Η βοήθεια του φοιτητικού δανείου του Μπάιντεν θα «καταστραφεί» από το νομοσχέδιο του GOP

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (AP) — Η ατζέντα των φοιτητικών δανείων του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να καταστραφεί από τον νόμο περί αμερικανικού χρέους που ψηφίστηκε από τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής, καταδικάζοντας τη μαζική του κατάργηση. s, καταργώντας την πιο γενναιόδωρη επιλογή αποπληρωμής δανείου Μπλοκάρει οριστικά τη μελλοντική ρύθμιση σχετικά με τα φοιτητικά δάνεια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι το βλέπουν ως νίκη για τους φορολογούμενους. Οι Δημοκρατικοί λένε ότι θα έβλαπτε την οικονομία και θα αποτρέψει τους φοιτητές που χρειάζονται οικονομική βοήθεια.

Το GOP θα καταργούσε και τις δύο προτάσεις για φοιτητικά δάνεια του Μπιλ Μπάιντεν: μια εφάπαξ ακύρωση έως και 20.000 $ για περισσότερους από 40 εκατομμύρια Αμερικανούς και ένα ανανεωμένο σχέδιο αποπληρωμής δανείου που θα μπορούσε να μειώσει τις μηνιαίες πληρωμές για εκατομμύρια ακόμη.

Θα άρει το πάγωμα στις πληρωμές ομοσπονδιακών φοιτητικών δανείωνΑναγκάζει τους δανειολήπτες να αποπληρώσουν το δάνειο νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Στο βήμα της Βουλής την Τετάρτη, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής. Η Βιρτζίνια Φοξ, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Εργατικού Δυναμικού της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι το σχέδιο του Μπάιντεν για φοιτητικά δάνεια είναι σαφής στόχος για τον περιορισμό των κρατικών δαπανών.

Με κόστος άνω των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το σχέδιο φοιτητικού δανείου του Μπάιντεν είναι μια προσπάθεια «παραθυρόφυλλου» να προσφέρει δωρεάν κολέγιο «στις πλάτες των Αμερικανών με γαλαζοπράσινο κολάρο», είπε ο Φοξ, από τη Βόρεια Καρολίνα.

Ο Μπάιντεν έχει απειλήσει να ασκήσει βέτο στη νομοθεσία και το σχέδιο ακύρωσης του φοιτητικού δανείου θεωρείται ανέγγιχτο από ορισμένους Δημοκρατικούς της Γερουσίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να σκοτώσουν το νομοσχέδιο. Περιλαμβάνουν τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer, I-Vt., και τον γερουσιαστή Bernie Sanders, πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας.

READ  Σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ υπόσχονται «αυστηρή παρακολούθηση» της βοήθειας

Οι νομοθέτες και στις δύο πλευρές του διαδρόμου γενικά συμφωνούν ότι το σύστημα φοιτητικών δανείων έχει σπάσει, αλλά έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τη διόρθωσή του. Το θέμα έχει γίνει αλεξικέραυνο τα τελευταία χρόνια εν μέσω αυξανόμενων δαπανών για τα κολέγια και του εθνικού φοιτητικού χρέους που ανέρχεται συνολικά σε περισσότερα από 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Για τους Ρεπουμπλικάνους, ο αγώνας παρουσιάζει μια νέα ευκαιρία να επιτεθούν στις πολιτικές του Μπάιντεν για τα φοιτητικά δάνεια, τις οποίες θεωρούν υπερβολικές. Οι συντηρητικοί αντίπαλοι έχουν ήδη μπλοκάρει προσωρινά την ακύρωσή του στο δικαστήριο και τώρα εξετάζεται από το Ανώτατο Δικαστήριο με συντηρητική τάση..

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις αγωγές του GOP, η νέα νομοθεσία στοχεύει στην πλήρη σειρά προγραμμάτων φοιτητικών δανείων του Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου ενός προτεινόμενου σχεδίου αποπληρωμής που αποφεύγει τον τύπο των μαζικών επιθεωρήσεων ακύρωσης.

Η επιλογή πληρωμής του Μπάιντεν θα αντικαταστήσει τέσσερα υφιστάμενα προγράμματα «αποπληρωμής βάσει εισοδήματος» με πιο γενναιόδωρους όρους.

Θα περιορίσει τις μηνιαίες πληρωμές στο 5% του εισοδήματος του δανειολήπτη, για παράδειγμα, από 10% τώρα. Και δεν χρεώνει τίποτα σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 30.000 $ (τώρα 24.000 $). Δεν θα χρεωθεί τόκος έως ότου η πληρωμή γίνει εγκαίρως.

Το σχέδιο προτάθηκε επίσημα τον Ιανουάριο, αλλά δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών, αυτό θα καταργηθεί.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών θα απαγόρευε μόνιμα το Υπουργείο Παιδείας από την έκδοση οποιωνδήποτε μελλοντικών κανονισμών που θα αύξαναν τις δαπάνες για το ομοσπονδιακό πρόγραμμα φοιτητικής βοήθειας. Αυτό θα αλλάξει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι εταιρείες.

READ  Η απογοήτευση των μαύρων ψηφοφόρων φουσκώνει καθώς ο Μπάιντεν διεκδικεί επανεκλογή

Οι διοικήσεις και των δύο μερών έχουν χρησιμοποιήσει τη ρυθμιστική τους εξουσία για να ανανεώσουν το πρόγραμμα χρέους χωρίς να πάνε στο Κογκρέσο. Η κυβέρνηση Τραμπ χρησιμοποίησε αυτή την εξουσία το 2019 για να εξαλείψει το χρέος για ανάπηρους στρατιωτικούς και ο Μπάιντεν το χρησιμοποίησε για να αναθεωρήσει ένα πρόγραμμα διαγραφής δανείων για δημόσιους υπαλλήλους.

Οι δανειολήπτες επιτέθηκαν στο νομοσχέδιο του GOP, λέγοντας ότι θα επιδεινώσει την κρίση των φοιτητικών δανείων.

Το μπλοκάρισμα του νέου σχεδίου αποπληρωμής θα «διαιωνίσει την παγίδα του χρέους για κάθε δανειολήπτη που δεν βγάζει αρκετά χρήματα για να πληρώσει τους μηνιαίους λογαριασμούς του δανείου του», δήλωσε ο Μάικ Πιρς, εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Προστασίας Φοιτητών Δανειοληπτών.

Ο αντίκτυπος του νομοσχεδίου θα μπορούσε να υπερβεί τα φοιτητικά δάνεια. Το Υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι ορισμένα από τα μεγαλύτερα προγράμματά του θα απαιτούσαν περικοπή του προϋπολογισμού κατά 22%.

Το τμήμα εκτιμά ότι οι ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις Pell για 80.000 φοιτητές – φοιτητές με σημαντικές οικονομικές ανάγκες – θα πρέπει να μειώσουν τις επιχορηγήσεις και το μέγιστο ποσό επιχορήγησης για όλους τους άλλους δανειολήπτες θα μειωθεί κατά 1.000 $. Θα περικόψει 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακά χρήματα για τα φτωχότερα σχολεία της χώρας και άλλα χρήματα για την ψυχική υγεία των μαθητών.

Η περικοπή Pell “καταστρέφει τα εκπαιδευτικά όνειρα εκατομμυρίων Αμερικανών”, δήλωσε ο Justin Draeger, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του National Association of Student Financial Aid Administrators.

Η Foxx αμφισβήτησε τον απολογισμό του υπουργείου για τις περικοπές, ωστόσο, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο “δεν αναφέρει ούτε μια λέξη για τις επιχορηγήσεις Pell”.

READ  Η NASA επέλεξε το μπλε look του Jeff Bezos για την αποστολή Artemis Moon

«Αν οι Δημοκρατικοί περνούσαν τον μισό χρόνο εργασίας με τους Ρεπουμπλικάνους από όσο φοβούνται, δεν θα βρισκόμασταν σε αυτήν την κατάσταση εξαρχής», ανέφερε η Fox σε μια δήλωση.

Ο υπουργός Παιδείας Μιγκέλ Καρντόνα επέκρινε τους Ρεπουμπλικάνους για «σοκαριστική ανευθυνότητα», λέγοντας ότι το νομοσχέδιο θα «μας πάει προς τα πίσω» και θα υπονομεύσει τις προσπάθειες να βοηθηθούν οι μαθητές να ανακάμψουν από την πανδημία.

Εκπρόσωπος. Ο Μπόμπι Σκοτ, ο κορυφαίος Δημοκρατικός στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, απέρριψε το νομοσχέδιο ως «μια τρομερή συμφωνία για τον αμερικανικό λαό».

«Έχω βαρεθεί να μου κάνουν διαλέξεις Ρεπουμπλικάνοι όσον αφορά τη δημοσιονομική ευθύνη, γιατί γνωρίζουμε ότι κάθε ρεπουμπλικανική προεδρική διοίκηση από τότε που ο Νίξον έφυγε από το αξίωμα με μια χειρότερη κατάσταση ελλείμματος από ό,τι κληρονόμησε», είπε ο Σκοτ ​​στο βήμα της Βουλής την Τετάρτη.

___

Το Associated Press Education Group λαμβάνει υποστήριξη από την Carnegie Corporation της Νέας Υόρκης. Η AP είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για όλο το περιεχόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *