πράσινο, πνίγοντας κατοίκους και τουρίστες και προκαλώντας έρευνα με τη συμμετοχή της αστυνομίας, της περιφερειακής περιβαλλοντικής υπηρεσίας και άλλων τοπικών οργανώσεων.

Πράσινο νερό εντοπίστηκε από κατοίκους κοντά στη γέφυρα του Ριάλτο την Κυριακή. Tweeted Ο Λούκα Ζάια, επικεφαλής της περιφέρειας Βένετο, είπε ότι έχει συγκληθεί «έκτακτη συνάντηση» από τη διοίκηση.

Η περιφερειακή περιβαλλοντική υπηρεσία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ερεύνησε την περιοχή και πήρε δείγματα από το νερό. Μια προκαταρκτική ανάλυση έδειξε ότι δεν υπήρχαν ουσίες που να θεωρούνται επιβλαβείς για το περιβάλλον, είπε η εταιρεία. Περαιτέρω εξετάσεις θα διεξαχθούν τη Δευτέρα.

Ο οργανισμός είπε ότι υποπτεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε η υδατοδιαλυτή σκόνη βαφής φλουορεσκεΐνης. Είπε ότι το υλικό θα βοηθήσει στη διαχείριση των συστημάτων αποχέτευσης.

Πώς το σχέδιο της Βενετίας να προστατευθεί από τις πλημμύρες μετατράπηκε σε καταστροφή

Γεμάτο με ιστορικά παλάτια και εκκλησίες, το Μεγάλο Κανάλι είναι ένας σημαντικός πλωτός δρόμος που συχνά είναι γεμάτος με τουρίστες και γόνδολες. Η γέφυρα του Ριάλτο, κοντά στο σημείο που το νερό γίνεται πράσινο, είναι η παλαιότερη διάβαση στο κανάλι και είναι γνωστή ως εικόνα. Αναγέννηση-εποχή Κατασκευές και Τεχνολογία.

Ακτιβιστές για το κλίμα έριξαν φυτικό κάρβουνο στη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης στις 21 Μαΐου για να διαμαρτυρηθούν για τη χρηματοδότηση ορυκτών καυσίμων από την Ιταλία. (Βίντεο: John Farrell/The Washington Post)

Αυτό το περιστατικό θύμισε τον Αργεντινό καλλιτέχνη NICHOLAS GARCIA URIBURU Η φλουορεσκεΐνη κυκλοφόρησε στο Μεγάλο Κανάλι κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε της Βενετίας το 1968. Η βαφή μετέτρεψε προσωρινά το νερό φωσφορίζον και η πράξη παρουσιάστηκε ως ένας τρόπος για την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Την Κυριακή, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η περιβαλλοντική ομάδα μπορεί να είναι υπεύθυνη.

READ  Οι Χρυσοί Ιππότες του Βέγκας προκρίθηκαν για να αντιμετωπίσουν τους Florida Panthers στον τελικό του NHL Stanley Cup.

Η Βενετία, η οποία υπέστη τεράστιες πλημμύρες το 2019, είναι μια από τις πιο εύθραυστες πόλεις στον κόσμο. Απειλείται ιδιαίτερα από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, ωθώντας την πόλη να καταρτίσει ένα φιλόδοξο σχέδιο 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει σχεδιαστεί για την προστασία της από πλημμύρες. Η πόλη έχει θεσπίσει αυστηρούς κανόνες για τους τουρίστες που οι αξιωματούχοι λένε ότι συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Από το καταρρέον «The View» στη σούπα ντομάτας: Οι διαμαρτυρίες για το κλίμα είναι διαφορετικές

Ένα κύμα ανατρεπτικών ενεργειών από ομάδες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης έχει σαρώσει πρόσφατα την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας. Τον Μάιο, Ακτιβιστές που συνδέονται με την ομάδα δράσης για το κλίμα Last Generation μπήκαν στη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης, ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, και έριξαν αραιωμένο κάρβουνο στο νερό για να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση ορυκτών καυσίμων και να τονίσουν τις πρόσφατες πλημμύρες στη βόρεια Ιταλία που σκότωσαν τουλάχιστον 13 ανθρώπους. Συνελήφθησαν και αντιμετώπισαν κατηγορίες για βανδαλισμό.

Η ομάδα έχει συχνά οργανώσει αυτό που περιγράφει ως πράξεις πολιτικής ανυπακοής στους κύριους τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας. Σπρέι μπογιάς σε ιστορικά κτίρια Και Πετώντας σούπα σε πίνακα του Βαν Γκογκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *