Το Kenvue της Johnson & Johnson είναι μια καλή συμφωνία για επενδυτές ανταλλαγής μετοχών

Η Johnson & Johnson προσφέρει μια γλυκιά συμφωνία για να δώσει κίνητρα στους επενδυτές της μετά την ανταλλαγή μετοχών στην καταναλωτική επιχείρηση Kenvue της J&J PSU τον Μάιο.

Οι επενδυτές της Johnson & Johnson (δηλαδή: JNJ ) μπορούν να ανταλλάξουν τις μετοχές τους στη συναλλαγή των 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λεπτομέρειες της οποίας ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα το πρωί. Η J&J προσφέρει στους κατόχους της την ευκαιρία να λάβουν 107 $ σε μετοχές Kenvue για κάθε $100, με ανώτατο όριο.

Το καθαρό αποτέλεσμα τη Δευτέρα ήταν οι arbitrageurs να αγόρασαν μετοχές της J&J και να πουλήσουν short Kenvue (KVUE) για να προσπαθήσουν να κλειδώσουν ένα spread περίπου 7%.

Οι μετοχές της J&J σημείωσαν άνοδο 1% στα 171,82 δολάρια τη Δευτέρα, ενώ οι μετοχές της Kenvue υποχώρησαν 2% στα 23,52 δολάρια. Μια πώληση στο Kenvue δημιούργησε μια επιλογή αγοράς στη μετοχή της, εκτοξεύοντας τις μετοχές στα ύψη σχεδόν στα $28.

Η σημερινή ανακοίνωση της J&J δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η εταιρεία είπε στην τηλεδιάσκεψη για τα κέρδη της την περασμένη εβδομάδα ότι μια προσφορά ανταλλαγής ή διάσπαση μπορεί να έρθει εντός ημερών. Η Kenvue έδωσε τις λεπτομέρειες Ένα μακρύ S-4 Η αναφορά κατατέθηκε σήμερα το πρωί.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι κάτοχοι της J&J μπορούν να ανταλλάξουν όλες, μερικές ή καμία από τις μετοχές τους για την Kenvue. Η προσφορά ανταλλαγής ισχύει από 14 έως 16 Αυγούστου και λήγει στις 18 Αυγούστου.

Οι κάτοχοι J&J πρέπει να επιλέξουν να συμμετάσχουν—αν δεν κάνουν τίποτα, θα διατηρήσουν τις μετοχές τους J&J. Η συμφωνία θα είναι μια αφορολόγητη μεταφορά – προϋπόθεση για τη συμφωνία είναι ότι η J&J λάβει ευνοϊκή φορολογική γνώμη.

READ  iSIM, AR, 5G και άλλες ανακοινώσεις MWC που πρέπει να γνωρίζουν οι λάτρεις της Apple

Πολλοί επενδυτές της J&J μπορεί να επιλέξουν να μην συμμετάσχουν, αποφασίζοντας ότι η εστίαση της J&J στα φαρμακευτικά προϊόντα και τις ιατρικές συσκευές είναι πιο σημαντική από τον προσανατολισμό της Kenvue για τους καταναλωτές.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Η J&J επέλεξε μια πιο σύνθετη προσφορά ανταλλαγής, οι λεπτομέρειες της οποίας μπορεί να μπερδέψουν ορισμένους ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι αποτελούν μεγάλο μέρος της μετοχικής της βάσης.

Η J&J προσφέρεται να διατηρήσει 1,5 δισεκατομμύρια μετοχές Kenvue, ή περίπου το 80% των υφιστάμενων μετοχών της Kenvue, με 200 εκατομμύρια μετοχές.

«Με την επιφύλαξη της απαίτησης να αποδείξει η JNJ ότι η διατήρηση των μετοχών Kenvue δεν ήταν μέρος ενός συστήματος φοροαποφυγής, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διανομή θα είναι αφορολόγητη», λέει ο φορολογικός εμπειρογνώμονας της Νέας Υόρκης Bob Willans.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Μια δύσκολη πτυχή της διάσπασης είναι ότι η προσφορά έχει πολλές πιθανότητες να υπερεγγραφεί – η προσφορά της Dupont του 2021 για ανταλλαγή του μερίδιού της στις International Flavors and Fragrances υπερκαλύφθηκε περίπου δύο φορές. Το αποτέλεσμα θα είναι μια αναλογία, που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες κάτοχοι J&J θα ανταλλάξουν μόνο ένα μέρος των μετοχών τους για την Kenvue.

Μια εξαίρεση είναι ότι οι επενδυτές που υποβάλλουν περιττό αριθμό μικρότερο από 100 μετοχές της J&J θα λάβουν πλήρη συμμετοχή, κάτι που θα ωφελήσει τους μικρούς κατόχους J&J.

Η J&J θα μπορούσε να είχε επιλέξει ένα απλό spinup και να διανείμει περισσότερο από το μισό μερίδιο Kenview για κάθε μετοχή της J&J, αλλά αποφάσισε ότι μια προσφορά ανταλλαγής ήταν καλύτερη ιδέα.

READ  Ο Ζακ Έντι ξεθώριασε για πολύ καιρό και ο Περντιέ έχασε από το Κονέκτικατ

Τα πλεονεκτήματα είναι ότι η Kenview μπορεί να αποκτήσει μια βάση μετόχων που λατρεύει τις μετοχές της και η προσφορά ανταλλαγής είναι μια γιγάντια αγορά μετοχών της J&J που πληρώνεται με τις μετοχές της Kenview. Τα μειονεκτήματα είναι η διαρροή αξίας από την έκπτωση που προσφέρεται στους κατόχους της J&J και οι arbitrageurs μπορούν να αποκομίσουν σημαντική αξία στη συναλλαγή.

Η AT&T επέλεξε ένα απλό spinoff της μετοχής της

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Το 2022, η Warner Bros. Discovery θεώρησε, εν μέρει, ότι η Orbs θα λάμβανε ένα αναλογικό μερίδιο της αξίας εάν επέλεγε ένα spin-off.

Κατέχει γνωστές μάρκες όπως Kenvue, Tylenol, Listerine και Band-Aid. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε τα πρώτα της αποτελέσματαΗ sa είναι μια αυτόνομη δημόσια εταιρεία και εξέδωσε οδηγίες για τα κέρδη του 2023 από 1,26 $ έως 1,31 $ ανά μετοχή, αύξηση πωλήσεων περίπου 5% και ξεκίνησε ένα τριμηνιαίο μέρισμα 20 σεντς ανά μετοχή.

Η Kenvue διαπραγματεύεται 18 φορές τα κέρδη του 2023 και αποδίδει 3,4%. Η J&J αποδίδει 2,8%. Η Kenvue δεν είναι μια εταιρεία υψηλής ανάπτυξης – η αύξηση των εσόδων θα μπορούσε να είναι μεσαία μονοψήφια από τη βάση του 2023 τα επόμενα χρόνια – αλλά διαθέτει σταθερές και γνωστές επωνυμίες για την υγεία των καταναλωτών. Η Kenvue διαπραγματεύεται με έκπτωση στην πλησιέστερη ομότιμη εταιρεία, τη Haleon (HLN).

Η J&J αποδέχτηκε την ευθύνη της Kenvue στο εσωτερικό για αγωγές για ταλκ που σχετίζονται με τις πωλήσεις της Johnson’s Baby Powder από την Kenvue. Ο Kenway έχει διεθνή ευθύνη ομιλίας.

Η Moody’s Investors Service έγραψε νωρίτερα φέτος ότι δεν περίμενε ότι η εξωτερική υποχρέωση θα ήταν σημαντική.

Ο Barron’s σημείωσε ευνοϊκή θέση για την Kenvue πριν από την IPO του και χώρισε ως ευκαιρία να πάρει τις μετοχές του φτηνά λόγω της πίεσης arbitrage στη μετοχή Kenvue.

Η Angela Palumbo συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Γράψτε στον Andrew Barry στο [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *