Οι ασιατικές αγορές ήταν κυρίως πτωτικές καθώς η κεντρική τράπεζα προειδοποίησε για τον κίνδυνο ύφεσης που τροφοδοτείται από την τραπεζική κρίση

πριν 2 ώρες

Η Apple σε συνομιλίες με προμηθευτές στην Ταϊλάνδη για την κατασκευή MacBook: Nikkei

Η Apple φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με προμηθευτές για την κατασκευή MacBooks στην Ταϊλάνδη, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας επιδιώκει να επεκτείνει τις παραγωγικές του δραστηριότητες εκτός Κίνας. Σύμφωνα με το NikkeiΕπικαλούμενη πηγές.

Οι προμηθευτές της Apple που συμμετέχουν στις συνομιλίες έχουν ήδη εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ταϊλάνδη για άλλους πελάτες και συζητούν πιθανή συναρμολόγηση και παραγωγή εξαρτημάτων και μονάδων για MacBooks, ανέφερε η έκθεση.

Η Apple πρόκειται να ανοίξει τα πρώτα της φυσικά καταστήματα στην Ινδία την επόμενη εβδομάδα, υπογραμμίζοντας τις συνεχείς προσπάθειες της εταιρείας τεχνολογίας να μειώσει την εξάρτησή της από την Κίνα.

Οι αδυναμίες στην Κίνα αποκαλύφθηκαν πέρυσι μετά το ξέσπασμα του Covid-19 και διαμαρτυρίες εργαζομένων στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο στο Zhengzhou της Κίνας, το οποίο διευθύνεται από την ταϊβανέζικη εταιρεία Foxconn.

– Σουμάθι Μπάλα

πριν 2 ώρες

Οι εξαγωγές της Κίνας σημειώνουν αιφνιδιαστική άνοδο τον Μάρτιο

Οι εξαγωγές από την Κίνα ξεπέρασαν τις προσδοκίες, σημειώνοντας αύξηση 14,8% τον Μάρτιο μετά από πτώση 6,8% τον Φεβρουάριο.

Αυτό σημαίνει πτώση πέντε μηνών, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν επίσης κατά 1,4% καλύτερα από το αναμενόμενο.

Σε όρους δολαρίων ΗΠΑ, η Κίνα σημείωσε εμπορικό πλεόνασμα 88,19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πολύ μεγαλύτερο από τις προσδοκίες των 39,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το κινεζικό γουάν ενισχύθηκε στα 6,8722 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

– Τζιχιέ Λι

3 ώρες πριν

Το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία είναι 3,5% τον Μάρτιο.

Το ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας τον Μάρτιο ήταν 3,5%, αμετάβλητο από τον Φεβρουάριο και κάτω από το 3,6% που περίμεναν οι οικονομολόγοι.

Τον Μάρτιο το έθνος Αποκάλυψε το Γραφείο Στατιστικής Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 31.700 στα 13,88 εκατομμύρια άτομα, σημειώνοντας ελαφρά αύξηση 0,2%.

Έχοντας σταματήσει στο 3,6% τον Μάρτιο, το ποσοστό απασχόλησης είναι ένας από τους βασικούς δείκτες που θα παρακολουθήσει η Reserve Bank of Australia για να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της.

– Λιμ Χούι Τζι

4 ώρες πριν

Η BHP Group θα αγοράσει την Oz Minerals σε συμφωνία 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η αυστραλιανή εταιρεία ορυχείων BHP κέρδισε την έγκριση των μετόχων της για την εξαγορά 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (6,4 δισεκατομμύρια δολάρια) του ορυχείου νικελίου και χαλκού Oz Minerals.

Στη συνέλευση των μετόχων, 78,93% των ψήφων πληρεξουσίου Οι μέτοχοι ψήφισαν υπέρ της συναλλαγής.

Παρέχεται BHP Για την εξαγορά λήφθηκαν υπόψη 28,25 δολάρια Αυστραλίας ανά μετοχή, τα οποία ήταν 26,50 δολάρια Αυστραλίας που κατέβαλε η BHP και 1,75 δολάρια Αυστραλίας που καταβλήθηκαν από την Oz Minerals ως ειδικό μέρισμα.

Οι μετοχές της Oz Minerals θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο στις 18 Απριλίου, εάν η εξαγορά εγκριθεί από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας στις 17 Απριλίου.

πριν 5 ώρες

Οι μετοχές της Alibaba υποχώρησαν 4% στο Χονγκ Κονγκ αφού η SoftBank πώλησε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της

Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Alibaba υποχώρησαν 3,9% στις αρχές της Πέμπτης, παρακολουθώντας τις απώλειες στις μετοχές του που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ.

READ  Ο Dow Jones καταδύεται 340 πόντους σε δεδομένα ισχυρών θέσεων εργασίας. Η Kathy Wood πουλάει την Tesla, αγοράζει τη Meta

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ υποχώρησαν σχεδόν 3% στις συναλλαγές εκτός ωραρίου, αφού οι ρυθμιστικές δηλώσεις αποκάλυψαν ότι η SoftBank είχε πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου της στην εταιρεία.

ΕΝΑ Ανάλυση Η Softbank πούλησε μετοχές αξίας περίπου 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω προπληρωμένων προθεσμιακών συμβολαίων, σύμφωνα με εταιρικές καταθέσεις στους Financial Times.

Εξαιτίας της πώλησης, η SoftBank θα διατηρήσει τώρα μόνο μερίδιο 3,8% στην Alibaba, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς σχεδόν 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνει η έκθεση.

– Lim Hui Jie, Jonathan Vanian

πριν 5 ώρες

Η Sunak China βυθίζει 55% μετά την επανέναρξη των συναλλαγών, λέει το σχέδιο αναδιάρθρωσης σε εξέλιξη

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του Χονγκ Κονγκ Sunak China σημείωσε βουτιά 55% Η εταιρεία επανέλαβε τις συναλλαγές Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο.

Ο Σουνάκ είπε στην Κίνα ο Α Αρχειοθέτηση Η Demand Trade Restructuring δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι βρίσκεται στη διαδικασία εφαρμογής ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας σταμάτησε πέρυσι καθώς αρκετοί Κινέζοι προγραμματιστές αθέτησαν τα δάνεια τους.

Η Sunac China κατέληξε σε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους της 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετατρέποντάς το σε νέα ομόλογα και μετατρέψιμα ομόλογα που υποστηρίζονται από μετοχές των μετοχών της στο Χονγκ Κονγκ και της μονάδας Sunac Services.

πριν 5 ώρες

Η κεντρική τράπεζα των Φιλιππίνων ανέστειλε την αύξηση των επιτοκίων

Η κεντρική τράπεζα των Φιλιππίνων σηματοδότησε ότι ενδέχεται να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων στη συνεδρίασή της τον επόμενο μήνα.

Σε συνέδριο «Αναστέλλουμε την επόμενη συνεδρίαση επειδή ο πληθωρισμός είναι πολύ καλός», δήλωσε ο κυβερνήτης Felipe Medalla, μέσω ροής στο Facebook.

Με τα επιτόκια να αυξάνονται κατά 425 μονάδες βάσης από τον Μάιο του 2021, η χώρα αύξησε τα επιτόκια με τον ταχύτερο ρυθμό στην Ασία.

Το τρέχον επιτόκιο πολιτικής της ανέρχεται στο 6,25%, μετά από αύξηση 25 μονάδων βάσης τον Μάρτιο.

– Λιμ Χούι Τζι

πριν 6 ώρες

Το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τον Μάρτιο

Το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία αναμένεται να αυξηθεί στο 3,6% τον Μάρτιο, από 3,5% που ήταν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό τον Μάρτιο αναμένεται να παραμείνει στο 66,6%, όπως και πριν από ένα μήνα.

Τα συνολικά στοιχεία για την απασχόληση θα μειωθούν κατά ένα τρίτο σε σχέση με αυτά που φάνηκαν τον Φεβρουάριο. Οι οικονομολόγοι περίμεναν να δουν 20.000 ανέργους, έναντι 64.600 τον Φεβρουάριο.

Το δολάριο Αυστραλίας ήταν ελαφρώς ισχυρότερο έναντι του δολαρίου ΗΠΑ πριν από την κυκλοφορία στο 0,6691.

– Τζιχιέ Λι

πριν 6 ώρες

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας επαναλαμβάνει τη στάση για τη νομισματική πολιτική

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Kazuo Ueda επανέλαβε ότι ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία θα πέσει κάτω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας μέχρι τα μέσα του έτους, επιμένοντας ότι η BOJ θα συνεχίσει τη νομισματική χαλάρωση έως ότου επιτευχθεί σταθερότητα τιμών, Nikkei έχουν αναφερθεί.

READ  Πώς η πτώση του Roe έκανε τη Βόρεια Καρολίνα hot spot για τις αμβλώσεις

Ο Ουέντα μίλησε σε μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών στην Ουάσιγκτον.

Είπε ότι ο κίνδυνος να πέσει ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του υπερτερούσε των μεγαλύτερων προβλημάτων που προκύπτουν από τον πληθωρισμό και τόνισε την ανάγκη να ακολουθηθούν οι πολιτικές ανάλογα.

Τα λόγια του Ueda ήταν παρόμοια με το μήνυμα που δόθηκε στην εναρκτήρια ομιλία του, όταν τόνισε τη στάση του για τη διατήρηση της πολιτικής ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων της BOJ και των αρνητικών επιτοκίων της.

– Τζιχιέ Λι

πριν 6 ώρες

Το China Internet ETF υποχώρησε 3%, σημειώνοντας την έβδομη ημέρα αρνητικής πτώσης

Το China Internet ETF, ή KWEB, υποχώρησε περισσότερο από 3% στη Wall Street κατά τη διάρκεια της νύχτας και βρίσκεται σε ρυθμό για έβδομη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης σηματοδότησε τη χειρότερη μέρα του ETF σε περισσότερο από ένα μήνα, όταν η KWEB έχασε περίπου 5,5% στις 9 Μαρτίου.

Τα Weibo, JD.com και Autohome ήταν οι κορυφαίες πτώσεις, με όλα τα ονόματα να παρουσιάζουν πτώση περίπου 11% από μήνα σε μήνα.

– Τζίνα Μπράνκολα, Τζιχιέ Λι

πριν 6 ώρες

Οι εξαγωγές της Κίνας αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω, ενώ οι εισαγωγές αναμένεται να μειωθούν

Οι εξαγωγές στην Κίνα αναμένεται να σημειώσουν πτώση 7% από έτος σε έτος, πιο απότομη από το 6,8% που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι εισαγωγές αναμένεται να μειωθούν κατά 5%, από 10,2% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Σε δολάρια ΗΠΑ, το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας αναμένεται να διευρυνθεί σε πλεόνασμα άνω των 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από πλεόνασμα 116 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα.

Το κινεζικό γουάν ήταν ελαφρώς ισχυρότερο έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στην ασιατική πρωινή διαπραγμάτευση στα 6,8790.

– Τζιχιέ Λι

πριν 5 ώρες

CNBC Pro: SBI vs HDFC Bank; Αυτός ο στρατηγός ονομάζει την αγαπημένη του επιλογή μετοχών στις ινδικές τράπεζες

Η State Bank of India (SBI) είδε την τιμή της μετοχής της να πέφτει από έτος σε έτος λόγω της αμφιλεγόμενης έκθεσης της Adani, παρά τα οφέλη από τις υψηλές ροές καταθέσεων και την ισχυρή αύξηση των καταθέσεων σε ένα περιβάλλον βραδείας ανάπτυξης.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της HDFC Bank σημείωσαν κέρδη 4% φέτος.

Ωστόσο, μόνο μία από τις δύο τράπεζες έχει βαθμολογία αγοράς από σχεδόν όλους τους αναλυτές.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Γκανές Ράο

πριν 6 ώρες

Οι τιμές εξαγωγών και εισαγωγών της Νότιας Κορέας θα μειωθούν περαιτέρω τον Μάρτιο

Η Νότια Κορέα είδε τις τιμές των εξαγωγών και των εισαγωγών της να μειώνονται περαιτέρω τον Μάρτιο.

READ  Οι Nuckets συγκρατούν τους Celtics σε μια προεπισκόπηση μιας πιθανής αναμέτρησης των τελικών του NBA

Οι τιμές εξαγωγής μειώθηκαν κατά 6,4% μετά την πτώση 2,7% τον προηγούμενο μήνα. Οι τιμές εξαγωγής μειώθηκαν για επτά συνεχόμενους μήνες, με τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Οκτώβριο του 2020.

Οι τιμές των εισαγωγών υποχώρησαν 6,9% τον Μάρτιο, πιο απότομη από την πτώση 0,5% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Αυτό σηματοδοτεί τον 11ο συνεχόμενο μήνα πτώσης των τιμών εισαγωγής και τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2021.

– Τζιχιέ Λι

πριν 6 ώρες

CNBC Pro: Morgan Stanley’s Slimman Names μετοχές σε «ελκυστικές τιμές» για να νικήσει την οικονομική αβεβαιότητα

Ο Andrew Slimman της Morgan Stanley αναμένει ότι η ύφεση στις ΗΠΑ θα συμβεί αργότερα από ό,τι πολλοί έχουν προβλέψει.

Ένας ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στη Morgan Stanley Investment Management κατονομάζει μετοχές που πρέπει να αγοράσουν και να αποφύγουν ενόψει της αβεβαιότητας της αγοράς.

Οι συνδρομητές του CNBC Pro μπορούν να διαβάσουν περισσότερα εδώ.

– Βάισεν Ντον

πριν 15 ώρες

Ο πληθωρισμός έχει ακόμη δρόμο να διανύσει, λέει ο Parkin της Fed

Σε μια συνέντευξη στο «Squawk on the Street» του CNBC, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ρίτσμοντ, Τόμας Πάρκιν, είπε ότι η κορύφωση του πληθωρισμού μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις ΗΠΑ. «Έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε».

Επεσήμανε τον ακόμη υψηλότερο πληθωρισμό στα καταλύματα και τις υπηρεσίες. «Αν θέλεις να πάρεις 2% [inflation]Νομίζω ότι έχουμε ακόμα δρόμο από εκεί».

– Φρεντ Ίμπερτ

πριν από 18 ώρες

Ο Warren Buffett λέει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την Federal Reserve και τον Jerome Powell

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι μπορεί να διευθύνει την Federal Reserve και τον Jerome Powell. Η επιθετική εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας έχει προκαλέσει την κριτική από εκείνους που λένε ότι ο Πάουελ περίμενε πολύ καιρό για να στοχεύσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

«Πρέπει να ενεργείτε βάσει επαρκών πληροφοριών και έχετε την τελική ευθύνη απέναντι στο αμερικανικό κοινό», είπε ο Μπάφετ στην Μπέκι Κουίκ του CNBC στο «Squawk Box» του CNBC την Τετάρτη.

“Δεν σημαίνει ότι μπορείτε να σταματήσετε την ύφεση, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να μετατρέψετε τα επισφαλή δάνεια σε καλά δάνεια ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά σημαίνει ότι πρέπει να διατηρήσετε το σύστημα να λειτουργεί. Και το σύστημα είχε σταματήσει”, είπε. προστέθηκε.

Τον Μάρτιο του 2020, πρόσθεσε: «Ευχαριστώ τους ουρανούς, ξέρετε, ο Τζέι Πάουελ ήταν εκεί».

– Σάρα Μιν, Άλεξ Χάρινγκ

πριν 17 ώρες

Οι μετοχές ανοίγουν υψηλότερα μετά το CBI

Ανοδικά άνοιξαν οι μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι έμποροι αφομοίωσαν τα πιο πρόσφατα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ.

Ο Dow ενισχύθηκε πάνω από 100 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κέρδισαν 0,5% και 0,8%, αντίστοιχα.

– Φρεντ Ίμπερτ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *