Το σώμα του αγνοούμενου άνδρα ανασύρθηκε από την κατάρρευση διαμερίσματος στην Αϊόβα. Άλλοι δύο αγνοούνται

DAVENPORT, Αϊόβα (AP) — Βρέθηκε το σώμα ενός εκ των τριών ανθρώπων που αγνοούνται μετά από μερική κατάρρευση πολυκατοικίας. Η ανακάλυψη έγινε στο Ντάβενπορτ της Αϊόβα, επιβεβαίωσε αξιωματούχος της πόλης την Κυριακή.

Η σορός του Brandon Colvin Sr. ανασύρθηκε το Σάββατο, δήλωσε η εκπρόσωπος της πόλης Sarah Ott. Άλλοι δύο άνδρες – ο 51χρονος Ράιαν Χίτσκοκ και ο 60χρονος Ντάνιελ Μπρίεν – εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο Κόλβιν, 42 ετών, ήταν το πρώτο άτομο που επιβεβαιώθηκε ότι πέθανε από την κατάρρευση.

Άλλες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν αμέσως στη δημοσιότητα. Η κόρη του Brien, Nancy Brien Frezza, είπε στο Associated Press ότι δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση σχετικά με την αναζήτηση του πατέρα της.

Quad-City Times Ο γιος του Colvin, Brandon Colvin Jr., αποφοίτησε από το γυμνάσιο το Σάββατο. Αυτός και άλλα μέλη της οικογένειας παρέμειναν στο σημείο της συντριβής ελπίζοντας σε ένα θαύμα.

Το σώμα του Κόλβιν βρέθηκε μια ημέρα αφότου οι αρχές ανακοίνωσαν το τέλος της αναζήτησης για επιζώντεςΚαθώς η προσοχή στρέφεται στη βελτίωση της δομής, μπορούν να ξεκινήσουν οι προσπάθειες αποκατάστασης.

Τα ερείπια της εξαώροφης πολυκατοικίας βρίσκονταν σε συνεχή κίνηση τις πρώτες 24 με 36 ώρες μετά την κατάρρευσή της στις 28 Μαΐου, θέτοντας σε κίνδυνο τους διασώστες που αναζητούν επιζώντες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι της πόλης είχαν δηλώσει προηγουμένως ο Κόλβιν, ο Χίτσκοκ και ο Μπρίεν είχαν «μεγάλη πιθανότητα να βρεθούν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης».

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι η έρευνα για το κτίριο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη – μετατοπιζόταν συνεχώς και κινδύνευε να καταρρεύσει, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο τους διασώστες. Οι ομάδες δράσης της Αϊόβα τερμάτισαν την αναζήτησή τους για επιζώντες την Πέμπτη και άρχισαν να επικεντρώνονται στη βελτίωση της υποδομής για τις προσπάθειες διάσωσης.

READ  Το Ανώτατο Δικαστήριο είναι έτοιμο να καταργήσει τις παραιτήσεις φοιτητικών δανείων

«Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εξισορροπήσουμε τις συνθήκες δόμησης και την ασφάλεια των ανταποκριτών μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Μάικ Κάρλστον. Είπε ότι οι συνθήκες ανάγκασαν μια απάντηση που θα μπορούσε να διαρκέσει «μέρες και εβδομάδες» αντί για λεπτά ή ώρες.

Ο δήμαρχος Μάικ Μάντσεν είπε ότι ο σωρός των σκουπιδιών «θα μπορούσε να είναι τόπος ανάπαυσης για κάποιους άγνωστους».

Η κατεδάφιση του αιωνόβιου κτιρίου προχωρά εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με το γιατί ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε οι αξιωματούχοι της πόλης προειδοποίησαν τους κατοίκους για τον κίνδυνο, ακόμη και όταν ένας δομικός μηχανικός ανέφερε ότι ένας τοίχος του αιωνόβιου κτιρίου κινδύνευε άμεσο να καταρρεύσει. καταρρέει.

Οι υπάλληλοι της πόλης και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχαν προειδοποιηθεί εδώ και μήνες ότι τμήματα του κτιρίου ήταν ασταθή, δείχνουν τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η πόλη.

Οι ένοικοι έχουν παραπονεθεί στην πόλη τα τελευταία χρόνια για μια σειρά προβλημάτων που λένε ότι έχουν παραμεληθεί από τους διαχειριστές ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων εβδομάδων ή και μηνών χωρίς θέρμανση ή ζεστό νερό, καθώς και διαρροές μούχλας και νερού από ταβάνια και τουαλέτες. Ενώ οι αξιωματούχοι της πόλης προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν ορισμένες καταγγελίες και εξέδωσαν εντολές εκκένωσης σε μεμονωμένες κατοικίες, δεν διατάχθηκε ποτέ ευρεία εκκένωση, σύμφωνα με αρχεία.

Οι σημερινοί και πρώην κάτοικοι είπαν στο Associated Press για εσωτερικές ρωγμές στον τοίχο, οι οποίες τελικά κατέρρευσαν και αναφέρθηκαν στη διοίκηση του κτιρίου.

Ο Andrew Woldt, ιδιοκτήτης του κτιρίου, εξέδωσε μια δήλωση με ημερομηνία 30 Μαΐου λέγοντας: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους κατοίκους μας». Έκτοτε δεν έχει εκδώσει δήλωση και οι προσπάθειες να επικοινωνήσουν μαζί του, την εταιρεία του και ένα άτομο που πιστεύεται ότι είναι ο δικηγόρος του δεν έχουν αποτέλεσμα.

READ  Μια μεγάλη εξέδρα έπεσε σε γραφείο του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, σκοτώνοντας 1 και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους, λένε αξιωματούχοι.

Η Davenport Hotels LLC αγόρασε το κτίριο το 2021 σε συμφωνία 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα αρχεία της κομητείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *